MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Για την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, συγκεντρώσαμε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, παρουσιάσεις βιβλίων και θεατρικές παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο στην πόλη.

Monopoli Team

Κύκλος εκδηλώσεων: Πέντε δεκαετίες, δέκα Έλληνες συγγραφείς στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού & Γενικής Παιδείας (ιδρυτής Σχολή Μωραΐτη), με την ευκαιρία των 50 χρόνων παρουσίας της στα ελληνικά γράμματα (1972-2022), οργανώνει πέντε συναντήσεις, όπου αναγνωρισμένοι Έλληνες συγγραφείς παρουσιάζουν πρωτότυπα έργα τους. Οι αφηγήσεις που θα παρουσιαστούν θα συγκεντρωθούν σε επετειακό τόμο. Συμμετέχουν οι συγγραφείς (αλφαβητικά): Κώστας Ακρίβος, Νίκος Δαββέτας, Μαρία Ευσταθιάδη, Αγγέλα Καστρινάκη, Έλενα Μαρούτσου, Παντελής Μπουκάλας, Στρατής Μυρογιάννης, Αλέξης Πανσέληνος, Τίτος Πατρίκιος, Θωμάς Σκάσσης, Ελιάνα Χουρμουζιάδου.
15/12 στις 19:00
Πολυχώρος του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Ίριδα Visions: Προβολή της ταινίας Μαγνητικά πεδία του Γιώργου Γούση στον κινηματογράφο Ίριδα

Συνεχίζεται για μία ακόμη εβδομάδα το φεστιβάλ Ίριδα Visions- μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α., που συνδιοργανώνουν ο Κινηματογραφικός, ο Φωτογραφικός, ο Θεατρικός και ο Χορευτικός Τομέας του Πολιτιστικού Ομίλου Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (Π.Ο.Φ.Π.Α.). Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στις 18.00, θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Ίριδα (Ακαδημίας 55) προβολή της ταινίας “Μαγνητικά Πεδία”.
15/12 στις 18.00
Κινηματογράφος Ίριδα, Ακαδημίας 55

Camp-ers: Φεστιβάλ με θέμα την ορατότητα, την εξάλειψη της ομοφοβίας και της διαφορετικότητας στο Artens

Η Artens, υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, διοργανώνει ένα πενθήμερο φεστιβάλ 14-18 Δεκεμβρίου 2022 με τίτλο “Camp-ers” και θέμα την ορατότητα, την εξάλειψη της ομοφοβίας και της διαφορετικότητας. Το Artens Festival “Camp-ers” προσδοκά να αποτελέσει αφορμή για έναν ανοικτό διάλογο, ζωντανού πόλου ανάπτυξης του Σύγχρονου Πολιτισμού με όχημα την σύγχρονη τέχνη, στο επίκεντρο του οποίου θα βρίσκεται η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. Με γνώμονα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την συμβολή της στην αποδοχή της διαφορετικότητας, το ARTENS Festival 2022 παρουσιάζει την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία παρουσιάζοντας όλα τα είδη της σύγχρονης τέχνης σε δισδιάστατη και τρισδιάσταση μορφή με χρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακών μέσων, έργα εικαστικά, πολυμέσα, φωτογραφίας,installation,videoart,performances κ.α.
15/12 στις 12.00 – 20.00
Από τις 14 έως τις 18 Δεκεμβρίου
Artens, Βουκουρεστίου 40 (1ος όροφος)

New God – A study on Bacchae, σε σκηνοθεσία Εριφίλης Γιαννακοπούλου και Τζέιμι Μπράντλεϊ στο Θέατρο 104

The New God © Anastasia Giannaki

Το Θέατρο 104 φιλοξενεί την παράσταση “New God – A study on Bacchae”, μια διασκευή βασισμένη στις «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Εριφίλης Γιαννακοπούλου και Τζέιμι Μπράντλεϊ. Η ομάδα Freek παρουσιάζει την πρωτότυπη διασκευή της τραγωδίας, η οποία την δεύτερη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα, μετά την παρουσίαση του «The It» της Vivienne Franzmann.
15/12 στις 19.00
Από 13 Δεκεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου
Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι

Πολεμικό Ναυτικό – Ιστορία και Τέχνη: Παρουσίαση βιβλίου στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, παρουσιάζει την τελευταία του έκδοση “Πολεμικό Ναυτικό – Ιστορία & Τέχνη”, ένα αποτέλεσμα συνεργασίας του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη και του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Το βιβλίο προσφέρει στο ευρύ κοινό την ευκαιρία να ξεναγηθεί στην ιστορία της ναυτικής μας παράδοσης μέσα από 170 και πλέον μοναδικά έργα τέχνης που ανήκουν στη συλλογή του Πολεμικού Ναυτικού. Μέσα από τις σελίδες του παρουσιάζονται έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών πολλά εκ των οποίων για πρώτη φορά. Πιο συγκεκριμένα απεικονίζονται σημαντικά ναυτικά γεγονότα, τα πλοία των Ελλήνων, αλλά και όλοι οι πρωταγωνιστές του Ναυτικού Έπους από την αρχαιότητα έως σήμερα. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Αικατερίνη Λασκαρίδη, Επίτιμος Αρχηγός Στόλου, Αντιναύαρχος ε.α. ΠΝ, Κωνσταντίνος Μαζαράκης –Αινιάν.
15/12 στις 19.00
Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή), Σταδίου 13

Τhe Meet Market: 10 Μέρες Χριστουγέννων με πάνω από 150 ελληνικά brands στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

Ήταν Δεκέμβριος του 2007 όταν το Meet Market, συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, στο μπαρ Κ44 στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στο Γκάζι, με μόλις 20 εκθέτες. Από τότε έχουν περάσει 15 χρόνια. Mε αργά και σταθερά βήματα το Meet Market μεγάλωσε, εξελίχθηκε και έκανε νέους φίλους. Έτσι, φέτος τον Δεκέμβρη θα φιλοξενήσει περισσότερα από 150 ελληνικά brands ταλαντούχων σχεδιαστών, καλλιτεχνών και μικρών παραγωγών που θα χωριστούν σε δύο διαφορετικά LineUp, μετατρέποντας το Παλιό Αμαξοστάσιο σε ένα τεράστιο χριστουγεννιάτικο σκηνικό που θα στεγάσει τη μεγαλύτερη γιορτή του τοπικού επιχειρηματικού πνεύματος. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί και εργαστήριο Drink & Draw by illustra days (για ενήλικες), από τις 19:00 μέχρι τις 21:00.
15/12 στις 18.00 – 22.00
Από 9 Δεκεμβρίου μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2022
Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ, Ερμού & Πειραιώς, Αθήνα

Παγοδρόμιο στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ

@Πελαγία Καρανικόλα

Από την 1η Δεκεμβρίου το Παγοδρόμιο επιστρέφει στο Κανάλι του ΚΠΙΣΝ και οι επίδοξοι πατινέρ θα έχουν και πάλι την ευκαιρία να στροβιλιστούν στον πάγο υπό τους ήχους αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Τοποθετημένο στη βόρεια όχθη του Καναλιού, στο ύψος του Κέντρου Επισκεπτών, δίνει και φέτος στους φίλους του κατεξοχήν χριστουγεννιάτικου σπορ την ευκαιρία να απολαύσουν μια μαγευτική θέα του χορού των Σιντριβανιών και του φωτισμένου Καναλιού “εκ των έσω”. Το Παγοδρόμιο λειτουργεί καθημερινά από τις 10.00 μέχρι τις 22.00, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.
15/12 στις 10.00-22.00
Από 1 Δεκεμβρίου μέχρι 31 Ιανουαρίου 2023
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφόρος Συγγρού Ανδρέα 364, Καλλιθέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ: Οι πέντε εντυπωσιακές φωτιστικές εγκαταστάσεις στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Αθλητισμός και Ευεξία στο ΚΠΙΣΝ

@Πελαγία Καρανικόλα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά και εφήβους να παρακολουθήσουν τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Νήπια (3 έως και 5 ετών), παιδιά δημοτικού (6 έως και 12 ετών), έφηβοι (13 έως q1και 17 ετών), θα έχουν την ευκαιρία να να δοκιμάσουν το ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, καγιάκ στο κανάλι, στιβομαχίες, δημιουργική ενόργανη, χορό, γιόγκα και πολλές άλλες δραστηριότητες και αθλήματα.
14/12 στις 08.00 – 21.00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα μουσικά ραντεβού του Δεκεμβρίου: Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε12.09.2018

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b