MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Τα μουσικά ραντεβού του Δεκεμβρίου: Οι συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε

Έρχονται Χριστούγεννα και οι μουσικές σκηνές της πόλης γεμίζουν μελωδίες από αγαπημένους καλλιτέχνες. Ο πλήρης οδηγός μας για τις καλύτερες συναυλίες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Cosmos: Alexia and El Sistema Greece in a Christmas Jazz Concert στο ΚΠΙΣΝ
author-image Χριστιάνα Τσατσαρώνη

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης στο VOX

Η επανένωση της ιστορικής μπάντας του Αλκίνοου Ιωαννίδη αποτέλεσε ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός της χρονιάς. Περισσότερο από δύο δεκαετίες μετά τις πρώτες τους κοινές εμφανίσεις και ηχογραφήσεις, οι σπουδαίοι μουσικοί παρουσίασαν το καλοκαίρι ένα πρόγραμμα συναυλιών γεμάτο δημιουργικότητα, συγκίνηση και ενέργεια. Αυτό τον χειμώνα εμφανίζονται στο Vox από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη & Παρασκευή, με ένα πρόγραμμα γεμάτο από αγαπημένα τραγούδια, απρόσμενες διασκευές, αυτοσχεδιασμό και επικοινωνία. Μια ηλεκτρική γιορτή μέσα στα δύσκολα της εποχής μας, μια ολοζώντανη επιβεβαίωση της σχέσης μεταξύ των μουσικών και του κοινού, μια πολύτιμη μοιρασιά ψυχής που όλοι χρειαζόμαστε.
Από την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 15-35€

Η Ιουλία Καραπατάκη στον Σταυρό του Νότου

Η Ιουλία Καραπατάκη τραγουδάει όπως γελάει. Με την καρδιά της. Για αυτήν το τραγούδι είναι ο τρόπος που επικοινωνεί σκέψεις και συναισθήματα. Και μπορεί το ευρύ κοινό να τη γνώρισε τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, όμως ήδη από το 2005 μαζί με την κιθάρα της τραγουδούσε σε μαγαζιά στην Αθήνα και στην επαρχία. Μαζί μαζί με τους μουσικούς της θα μας παρουσιάσει, στην Κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου, ένα πρόγραμμα με ρεμπέτικα, παλιά λαϊκά, αλλά και έντεχνα τραγούδια τα οποία τα προσεγγίζει με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη!
Από 8 έως 22 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 12€

Η Κατερίνα Παπουτσάκη στον Σταυρό του Νότου

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα της, η Κατερίνα Παπουτσάκη επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου Club για τρεις εμφανίσεις. Τρεις συνεχόμενες μάς δίνει ραντεβού σε ένα πρόγραμμα γεμάτο από τραγούδια που σημαίνουν πολλά για εκείνη. Τραγούδια δικά της, τραγούδια που της φέρνουν στο μυαλό μυρωδιές από τα παλιά αλλά και μελωδίες του σήμερα. Όλα αυτά «πειραγμένα» με αγάπη και κέφι, από εμπνευσμένους μουσικούς με γούστο, σκέρτσο και φινέτσα.
Από 8 έως 15 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 12€

Ο Μιχάλης Καλκάνης στο Half Note Jazz Club

Ο χαρισματικός κοντραμπασίστας Μιχάλης Καλκάνης την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, για πρώτη φορά στη σκηνή του Half Note Jazz Club! Μαζί με το σχήμα του θα παρουσιάσουν μουσικές από το νέο του δίσκο με τίτλο “Emotions” καθώς και άλλες νέες και παλαιότερες μουσικές με τον πάντα φρέσκο και ευρωπαϊκό ήχο που ήδη έχουμε γνωρίσει μέσα από τις ξεχωριστές παραστάσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, τη Μικρή Επίδαυρο, το Palm Jazz Festival (SP) και άλλες ιδιαίτερες εμφανίσεις.
Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 10-15€

Οι Apotihans στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Η νέα παράσταση των Apotihans είναι γεγονός! Ο Νίκος Ξύδης, η Βαλέρια Κουρούπη και η θρυλική μπάντα θα εμφανίζονται μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου στη μουσική σκηνή Σφίγγα με μια παράσταση όπου διασκευάζουν και θα διασκεδάζουν τραγούδια μεγάλων και λιγότερο μεγάλων Ελλήνων καλλιτεχνών με τον γνωστό, αποτυχημένο τρόπο και σας προσκαλούν σε ένα πολύχρωμο ταξίδι ενέργειας, συγκίνησης και γέλιου.
Από 8 έως 29 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 16-30€

Η Μαρινέλλα στο Christmas Theater

Το Christmas Theater φιλοξενεί κι αυτόν τον χειμώνα την μεγάλη Κυρία του ελληνικού τραγουδιού. Την ερμηνεύτρια φαινόμενο που θεωρείται από τις σημαντικότερες εκπρόσωπους του λαϊκού μας τραγουδιού και έχει τοποθετηθεί δίπλα στις ιστορικές μορφές της ελληνικής μουσικής. Η Μαρινέλλα έρχεται να συναντήσει τους χιλιάδες θαυμαστές της σε μία παράσταση που σίγουρα θα μας ενθουσιάσει. Πολυαγαπημένα τραγούδια από το προσωπικό της ρεπερτόριο, αλλά και πολλά διαχρονικά που έχουν αφήσει το στίγμα τους, και με πρωταγωνιστή τον ήχο του εθνικού μας οργάνου, του μπουζουκιού. Για πρώτη φορά, η Μαρινέλλα θα συναντηθεί με τον συνθέτη και σολίστ Θανάση Πολυκανδριώτη και το σύνολο «Οι Επόμενοι» ερμηνεύοντας και μεγάλες λαϊκές επιτυχίες του.
Παρασκευή 9 και Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 18-60€

Ο Κωστής Μαραβέγιας στον Σταυρό του Νότου

Ο Κωστής Μαραβέγιας επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε, στο μουσικό του σπίτι, στον Σταυρό του Νότου. Δέκα χρόνια μετά την τελευταία του εμφάνιση εκεί, ο αγαπημένος τραγουδοποιός ανεβαίνει ξανά στην Κεντρική Σκηνή με συγκίνηση και με ματιά στο μέλλον αφού θα παρουσιάσει νέα τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ του.Μαζί του η εκρηκτική Ξένια Ντάνια και η μπάντα του που θα απογειώνει κάθε βραδιά.
Από 9 έως 23 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 14€

Θοδωρής Κοτονιάς και Βιολέτα Ίκαρη στο Σταυρό του Νότου Plus

Στην εποχή που ο άνθρωπος γυρίζει σαν γρανάζι γύρω από τον εαυτό του στο ρολόι της ζωής ο Θοδωρής Κοτονιάς και η Βιολέτα Ίκαρη μάς προσκαλούν να σταματήσουμε για λίγο τη ‘’μηχανή’’ και να βρεθούμε μαζί τους σε μαγικές στιγμές με τραγούδια που ζουν πάντα ‘’Εκτός Χρόνου’’. Δυο καλλιτέχνες με ξεχωριστό ηχόχρωμα ευαισθησία και δύναμη που αγαπήθηκαν από το ευρύ κοινό για τα τραγούδια τις ερμηνείες και το ήθος τους. Έχοντας ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι που μοιράζονται μαζί σμίγουν για να μας ταξιδέψουν πάνω από στεριές και θάλασσες ,βάζοντας τη δισκογραφία τους και πολλά τραγούδια της καρδιάς μας από τη παράδοση ως το σήμερα… στη πρίζα.
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 13€

Η Γιώτα Νέγκα στο χειμερινό Θέατρο Άλσος

Η αγαπημένη ελληνίδα ερμηνεύτρια θα συνεχίσει τις εμφανίσεις της στο χειμερινό Θέατρο Άλσος από τις 9 έως τις 30 Δεκεμβρίου 2022. Ο τίτλος της παράστασης είναι “Κρυφές Γωνίες”, σύμφωνα με εκείνη, συμβολίζει “έναν κόσμο φτιαγμένο από φως, με πολλές κρυφές γωνίες οι οποίες περιμένουν να συστηθούν. Αυτές είναι που θα αποκαλύψω για πρώτη φορά φέτος, στην σκηνή του Άλσους, σε μια “χειροποίητη” παράσταση, με όλα τα αντιθετικά υλικά από τα οποία είμαι φτιαγμένη”.
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου έως 30 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 15-30€

Οι Shame στο Fuzz

Η πεντάδα από το Νότιο Λονδίνο ήδη θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες νέες μπάντες που ξεπήδησαν από τη Βρετανική σκηνή τα τελευταία χρόνια μετά το καταπληκτικό ντεμπούτο τους, “Songs of Praise” και την τολμηρή συνέχεια του “Drunk Tank Pink” . Με απίστευτη ενεργητικότητα στις ζωντανές εμφανίσεις τους και με έναν από τους καλύτερους νέους frontmen, τον Charlie Steen, υπόσχονται ένα show χωρίς ανάσα, με τραγούδια σαν τα “One Rizla”, “Alphabet”, “Gold Hole”, “Concrete”, “Water in the Well”, “Snow Day”, “Station Wagon”, “Tasteless”. Το live της 9ης Δεκεμβρίου θα είναι το δεύτερο που θα δώσουν στη χώρα μας, μετά την απίστευτη εμφάνισή τους στο Release Athens 2019, μαζί με τον αγαπημένο τους Iggy Pop και τους James, όταν απολαύσαμε για πρώτη φορά την ωμή νεανική τους ενέργεια επί σκηνής.
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 25€

Γιώργος και Νίκος Στρατάκης στο Σταυρό του Νότου Club

Έπειτα από μια καθ’ όλα επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία εντός και εκτός Κρήτης, ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης θα εμφανίζονται μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου στο Club του Σταυρού του Νότου, υποσχόμενοι έναν ακόμα δυναμικό και γεμάτο ρυθμό χειμώνα. Πατώντας στις ρίζες της παράδοσης, η οποία πιστεύουν πως αναζητά αδιάκοπα την εξέλιξη και τη μοναδικότητά της, το δίδυμο από την Κρήτη θα απογειώσει τις χειμωνιάτικες Παρασκευές μας με μουσικές συνθέσεις που οδηγούν σε δρόμους διαφορετικούς, εκεί όπου φυσά ανεμπόδιστα ο καθαρός ορεινός αέρας. Αφήνοντας ελεύθερη την έκφραση της μουσικής που αβίαστα πηγάζει από μέσα τους να διαχέεται στον χώρο, αλλά και με ιδιαίτερες συνθέσεις και προσεγμένο στίχο και ήχο, που δύσκολα συναντάς, οι δεξιοτέχνες στη λύρα και το λαούτο Γιώργος και Νίκος Στρατάκης μας προσκαλούν σε ένα πρόγραμμα που ξεσηκώνει, συγκινεί, αφυπνίζει και εμψυχώνει.
Από 9 έως 30 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 15€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕίδαμε: Οι Στρατάκηδες στήνουν ένα γνήσιο κρητικό γλέντι στον Σταυρό του Νότου12.09.2018

Ο Δημήτρης Υφαντής στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Στο εργαστήρι των διασκευών, παίρνουμε την ουσία του έντεχνου, παραδοσιακού και λαϊκού τραγουδιού, προσθέτουμε κέφι, χιούμορ και συγκίνηση και δημιουργούμε το πρώτο μουσικό διάλυμα. Στο γενικότερο αιώρημα κακής διάθεσης, το διάλυμα αυτό προτείνεται ως αντίδοτο. Εμπνευστής αυτής της δημιουργίας, είναι ο Δημήτρης Υφαντής, που μπορεί να μη ξέρει από χημεία, ξέρει όμως να συγκινεί, πάνω από δύο δεκαετίες τώρα, με τις δικές του ξεχωριστές ερμηνείες. Από το «Καίγομαι και σιγολιώνω» μέχρι το «Μυστικά πως σ’ αγαπώ» και από τα πωγωνίσια τραγούδια μέχρι τα τραγούδια από το «Τρίφωνο».
Παρασκευές 9 και 16 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 18-30€

Η Ελευθερία Αρβανιτάκη και η Ελεονώρα Ζουγανέλη στο VOX

Ούτε το ρεπερτόριο τους χρειάζεται ειδική αναφορά. Είναι τα τραγούδια που έχουν γράψει μέσα μας. Που τα έχουμε ζήσει και στις χαρές και στα δύσκολα. Τραγούδια που εναλλάσσονται στον ραδιοφωνικό αέρα, αλλά και στις δικές μας προσωπικές ψηφιακές λίστες, τώρα γίνονται μια σπάνια ζωντανή συλλογή επιτυχιών αλλά και απρόβλεπτων στιγμών στην σκηνή του VΟΧ. Δυο γενιές συναντιούνται επί σκηνής, δυο γυναίκες που έχουν χαρακτηρίσει με την φωνή τους το ελληνικό τραγούδι που αγαπάμε να τραγουδάμε, δύο μοναδικές ερμηνεύτριες μαζί σε ένα πρόγραμμα από αυτά που θα θυμόμαστε για πάντα.
Από Σάββατο 9 Δεκεμβρίου μέχρι Κυριακή 1 Ιανουαρίου
Εισιτήρια: 14-40€

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Gazarte

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μετά την πρόσφατη κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού «Εσύ Είσαι Πάνω Απ’ Όλα» που βρίσκεται ήδη στις πρώτες θέσεις του ραδιοφωνικού χάρτη της χώρας,αλλά και μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη ευρωπαϊκή περιοδεία – επιστρέφει στην καρδιά της Αθήνας. Από Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο υπέροχο Gazarte και συγκεκριμένα στο μαγευτικό και φιλόξενο Roof Stage, ξεκινάει μια σειρά περιορισμένων, μοναδικών εμφανίσεων. Αισιόδοξος, ανανεωμένος και πιο ώριμος από ποτέ έρχεται να μας χαλαρώσει, να μας ξεσηκώσει αλλά και να μας ταξιδέψει με τα μοναδικά τραγούδια του που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τις πρόσφατες μεγάλες επιτυχίες του που δεν σταματάνε να μας εκπλήσσουν.
Από 10 έως 29 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 15-28€

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Κολλέγιο Ψυχικού

Στο πνεύμα των ημερών, με πνευστά και κρουστά που θα παίζουν στην είσοδο μουσικοί ντυμένοι μολυβένιοι στρατιώτες, με μια δόση παραμυθιού δηλαδή, η Ευανθία Ρεμπούτσικα θα συναντήσει το κοινό στο Θέατρο του Κολεγίου Αθηνών το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου. Θα ακουστούν μουσικές από το σύνολο της δισκογραφίας της, από το Αστέρι και την ευχή και το Σαν ταινία μέχρι τις Μικρές Ιστορίες και τον Χορό των Άστρων και αποσπάσματα από πολυβραβευμένα soundtrack που έχει γράψει για το σινεμά (Πολίτικη Κουζίνα, Νοτιάς, 1968). Επί σκηνής μαζί με την Ευανθία ανεβαίνουν αγαπημένοι της φίλοι και εξαιρετικοί μουσικοί, που συχνά την συντροφεύουν στις συναυλίες της. Ο Πάνος Δημητρακόπουλος στο κανονάκι, ο Ανδρέας Συμβουλόπουλος στο πιάνο, ο Πέτρος Κούρτης και οι Drumvoice στα κρουστά.
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 20-35€

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στο χειμερινό Θέατρο Άλσος

Ο Σταμάτης Κραουνάκης συνεχίζει τις εκρηκτικές εμφανίσεις του στην σκηνή του χειμερινού Άλσους και παρέα με εκλεκτούς μουσικούς ερμηνεύει παλιά αγαπημένα μας τραγούδια αλλά νέα λαϊκά που λατρεύτηκαν. Υπόσχεται στο κοινό του μια ανεβαστική βραδιά, έτοιμος να τα δώσει όλα!
Από 10 Δεκεμβρίου μέχρι 1 Ιανουαρίου
Εισιτήρια: 15-35€

Η Γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο στο Κύτταρο

Τρία χρόνια μετά, εξαιτίας της πανδημίας, το αγαπημένο συναυλιακό ραντεβού της ελληνικής ροκ σκηνής, είναι και πάλι ζωντανό. Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, οι Κυριάκος Δαρίβας, Βασίλης Σπυρόπουλος, Στέλιος Σαλβαδόρ, Frankpanx, Τόλης Μαστροκάλος, Σταμάτης Μορφονιός, Νίκος Εφεντάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Σίμος Κοκαβέσης και Βασίλης Ράλλης, πολυαγαπημένα μέλη της σκηνής, τρεις γενιές από φίλους και συνοδοιπόρους του Παύλου ή νεότεροι που επηρεάστηκαν από αυτόν, θα τραγουδήσουν Παύλο Σιδηρόπουλο.
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 10€

Κίτρινα Ποδήλατα στο Σταυρό του Νότου Club

Τα Κίτρινα Ποδήλατα επιστρέφουν δυναμικά στη φυσική τους έδρα και προσκαλούν όλους τους φίλους στην ανανεωμένη live-πρόταση γενικής ανάτασης «Να σε δω να γελάς ΙΙ». Οι δυο δημιουργοί, Αλέξανδρος & Γιώργος Παντελιας, ενισχύουν τα συναισθήματα της πετυχημένης – ευρυματικής παράστασης «Να σε δω να γελάς», επιστρατεύουν ανεξάντλητη σκηνική ενέργεια, χιούμορ και διάδραση, στοιχηματίζοντας εκ νέου να ενώσουν αληθινές παρέες γύρω απ τη φωτιά αγαπημένων τραγουδιών και μηνυμάτων. Μέχρι το Σάββατο 24/12 τα Κίτρινα Ποδήλατα θα υποδέχονται στο club του Σταυρού του Νότου, όσους πραγματικά πιστεύουν πως… μουσική και χαμόγελο μπορούν να αναθερμάνουν την αισιοδοξία μας για μια δυνατή επόμενη μέρα!
Από 10 έως 24 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 12€

Η Νίκη Ξυλούρη και η Μαρία-Κριστίνα Χάρπερ στο Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Γνώριμες ελληνικές μελωδίες και δυτική τζαζ μουσική, κρητική λύρα μαζί με ηλεκτρονική άρπα, σε μία ιδιαίτερη μουσική βραδιά με την Νίκη Ξυλούρη και την Μαρία-Κριστίνα Χάρπερ. Με τον Γιώργο Κούτρα να τους πλαισιώνει στην ηλεκτρική κιθάρα, οι δύο καλλιτέχνιδες έχουν δημιουργήσει έναν πολύ ιδιαίτερο ήχο, αψηφώντας το χάσμα ανάμεσα στο παρελθόν, στο παρόν και το μέλλον. Πειραματίζονται με παραδοσιακά ακούσματα, από ρεμπέτικα μέχρι νανουρίσματα, δίνοντας μία ξεχωριστή μουσική εμπειρία στο κοινό, η οποία βασίζεται στην αυτούσια μουσική που παράγουν τα ακουστικά όργανα, χωρίς φίλτρα και επεξεργασίες.
Κυριακή 11 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 12€

Ο Μίνως Μάτσας στο Gazarte

Τραγούδια από το σινεμά, την τηλεόραση, το θέατρο, την δισκογραφία: Τραγούδια που είχαν την τύχη να τραγουδηθούν από μοναδικούς ερμηνευτές θα ξεδιπλωθούν κοντά μας σαν μια αλήθεια γυμνή, με την ελπίδα να περάσουμε δυο ώρες τραγουδώντας τα “Καράβια που βγήκαν στη στεριά” και μέθυσαν “ Ως κι οι θάλασσες”, αφού βρήκαν την “Ευτυχία” σε ένα “Όνειρο Απατηλό”. “Είσαι εσύ ο άνθρωπος μου” είπε και έφυγε σε ένα “Νησί” μια “Μαύρη Πεταλούδα” ψιθυρίζοντας το “Μινόρε της Αυγής”. Συνοδοιπόροι του Μίνωα Μάτσα επί σκηνής θα είναι ο Κώστας Τριανταφυλλίδης με την ευγενική λαϊκή φωνή που μας συγκινεί και με εκπλήσσει μονίμως τα τελευταία χρόνια και η Μυρτώ Βασιλείου, μια νέα φωνή με δύναμη και θετική ενέργεια.
Δευτέρες 12 και 19 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 15-35€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΜίνως Μάτσας: Μου αρέσει λίγο αυτή η αναρχία της Ελλάδας12.09.2018

Ο Πάνος Βλάχος στο Σταυρό του Νότου

Ο Πάνος Βλάχος μας υποδέχεται live στον Σταυρό του Νότου μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου για να μας ερμηνεύσει τραγούδια από τον νέο (4ο προσωπικό δίσκο) που θα κυκλοφορήσει από το ogdoo music group το προσεχές διάστημα. Δεν υπόσχεται λαϊκό πρόγραμμα (εκτός βέβαια αν του ζητηθεί όπως λέει και ο ίδιος).
Από 13 έως 27 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 12€

Η Αγγελική Τουμπανάκη στο Half Note Jazz Club

H World Jazz βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη με τους αγαπημένους συνεργάτες της, επιστρέφουν στο Half Note, για τρεις «For Women» βραδιές 16 – 18 Δεκεμβρίου προσκαλώντας ξεχωριστές καλλιτέχνιδες – performers. Το «For Women» project είναι μια σειρά παραστάσεων με στόχο να τιμήσει και να αφηγηθεί τις ιστορίες Γυναικών που ενέπνευσαν συνθέτες ανά τον κόσμο και γίναν τραγούδια στις μουσικές παραδόσεις των λαών.
Παρασκευή 16 και Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 10-15€

Η Μιρέλα Πάχου στο Σταυρό του Νότου Plus

Aπό την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου και για λίγες Παρασκευές η Μιρέλα Πάχου επιστρέφει στη σκηνή του Σταυρού του Νότου Plus και υπόσχεται να γεμίσει τα βράδια του χειμώνα με χρώμα και φως. Παρέα με το ακορντεόν και το πιάνο της, η αγαπημένη μας τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο ενέργεια, τρυφερότητα, αγάπη, νοσταλγία και όπως πάντα, αισιοδοξία και χαρούμενη διάθεση. Ένα πρόγραμμα με του κόσμου τα τραγούδια: γνωστά -και μη εξαιρετέα- τραγούδια αγαπημένων Ελλήνων καλλιτεχνών, τραγούδια από τη δισκογραφία της, αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια από τον υπό έκδοση τρίτο προσωπικό της δίσκο.
Κάθε Παρασκευή από 16 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 13€

Οι Ride στο Gagarin

Tην Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, οι Ride θα ανέβουν για πρώτη φορά στη σκηνή του Gagarin, στα πλαίσια της περιοδείας “Nowhere 30th Anniversary Tour”, όπου ερμηνεύουν το ιστορικό ντεμπούτο τους στην ολότητά του!
Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 28-32€

Οι Fundracar στο Gagarin 205

Ένα αιρετικό εορταστικό σκηνικό υπό τους ήχους συμπαντικής ψυχεδέλειας και τριπαρισμένης πανκ. Αντικαθεστωτικοί στον ήχο, προκλητικοί στο στίχο και χαοτικοί στη σύνθεση, οι Fundracar επιστρέφουν μετά από τρία χρόνια στη σκηνή της Λιοσίων, στήνοντας ένα και μοναδικό Αθηναϊκό ψυχότροπο live, υπό το πνεύμα των Χριστουγέννων. Οι Bonnie Nettles θα ανοίξουν την βραδιά, βυθίζοντας μας στον κόσμο τους που απενοχοποιημένα ακροβατεί μεταξύ ψυχεδέλειας και rock ‘n’ roll! Ο παροξυσμός των έξαλλων beat δίνει την σκυτάλη σε αισθαντικές φωνές και μελωδικές κιθάρες σε ένα πειραματισμό χωρίς έλεος. Η playlist τους θα περιλαμβάνει τραγούδια από το ντεμπούτο άλμπουμ τους αλλά και ακυκλοφόρητα κομμάτια που θα μας ξεσηκώσουν!
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 12€ 

Οι Mind Against στο Oddity Club

Το γερμανικό συγκρότημα Mind Against, με έδρα το Βερολίνο, ξεχωρίζει για τον δυναμικό του ήχο βασιζόμενο στην ηλεκτρονική, house και techno μουσική, δημιουργώντας μία ενέργεια η οποία μας ξεσηκώνει για να ανέβουμε στο dancefloor. Φέτος τον χειμώνα, θα εμφανιστούν live στο Gagarin 205 σε μία εκρηκτική βραδιά και μας καλούν να απολάυσουμε ένα ξεχωριστό μουσικό θέαμα. Μαζί τους οι Reign of Time και Man with the speaker.
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: Από 20€

Ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής στο Θέατρο Πάλλας

O Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής με τα γιορτινά τους και με την πιο λαμπερή τους διάθεση, σας υποδέχονται σε ένα πρόγραμμα που έφτιαξαν ειδικά για τα φετινά Χριστούγεννα με κοσμοαγάπητες μελωδίες που τραγουδούν για πρώτη φορά! Από τη μαγική τους συναυλία δεν θα λείψουν τα τραγούδια από ταινίες του Disney, οι μελωδίες των Χριστουγέννων και κάποια από τα αγαπημένα τους μιούζικαλ που πάντα σκορπίζουν μαγεία στις καρδιές των μικρών και μεγάλων θεατών. Αφεθείτε στο στροβιλισμό ενός βαλς από το Beauty and the Beast ή την Σταχτοπούτα, τσουγκρίστε τα ποτήρια σας με Jingle Bells και ξεφαντώστε με χιούμορ στο ρυθμό των τραγουδιών από τα μιούζικαλ που λατρεύει όλη η οικογένεια, όπως η Mary Poppins και το Lion King! Μαζί με τον Μάριο και τον Γιώργο μία 10μελής ορχήστρα δεξιοτεχνών σολίστ, θα ερμηνεύσει όλες τις μεγαλειώδεις μελωδίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου και συνεχίζουν να γεμίζουν τον αέρα με χρυσόσκονη σε κάθε άκουσμά τους.
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και Τρίτη 20 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 25-57€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΓιώργος Περρής: Τραγουδώ για να αγαπήσω και να αγαπηθώ12.09.2018

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Κώστας Μακεδόνας στο Μικρό Παλλάς

Δέκα ημέρες πριν το τέλος του 2022, και ένα μήνα πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου τους «Ο Γκρεμιστής» ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Κώστας Μακεδόνας παρουσιάζουν στο αθηναϊκό κοινό τα οκτώ τραγούδια που τον απαρτίζουν. Σε δύο διαδοχικές συναυλίες το κοινό θα ακούσουν για πρώτη φορά εν σώματι τα τραγούδια που, επί τρία συναπτά έτη επεξεργάστηκαν μαζί ώστε να είναι μια μουσική ανθολογία μόνο εξαιρετικών αισθημάτων και σημαντικών νοημάτων Στο ίδιο πρόγραμμα ο Δημήτρης Παπαδημητρίου παρουσιάζει μια ομάδα από τραγούδια του «Μεγάλου Αιρετικού»: ένα -επίσης υπό έκδοση- κύκλο τριάντα τραγουδιών. Οι τρείς κύκλοι του «Μεγάλου Αιρετικού» (Α, Β,Γ ) παρουσιάστηκαν επί τρία διαδοχικά έτη στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση από το Ελληνικό Σχέδιο και τους ίδιους τραγουδιστές που συμμετέχουν στην συναυλία αυτή, σταθεροί συνεργάτες και αυθεντικοί ερμηνευτές του απαιτητικού αυτού έργου: οι καταπληκτικοί ερμηνευτές Γιώργος Φλωράκης, Βερόνικα Δαβάκη και Πάνος Παπαϊωάννου.
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και Τρίτη 20 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 10-30€

Η Μαρία Παπαγεωργίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Η καλλιτέχνιδα καλεί το αθηναϊκό κοινό να κλείσει τα μάτια του και μέσα στο απόλυτο σκοτάδι της αίθουσας του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης να τοποθετήσει εκ νέου στην έννοια της διαυγούς ακρόασης, αλλά και στο τι τελικά θεωρείται δεδομένο στην καθημερινή ζωή. Με αφορμή την μουσική παράσταση «Ένα φως που ακροβατεί», η ίδια δήλωσε: «Στην εποχή των πολλών δεδομένων, της άπλετης πληροφορίας και της ατέρμονης εναλλαγής εικόνων, πώς θα νιώθαμε αν έκλεινε ο «γενικός διακόπτης» των ματιών μας; Αντέχουμε άραγε το κυριολεκτικό μας σκοτάδι την ώρα που η ζωή μας τρέχει με ταχύτητα φωτός; Στις εποχές του εσωτερικού σκοταδιού, η μουσική βρίσκει ένα φως που ακροβατεί, ενώνοντας το αόρατο νήμα που μπλέκει τις ψυχές μας».
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 15€

Η Αλέξια και το El Sistema στο ΚΠΙΣΝ

Τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 20.00, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος την αγαπημένη τραγουδίστρια Αλέξια, με τη διαχρονική παρουσία και τη μοναδική φωνή, σε μια ξεχωριστή συνεργασία με τη διαπολιτισμική συμφωνική ορχήστρα του El Sistema Greece. Μια απρόσμενη μουσική συνάντηση με αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια αλλά και διεθνείς επιτυχίες συνδεδεμένες με την πιο μαγευτική εποχή του χρόνου σε νέες ανατρεπτικές εκτελέσεις.
Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 10-15€

Θάνος Μικρούτσικος-Τρία Έργα: Οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μίλτος Πασχαλίδης και Χρήστος Θηβαίος στο Christmas Theater

Τρεις αγαπημένες φωνές, τρεις σπουδαίοι δίσκοι, μια κοινή αγάπη. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Χρήστος Θηβαίος συναντιούνται σε μια εντελώς διαφορετική βραδιά. Τους ενώνουν πολλές αγάπες, κοινές διαδρομές, κοινές εμφανίσεις, κοινοί φίλοι. Τους ενώνει και η συμπόρευσή τους με τον Θάνο Μικρούτσικο, σε στιγμές που υπήρξαν σταθμοί στην πορεία τους. Σ΄ αυτήν τη συναυλία έρχονται να εκπληρώσουν μια επιθυμία που είχε εκφράσει ο Θάνος Μικρούτσικος. Να ενώσουν στη σκηνή τρία μεγάλα έργα του που τα θεωρούσε το ένα συνέχεια του άλλου. Κι ας τα χωρίζουν μεταξύ τους πολλά χρόνια, κι ας γεννήθηκαν σε διαφορετικές εποχές. Και τα τρία αποτέλεσαν κομβικά σημεία του έργου και της διαδρομής του. Οι αγαπημένοι μας Έλληνες καλλιτέχνες μας καλούν σε μία μοναδική μουσική βραδιά στο Christmas Theater.
Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 22-48€

Ο Σταύρος Σιόλας στο Σταυρό του Νότου

Ο Σταύρος Σιόλας γιορτάζει τα 20 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου του και μας προσκαλεί σε μια παράσταση που θα ακολουθεί την πορεία της δισκογραφίας του. Από τον «Γεροπλάτανο» και «Της Άρνης το Νερό» θα περνάει «Κάθε Φορά» τα «Διόδια» και θα φτάνει μέχρι τα πρόσφατα «Σαν Χουάν» και «Η Δική μας Σειρά», ενώ στις ενδιάμεσες στάσεις θα φωτίζει και τα τραγούδια που δεν ευτύχησαν ισάξιας προβολής! Στη διαδρομή αυτή συνάντησε αγαπημένους του ερμηνευτές που χάρισαν τη φωνή τους στα τραγούδια του και τους οποίους προσκαλεί μαζί του στη σκηνή για να τα παρουσιάσουν στο κοινό. Καλεσμένοι του στις 22 Δεκεμβρίου θα είναι ο Γιάννης Κότσιρας, η Γιώτα Νέγκα και η Ρίτα Αντωνοπούλου και στις 29 Δεκεμβρίου η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, η Ρένα Μόρφη και ο Νίκος Ψημίτης.
Από 22 έως 29 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 12€

Οι Sworr στο Six D.O.G.S

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ Ηonest από την United We Fly, οι Sworr. την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου ανεβαίνουν στην σκηνή του six d.o.g.s, στην Αθήνα, για να κλείσουν το tour τους σε 3 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και να παρουσιάσουν ένα ακόμα μυσταγωγικό live. Eξομολογητικοί στίχοι, alternative pop στα γνωστά downcast electro μονοπάτια τους, εξωστρεφείς μελωδίες και up-tempo ξεσπάσματα, με στοιχεία soul και hip-hop σε μια σύγχρονη αισθητική, συνθέτουν την μοναδική ενέργεια των John Tsallas και Robin K (aka Sworr.), στη σκηνή. Σε αυτό το live οι Sworr. θα παρουσιάσουν ολόκληρο το tracklist του Honest, αλλά και τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο, πλαισιώνοντας την εξελιγμένη εκδοχή του ήδη χαρακτηριστικού ήχου τους με ένα ατμοσφαιρικό light show.
Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 10€

Η Ελένη Δήμου στη μουσική σκηνή Σφίγγα

Η μαγευτική φωνή της Ελένης Δήμου, θα μας μεταφέρει σ’ ένα ταξίδι στο χρόνο όπου πρωτοστατούσαν η αγάπη και η αυθεντικότητα, καθώς … «Τα τραγούδια λένε πάντα την αλήθεια». Κάθε βραδιά μία ευκαιρία να ενωθούν οι φωνές μας στη μουσική σκηνή Σφίγγα τις Παρασκευές 23 και 30 Δεκεμβρίου και 6 Ιανουαρίου και να ντύσουμε τη νύχτα αυτή με κοινές αναμνήσεις. Με την συμβολή ενός από τους πλέον σημαντικούς συνθέτες της ελληνικής μουσικής, όπως ο Γιάννης Σπανός, αλλά και μιας ερμηνεύτριας όπως η Ελένη Δήμου, οι μουσικές αυτές βραδιές θα μας μείνουν σίγουρα αξέχαστες!
Από Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 18-30€

Οι Big Nose Attack στο Six D.O.G.S

Οι The Big Nose Attack γιορτάζουν τα 10+ χρόνια ύπαρξης τους με την επανακυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου album τους με μια special anniversary έκδοση 300 αριθμημένων αντιτύπων remixed & remastered σε κόκκινο βινύλιο από την United we Fly. Η γιορτή όμως συνεχίζεται και συναυλιακά και αυτή την παραμονή Χριστουγέννων οι Boogieman και Little Tonnie (aka The Big Nose Attack) κάνουν την “επίθεση τους” στο Six D.o.g.s σε μια επετειακή συναυλία εφ’ όλης της ύλης, γεμάτη από τα ωμά blues της πρώτης περιόδου τους και τα μετέπειτα αδάμαστα rock riffs τους, ένα live σίγουρα όχι για να τραγουδήσουμε μαζί τους τα κάλαντα, αλλά για να χορέψουμε παρέα σε rock n’ roll ρυθμούς!
Σάββατο 24 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 10€

Οι Polkar στο Σταυρό του Νότου Club

Μετά από λαϊκή απαίτηση, οι Polkar θα επανέλθουν για δύο εορταστικές εμφανίσεις στο club του Σταυρου του Νότου, ώστε να βροντοφωνάξουμε «μαζί αγάπες μου» και τις γιορτές! Τις Κυριακές 25 Δεκεμβρίου και 1η Ιανουαρίου η υπερμπάντα που έβαλε φωτιά στις αθηναϊκές νύχτες έρχεται στο club του Σταυρού του Νότου για ένα εκρηκτικό βαλκανικό πανηγύρι!
Κυριακή 25 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 14€

The Very Best of Andrew Lloyd Webber: Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ στο ΚΠΙΣΝ

Τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στις 20.30, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται στην Aίθουσα Σταύρος Νιάρχος την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον βασιλιά των μιούζικαλ, Andrew Lloyd Webber, με τα δημοφιλέστερα τραγούδια από τα πιο αγαπημένα μιούζικαλ όλων των εποχών (The Phantom of the Opera, Cats, Evita, Jesus Christ Superstar κ.ά.). Ερμηνεύουν οι Βασιλική Καραγιάννη, Βάσια Ζαχαροπούλου, Βασίλης Καβάγιας.
Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 10-15€

Οι Onirama στο Θέατρο Παλλάς

Με έμπνευση από το αρχικό όνομα της μπάντας “Mixin’ up the medicine”, οι ONIRAMA, παρουσιάζουν το νέο τους project «Mixin up the decades | Παίζοντας με τις δεκαετίες», σε συνεργασία με τις Θεατρικές Σκηνές, στο Θέατρο Παλλάς. Με εφαλτήριο τα 90’s μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιόδους της εγχώριας αλλά και διεθνούς μουσικής σκηνής, οι ONIRAMA «ανακατεύουν» μελωδίες, ήχους και διαφορετικές μουσικές εποχές και υποδέχονται, στη σκηνή του Θεάτρου Παλλάς, την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στις 21:00, δυο εκλεκτούς εκπροσώπους της λατρεμένης εποχής των 90’s, τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο και την Μαντώ.
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 15-80€

Ο Γιώργος Νταλάρας στο Christmas Theater

Ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται με μια νέα παραγωγή την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου στο Christmas Theater. Λάτρης της θάλασσας ο ίδιος, με διαρκή μελέτη και αναζήτηση στη μουσική ανθολογεί λόγια και μουσικές που την ύμνησαν. Τραγούδια για τη θάλασσα και τους θαλασσινούς: μελοποιημένα ποιήματα από μεγάλους συνθέτες, νέα τραγούδια που έχουν ήδη αγαπηθεί καθώς και τραγούδια “κειμήλια” της λαϊκής και της δημοτικής μας παράδοσης, που παραμένουν στα χρόνια αξεπέραστα. Στη συναυλία αυτή παρουσιάζονται οι θάλασσες των ποιητών μαζί με τραγούδια από την προφορική μας παράδοση. Για άλλη μια φορά ανοίγει διάλογο με τις νεότερες γενιές και μοιράζεται τη σκηνή, τις γνώσεις και τις εμπειρίες του με όσους έχουν το χάρισμα αλλά και τη θέληση να στηρίξουν το μέλλον του ελληνικού τραγουδιού.
Τρίτη 27 Δεκεμβρίου
Εισιτήρια: 13-48€

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠριν από 80 χρόνια γεννιέται ο Τζιμ Μόρισον: Όσα δεν ξέρατε για τον “ποιητή” της ροκ12.09.2018

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b