MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
14
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
τραγωδία

New God – A study on Bacchae: Μια πρωτότυπη διασκευή πάνω στις «Βάκχες» του Ευριπίδη ανεβαίνει στο Θέατρο 104, με ελεύθερη είσοδο

Η ομάδα Freek παρουσιάζει στο Θέατρο 104 μια πρωτότυπη διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη με τίτλο “New God – A Study on Bacchae”, σε σκηνοθεσία Εριφίλης Γιαννακοπούλου και Jamie Bradley.

Photo Credits: Anastasia Giannaki
Photo Credits: Anastasia Giannaki
Monopoli Team

Η ομάδα Freek παρουσιάζει την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου για 4 παραστάσεις μια πρωτότυπη διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη, με τίτλο “New God – A Study on Bacchae”, σε σκηνοθεσία Εριφίλης Γιαννακοπούλου και Jamie Bradley. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά.

Πρόκειται για την δεύτερη παραγωγή του νέου μεταπτυχιακού προγράμματος της διεθνούς δραματικής σχολής FONACT με έδρα την Αθήνα, μετά την παρουσίαση του «THE IT» της Vivienne Franzmann.

Photo Credits: Anastasia Giannaki

Λίγα λόγια για το έργο

Στην πόλη της Θήβας καταφθάνει για πρώτη φορά ο νέος Θεός – Διόνυσος. Προσφέρει στους θνητούς άφθονο κρασί και καλεί τις γυναίκες να συμμετάσχουν στις τελετουργίες του και σε ομαδικά όργια έκστασης στον βουνό Κιθαιρώνα. Ο βασιλιάς της Θήβας, Πενθέας, εξοργισμένος με τα συμβάντα κατηγορεί τον Διόνυσο πως είναι ψευτοθεός και απαγορεύει την λατρεία του, διαπράττοντας ύβρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ άνοδος του Αρτούρο Ούι, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη στο Θέατρο ARK12.09.2018

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Όταν γνώρισα αυτήν την ομάδα νέων ηθοποιών και καλλιτεχνών είδα τη λαχτάρα που χαρακτηρίζει αυτήν την μαγική ηλικία των ανθρώπων που ψάχνουν να βρουν την ταυτότητα, την θέση τους και το νόημα στον κόσμο και στον εαυτό τους. Βλέπω αυτήν την γενιά που μεγαλώνει και ενηλικιώνεται τώρα, που ξεμυτίζει και ανακαλύπτει, να προσπαθεί να βρει το βηματισμό της, μέσα σ’ ένα ακραία βίαιο κόσμο γεμάτο φόβο, ανασφάλεια, περιορισμούς και συνεχείς απειλές απόλυτης καταστροφής της ανθρωπότητας. Αναγνώρισα μέσα στα μάτια τους την κοινή μας ανάγκη για την έκφραση ολόκληρης αυτής της συναισθηματικής βίας, αλλά ακόμα περισσότερο την ανάγκη για ελευθερία και φως. Φως άπλετο και ανεξέλεγκτο, ελεύθερο και επικίνδυνο. Αποφασίσαμε να περάσουμε τρεις εβδομάδες εξερευνώντας και ανακαλύπτοντας το Μεγάλο. Την μεγάλη ποίηση, την μεγάλη ελευθερία, το μεγάλο ρίσκο, τον μεγάλο πόνο και την μεγάλη τέχνη. Ονομάσαμε το έργο μας New God χρησιμοποιώντας αυτήν την έννοια του καινούριου θεού σαν ένα κουτί, γεμάτο με τις βαθιές μας ελλείψεις και φτιάξαμε αυτήν την παράσταση. Μια προσωπική και συλλογική επίκληση για ανθρωπιά, επαφή, απενοχοποίηση και ελευθερία».

Εριφίλη Γιαννακοπούλου

Photo Credits: Anastasia Giannaki

Λίγα λόγια για την ομάδα Freek

Οι Freek είναι ένας διεθνής θίασος που ιδρύθηκε το 2022. Έξι νεαροί απόφοιτοι της σχολής FONACT της Γαλλίας, ξανασυναντιούνται στην Αθήνα για να δημιουργήσουν και να εξερευνήσουν μαζί ένα νέο κοινό όραμα. Στόχος τους είναι να ερμηνεύσουν έργα με αυθεντικότητα και να πειραματιστούν με νέες δημιουργικές και συνεργατικές μεθόδους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σκηνοθεσία: Εριφίλη Γιαννακοπούλου & Jamie Bradley

Σκηνικά: Κατερίνα Χάρου
Κοστούμια: Jamie Bradley
Φωτισμοί: Ειρήνη Γεωργακάκη

Παίζουν: Alexander Perez Buchanan, Isabella Covelli, Amalie Macnaughtan, Thomas Murat, Αμαλία Σγουμποπούλου, Annie Utzschneider

Τιμές Εισιτηρίων: Είσοδος ελεύθερη
Διάρκεια Παραστάσεων: Από Τρίτη 13 Δεκεμβρίου έως Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου
Πληροφορίες: Η παράσταση είναι στα αγγλικά.
Παραστάσεις: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή στις 19:00 / Ανοιχτή Πρόβα: Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 19:00
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Γκάζι - 2103455020
Φωτογραφίες: Αναστασία Γιαννάκη
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ