MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

5 γραφικά χωριά της Μακεδονίας για χειμερινές αποδράσεις

Από τον Όλυμπο μέχρι τις όχθες των Πρεσπών και τις πλαγιές του Καϊμακτσαλάν, πέντε από τα πιο όμορφα χωριά της Μακεδονίας μας εμπνέουν για χειμερινές αποδράσεις.

Monopoli Team

Παραδοσιακοί οικισμοί με επιβλητικά μακεδονίτικα αρχοντικά, «μπαλκόνια» με απέραντη θέα σε βουνά και λίμνες, δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα και χωριά που μοιάζουν να έχουν σταματήσει στο χρόνο. Αναζωογονητικός βουνίσιος αέρας, ειδυλλιακά τοπία, παραδοσιακό φαγητό, ζεστή φιλοξενία. Ανακαλύπτουμε τη χειμωνιάτικη μαγεία της Μακεδονίας σε πέντε από τα πιο γραφικά χωριά της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΧριστούγεννα στην Ελλάδα: 4 διαφορετικοί προορισμοί για τις πιο μαγικές γιορτές μακριά απ’ την πόλη12.09.2018

Πανέμορφος οικισμός στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, «πνιγμένος» σε καστανιές, οξιές και πλατάνια και με μοναδική θέα στον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της νότιας Πιερίας, ο Παλαιός Παντελεήμονας είναι από εκείνα τα χωριά που σε κερδίζουν με την πρώτη ματιά. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα δείγματα παραδοσιακής μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής στη βόρεια Ελλάδα. Ο οικισμός κατάφερε να διατηρήσει το τοπικό του χρώμα καθώς είχε σχεδόν ερημώσει από τη δεκαετία του 1950. Τη δεκαετία του 1980, όμως, αναπαλαιώθηκε και το χωριό άρχισε να παίρνει και πάλι ζωή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈρευνα: Στην Ελλάδα το φθηνότερο χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης12.09.2018

Περίπου 100 χλμ. θα χρειαστεί να διανύσετε από τη Θεσσαλονίκη για να περπατήσετε στα καλντερίμια του, ανάμεσα στα όμορφα πέτρινα σπίτια. Στην κεντρική πλατεία δεσπόζει η εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα που έδωσε στο χωριό το όνομά του και το αναπαλαιωμένο παλιό σχολείο. Σε απόσταση 20 χλμ. βρίσκεται το Λιτόχωρο και το Φαράγγι του Ενιπέα με τους περίφημους καταρράκτες, ενώ το εντυπωσιακό κάστρο του Πλαταμώνα απέχει μόλις 4 χλμ.

Διαβάστε περισσότερα στο travelgo.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b