MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΕΥΣΗ

Από το Παρίσι στην Αθήνα: Σε αυτές τις διευθύνσεις γνωρίζουν καλά την τέχνη του κρουασάν

Μετά από ενδελεχή έρευνα, συγκεντρώσαμε τα 7 «must visit» σημεία για το καλύτερο κρουασάν στην Αθήνα.

Πού θα φάμε τα καλύτερα κρουασάν στην Αθήνα; Πηγή: unsplash
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Σύμφωνα με μια θεωρία είναι μαθηματικά αδύνατο να υπάρχει άνθρωπος πάνω στον πλανήτη που να μην του αρέσουν τα κρουασάν. Με γέμιση ή χωρίς, γλυκά ή αλμυρά, μικρά ή μεγάλα, τα κρουασάν πάντα θα έχουν μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, θυμίζοντάς μας κάτι από τα Σάββατα των παιδικών μας χρόνων, όταν δεν θέλαμε να σηκωθούμε από το κρεβάτι, αλλά η βουτυρένια τους μυρωδιά έμπαινε στο δωμάτιο και η εξέλιξη του πρωινού ήταν μονόδρομος. Μετά από αυτή την ωδή στα κρουασάν, λοιπόν, που σίγουρα σας άνοιξε την όρεξη, ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε μαζί μερικές από τις καλύτερες croissanteries της Αθήνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα αγαπημένα μας spots στην Αθήνα για μια απολαυστική ζεστή σοκολάτα12.09.2018

Overoll Croissanterie

Όταν μιλάμε για κρουασάν, ένα από τα πρώτα μέρη που μας έρχεται στο μυαλό είναι το Overoll, η croissanterie της οδού Πραξιτέλους που ξετρέλανε όλη την Αθήνα και, πλέον, μπορούμε να τη βρούμε και στο Χαλάνδρι. Με ένα μενού ολοκληρωτικά αφιερωμένο στα κρουασάν, στο Overoll θα βρείτε επιλογές για όλα τα γούστα. Η δική μας τοπ τριάδα είναι κρουασάν βουτύρου -γιατί ένα καλό κρουασάν το καταλαβαίνεις απλά από τη ζύμη του- το cruffin (muffin με ζύμη κρουασάν) καραμέλας και την 1η θέση παίρνει δικαιωματικά το κρουασάν φιστίκι. Και, μιάς και έρχονται Χριστούγεννα, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και τις εορταστικές προσθήκες του μαγαζιού: κρουασάν μελομακάρονο και κρουασάν κάστανο!
Διεύθυνση: Πραξιτέλους 27, Αθήνα 10560 | Κατσουλιέρη 10, Χαλάνδρι 15233
Τηλέφωνο: 2114198151 | 2110010588

Fika Coffee & Croissant

Παραμένοντας στο κέντρο της πόλης, επισκεπτόμαστε έναν άλλο “Παράδεισο των κρουασάν”. Ο λόγος για το Fika, ένα μίνιμαλ μαγαζί, με σκανδιναβική αισθητική και, φυσικά, μεγάλη ποικιλία κρουασάν. Από κλασσικές γεύσεις, μέχρι πιο ιδιαίτερες προτάσεις, το Fika μάς παρουσιάζει τη δική του φιλοσοφία γύρω από το κρουασάν και μας αρέσει πολύ. Αν περάσετε από το μαγαζί, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα κρουασάν cinnamon roll και κρουασάν cardamon bun.
Διεύθυνση: Βούρβαχη 6, Αθήνα 11743
Τηλέφωνο: 2109226010

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ παράδεισος των bao: Που τρώμε τα πιο νόστιμα bao buns της πόλης;12.09.2018

Kora Bakery

Ακόμη ένας στιλάτος φούρνος που αγαπάμε τόσο για την αισθητική του, όσο και για τις γεύσεις του, το Kora Bakery, μάς προτείνει τις δικές του επιλογές όσον αφορά στο κρουασάν. Το Kora έχει έναν ολόκληρο “γευστικό τομέα”, το βιεννουαζερί του, όπου όλα τα είδη του παρασκευάζονται με φρέσκια ζύμη κρουασάν. Ανάμεσα σε αυτά -και πέρα από τις κλασσικές γεύσεις- θα βρείτε κρουασάν με απάκι και κασέρι, αλλά και το διάσημο, πλέον, bun καρδάμου.
Διεύθυνση: Παναγιώτου Αναγνωστοπούλου 44, Αθήνα 10673
Τηλέφωνο: 2103627855

Holy Llama

Με ανανεωτικό αέρα και το δικό του ιδιαίτερο στυλ, το Holy Llama μπαίνει στην παρέα των αθηναϊκών croissanterie και δίνει τη δική του πινελιά. Πιο συγκεκριμένα, πέρα από τις διάφορες -πολύ ενδιαφέρουσες- γεύσεις που μας προτείνει, μας φέρνει σε επαφή και με τα, διάσημα στο εξωτερικό, wheel croissants, αλλά και με τα cruffin cubes -κρουασάν σε σχήμα ρόδας και κύβου, αντίστοιχα. Δική μας αγαπημένη επιλογή, το Wonder Wheel Caramel, ενώ προτείνουμε ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε και το cruffin του μήνα.
Διεύθυνση: Γρηγορίου Κυδωνιών 8, Υμηττός 17237 | Νίκης 23, Αθήνα 10557
Τηλέφωνο: 2107626078 | 2103318913

Paul

Δεν γίνεται να κάνουμε λόγο για κρουασάν και να μην αναφερθούμε στο Paul και τα διάσημα γαλλικά κρουασάν του. Έχοντας “εξαπλωθεί” σε διάφορα σημεία του λεκανοπεδίου, το Paul, με την ζεστή, παριζιάνικη αισθητική του, έχει κερδίσει τις καρδιές των Αθηναίων. Άλλωστε, μερικές φορές δεν χρειάζονται πολλά-πολλά. Ένα ζεστό, βουτυρένιο κρουασάν και ένας καλός καφές, για να ξεκινήσουμε τη μέσα μας.
Διεύθυνση: Πανεπιστημίου 10, Αθήνα 10671 (κεντρικό κατάστημα)
Τηλέφωνο: 2103632352

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠου θα φάμε καλά στην Αθήνα με λιγότερο από 10€12.09.2018

Queen Bee

Και, αφού αναφερθήκαμε σε γαλλικά κρουασάν, πάμε στο Κολωνάκι και στο Queen Bee και την παριζιάνικη αισθητική του. Το μικρό, γωνιακό μαγαζάκι της Πατριάρχου Ιωακείμ, που έγινε διάσημο για τα πεντανόστιμα κρουασάν του, αποτελεί, πλέον, ένα από τα «must visit» σημεία του κέντρου τόσο για κρουασάν όσο και για brunch γενικότερα. Σίγουρα ένα σημείο που πρέπει να επισκεφθείτε αν είστε λάτρεις του κρουασάν.
Διεύθυνση: Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Αθήνα 10676
Τηλέφωνο: 2107209933

Butterfly Croissanterie

Και θα κλείσουμε τις σημερινές μας προτάσεις με μία νέα προσθήκη στον γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας, πηγαίνοντας στα Σεπόλια και στο Butterfly Croissanterie. Στο Butterfly θα βρείτε μία τεράστια ποικιλία για όλα τα γούστα. Από κρουασάν με διάφορες μαρμελάδες, μέχρι κρουασάν με oreo, bueno, κρέμα λεμόνι, καραμέλα γάλακτος και πολλά πολλά ακόμη, που μας τραβούν την προσοχή και μας “προσκαλούν” να τα δοκιμάσουμε.
Διεύθυνση: Βορείου Ηπείρου 159, Αθήνα 10443
Τηλέφωνο: 2105121121

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 καλά κρυμμένα στέκια που αγαπάμε στις αθηναϊκές στοές12.09.2018

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό και εξόδους θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b