MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

5 καλά κρυμμένα στέκια που αγαπάμε στις αθηναϊκές στοές

Ανακαλύπτουμε μαζί κάποιες από τις αγαπημένες μας στοές στην πόλη για το φαγητό, τον καφέ και το ποτό μας.

Bartesera, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
Bartesera, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Είναι κρυμμένες, αγαπάμε την ησυχία που μάς προσφέρουν και τη διάθεση που μάς δημιουργούν για να τις ανακαλύψουμε. Ο λόγος, φυσικά, για κάποιες από τις στοές της πόλης, στις οποίες είναι “χωμένα” μερικά από τα αγαπημένα μας στέκια. Τι μάς αρέσει τόσο πολύ στα μαγαζιά που βρίσκονται σε στοές; Η αίσθηση πως μεταφερόμαστε σε ένα μέρος “δικό μας”, αποκομμένο από τη βαβούρα και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Πάμε, λοιπόν, να δούμε κάποια από τα κρυμμένα διαμαντάκια της Αθήνας.

Bartesera
Bartesera, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Bartesera, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Must visit στοά, αλλά και μαγαζί του κέντρου, το Bartesera αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μας στέκια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Χωμένο σε μία στοά στην οδό Κολοκοτρώνη -με πολλά φυτά και ρετρό αισθητική- βάζει τη δική του πινελιά στα μαγαζιά του κέντρου, με προτάσεις που ξεκινούν από καφέ και brunch και φτάνουν σε απογεύματα γευσιγνωσίας και βραδινές εξόδους με κοκτέιλς και ποτά.

Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 25, Αθήνα 10562
Τηλέφωνο: 2103229805

Anäna
Anäna, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Anäna, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Όχι πολύ μακριά από το Bartesera, αυτή τη φορά στην οδό Πραξιτέλους, βρίσκεται ακόμα μία στοά που αγαπάμε να επισκεπτόμαστε: το Anäna. Ένα μικρό, κουκλίστικο, self service καφέ που μας θυμίζει κάτι από παλιά Αθήνα. Τόσο η αισθητική του, όσο και οι πεντανόστιμες γευστικές προτάσεις του -προσανατολισμένες στο healthy και vegun lifestyle- το καθιστούν πόλο έλξης για πολύ κόσμο που θέλει να πιει τον  πρωινό ή απογευματινό του καφέ, να διαβάσει ή απλά να βγει με την παρέα του.

Διεύθυνση: Πραξιτέλους 33, Αθήνα 10560
Τηλέφωνο: 2111151788

Theory Bar and More
Theory Bar and More, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Theory Bar and More, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και, φεύγοντας από το κέντρο, κατευθυνόμαστε προς το Χαλάνδρι και το Theory Bar and More -μία από τις στοές που αποτελούν “σήμα κατατεθέν” της περιοχής. Στο τέλος της στοάς θα συναντήσουμε έναν ανοιχτό κήπο, καθώς και έναν cozy στεγασμένο χώρο για όταν χειμωνιάζει. Κατάλληλο για όλες τις εποχές, το Theory μάς περιμένει από το πρωί -με τους καφέδες και το brunch του- μέχρι το βράδυ -με γεύματα, αλλά και ποτό.

Διεύθυνση: Πλάτωνος 14, Χαλάνδρι 15234
Τηλέφωνο: 2106801633

Mr Peacock
Mr Peacock, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Mr Peacock, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Παραμένουμε στο Χαλάνδρι και πηγαίνουμε στη στοά του Mr Peacock, που άνοιξε τις πόρτες του πριν μερικά χρόνια και έκτοτε αποτελεί πόλο έλξης της περιοχής. Σήμα του το παγόνι, με τα διάφορα χρώματά του και η μαξιμαλιστική αισθητική που μάς αρέσει να χαζεύουμε. Όσον αφορά στο μενού του μαγαζιού, καλύπτει όλα τα γούστα, ξεκινώντας με καφέ, brunch και comfort food προτάσεις και φτάνοντας σε ποτά για τις βραδινές ώρες.

Διεύθυνση: Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι 15233
Τηλέφωνο: 2106800390

Hick’s
Hick's, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Hick’s, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ακόμα ένα Χαλανδριώτικο entry στη λίστα μας, το Hick’s, αποτελεί επίσης αγαπημένη all day επιλογή. Σε μία στοά επί της Ανδρέα Παπανδρέου -ενός από τους πιο κεντρικούς δρόμους του Χαλανδρίου- το Hick’s βάζει το δικό του λιθαράκι στη λίστα με τα καλύτερα στέκια-στοές της πόλης. Με cozy ατμόσφαιρα, αλλά και κήπο στο πίσω μέρος του για τις πιο ζεστές μέρες, το μαγαζί αποτελεί ένα από τα αγαπημένα “κρυμμένα διαμαντάκια” της πόλης που δεν θα γινόταν να μην αναφέρουμε στις προτάσεις μας.

Διεύθυνση: Ανδρέα Παπανδρέου 37, Χαλάνδρι 15232
Τηλέφωνο: 2106800675

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Γεύση
VIMA_WEB3b