MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Πάμε μια βόλτα στο Χαλάνδρι; Από το πρωί μέχρι το βράδυ στο “διάμαντι” των βορείων προαστίων

Τα τελευταία χρόνια το Χαλάνδρι έχει αναδειχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς all-day “προορισμούς” της πόλης. Εμείς κάναμε μια βόλτα στην αγαπημένη μας γειτονιά και μοιραζόμαστε μαζί σας τις προτάσεις μας για καλό brunch, μεζέδες, cocktails και ατελείωτες βόλτες.

Χριστιάνα Τσατσαρώνη | 27.11.2022 Φωτογραφία: Χριστιάνα Τσατσαρώνη

Μπορεί το Χαλάνδρι να μην είναι η “γειτονιά μου”, αλλά εδώ και χρόνια κατέχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Για μένα είναι άμεσα συνδεδεμένο με την φοιτητική μου ζωή, τις ξέγνοιαστες βόλτες με την παρέα μου και τις νυχτερινές περιπλανήσεις στα τόσο ιδιαίτερα και πάντα γεμάτα κόσμο μπαράκια του.

Την περίοδο της καραντίνας, όταν οι περιορισμοί κυκλοφορίας μάς ανάγκασαν να “ανακαλύψουμε” τα σημεία πρασίνου της πόλης -ιδανικά για “σωματική άσκηση”- ήταν που ανακάλυψα ξανά το δάσος της Ρεματιάς. Ο περίπατος στην καταπράσινη Ρεματιά, έγινε καθημερινή συνήθεια -και μέχρι και σήμερα ανυπομονώ για τις βόλτες μου εκεί.

Το δάσος της Ρεματιάς αποδεικνύει γιατί αγαπάμε τόσο το Χαλάνδρι. Από τη μία πρόκειται για μια αστική γειτονιά. Μάλιστα, το κέντρο του Χαλανδρίου θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το “βόρειο Μοναστηράκι”, καθώς είναι σχεδόν πάντα γεμάτο από κόσμο και οι επιλογές που έχει για φαγητό ή ποτό είναι άπειρες.

Από την άλλη, αν εξερευνήσεις  παραπάνω την γύρω περιοχή, θα δεις παλιά αρχοντικά με μεγάλες αυλές και καταπράσινους κήπους. Και το καλύτερο; Έχει τόσες πλατείες και πάρκα που ακόμα και εγώ δεν έχω καταφέρει να τα εξερευνήσω όλα ακόμα.

Συνδυάζοντας την πόλη με το πολύ αναγκαίο “πράσινο”, το Χαλάνδρι αποτελεί μία από τις αγαπημένες μου επιλογές για μία κυριακάτικη βόλτα. Ελάτε, λοιπόν, μαζί μου σε μία από αυτές τις βόλτες, για να εξερευνήσουμε μαζί τον μεγαλύτερο δήμο των βορείων προαστίων.

Πρωινός καφές και brunch στο Penny Lane
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Penny Lane Comfort Food (@pennylane_cf)

Αν είσαι fan του πλούσιου πρωϊνού και ψάχνεις ένα μέρος στο οποίο μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε πολλές γευστικές επιλογές για brunch, τότε το Penny Lane είναι το ιδανικό σημείο! Το ανακάλυψα πριν 2 χρόνια περίπου καθώς έκανα τον περίπατό μου στα διάφορα σοκάκια στο κέντρο του Χαλανδρίου και με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Ζωηρό περιβάλλον με πολύχρωμους τοίχους και ζεστή ατμόσφαιρα, το Penny Lane είναι το μέρος όπου πάντα θα βρεις παρέες να αράζουν και να απολαμβάνουν από brunch μέχρι δροσερά κοκτέϊλ. Το καλό με το συγκεκριμένο μαγαζί, είναι ότι αποτελεί μία επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας, καθώς σερβίρει πρωϊνό, κυρίως πιάτα (σαλάτες, πίτσες, κρεατικά, μακαρόνια) και γευστικά κοκτέιλ. Φυσικά, δεν γινόταν να μην ξεκινήσουμε την βόλτα μας από εκεί με ζεστό καπουτσίνο και pancakes.
Συνολική τιμή για καφέ και brunch: Από 7-10€
Διεύθυνση: Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι (2106800217)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάμε μια βόλτα από το Περιστέρι;12.09.2018

Βόλτα στην Ρεματιά Χαλανδρίου

Μετά τον καφέ συνεχίσαμε για περίπατο στην Ρεματιά Χαλανδρίου. Πρόκειται για μία σημαντική πηγή δροσιάς και οξυγόνου στην περιοχή, καθώς είναι ένα καταπράσινο δάσος στο οποίο μπορείς να κάνεις την βόλτα σου, να κάτσεις στα παγκάκια που έχει πίνοντας καφέ, ή ακόμα και να εξοπλιστείς με σνακς και χυμούς με την παρέα στήνοντας ένα ωραιότατο πικ-νικ στην φύση υπό την σκιά των δέντρων. Συνήθως τις Κυριακές υπάρχουν πολλές οικογένειες με παιδιά που παίζουν στο πάρκο, κόσμος που έχει βγάλει βόλτα τα κατοικίδιά του ή και ζευγάρια ηλικιωμένων που βγαίνουν για να να χαρούν την λιακάδα με τα εγγόνια τους. Η Ρεματιά είναι γνωστή επίσης για το Φεστιβάλ Ρεματιάς που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι, στο οποίο μπορεί κανείς να παρακολουθήσει από διάσημες θεατρικές παραστάσεις μέχρι μουσικοχορευτικά δρώμενα και συναυλίες.

Στάση για φαγητό στην Μπεμπέκα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Μπεμπέκα (@mpempeka)

Τοποθετημένο στην αυλή ενός σπιτιού της δεκαετίας του ’50, το μεζεδοπωλείο “Μπεμπέκα” είναι ένα από τα πιο γνωστά στέκια στο Χαλάνδρι για τους λάτρεις της ελληνικής μαμαδίστικης κουζίνας. Απέχει μόλις 500 μέτρα από την Πλατεία Δούρου και ιδίως τις ηλιόλουστες Κυριακές είναι γεμάτο κόσμο, οπότε προτείνω αν το επισκεφθείτε την συγκεκριμένη μέρα να κάνετε κράτηση πιο πριν. Καθίσαμε σε ένα από τα τραπέζια της εξωτερικής αυλής και ανάμεσα στους πολλούς μεζέδες που υπάρχουν στον κατάλογο, επιλέξαμε μια δροσερή σαλάτα με μαρούλι, πορτοκάλι και γραβιέρα Ρούμελης με μέλι. Από ορεκτικά πήραμε φρικασέ μανιταριών και “χοντροπατάτες” με φέτα και ρίγανη και για φαγητό στην μέση παραγγείλαμε μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος και μπεκρή μεζέ κοτόπουλο. Να σημειωθεί επίσης ότι έχουν εξαιρετικό ημίγλυκο ροζέ κρασί!
Τιμές για κρασί και φαγητό: Από 8-10€ το άτομο
Διεύθυνση: Διονύσου 16, Χαλάνδρι (2106854880)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Παγκράτι βρέθηκε στη λίστα με τις 51 πιο κουλ γειτονιές του κόσμου – και δεν μάς κάνει καμία εντύπωση12.09.2018

Cine Αίγλη: Το μικρό σινεμά στην Φραγκοκλησσιάς

© Αίγλη 3D Digital

Τοποθετημένο λίγο πιο έξω από το κέντρο του Χαλανδρίου, ανεβαίνοντας την λεωφόρο Πεντέλης στην οδό Φραγκοκλησσιάς, βρίσκεται το Σινέ Αίγλη, ο πιο γνωστός κινηματογράφος στο Χαλάνδρι. Δεν θυμάμαι πόσες φορές στην παιδική μου ηλικία αλλά και μεγαλύτερη έχω παρακολουθήσει ταινίες με την οικογένεια ή την παρέα μου εκεί. Εκείνο όμως που μου αρέσει στο συγκεκριμένο σινεμά, είναι ότι αποπνέει μία ατμόσφαιρα από άλλη εποχή. Έχει λίγες και καλές αίθουσες, στις οποίες υπάρχουν άνετα παλαιού τύπου κόκκινα βελούδινα καθίσματα ενώ με το που διασχίζεις την είσοδο βρίσκεσαι σε μία αίθουσα με πολυελαίους και αφίσες από ταινίες-σταθμούς τύπου Λεωφορείο ο Πόθος, Casablanca, Ο Νονός κ.ο.κ. Βαθύτατα επηρεασμένη από το Σινεμά ο Παράδεισος, θεωρώ πως τα τοπικά σινεμά έχουν μία άλλη γοητεία. Δεν έχουν πολλή βαβούρα, ενώ ο κόσμος που πηγαίνει εκεί είναι -στην πλειοψηφία του- οι άνθρωποι της γειτονιάς. Για όλα όσα ανέφερα, το Σινέ Αίγλη είναι μία τοποθεσία που απολαμβάνω να επισκέπτομαι συχνά για ταινίες.

Και η βόλτα μας κλείνει με drinks στο εξωτικό Najbarajo
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη NAJBARAJO (@najbarajo)

Το μπαρ όπου είναι πάντα καλοκαίρι ίσως είναι η πιο αντιπροσωπευτική περιγραφή για το συγκεκριμένο spot στο Χαλάνδρι. Θα το βρείτε σε μια στοά κάθετη στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου κοντά στην Πλατεία Ελευθερωτών (aka στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου). Ομολογώ πως κάθε φορά που επισκέπτομαι αυτό το μπαράκι μου φτιάχνει η διάθεση! Η πόλη τελικά δεν έχει μόνο γκρι αν πηγαίνεις στα κατάλληλα μέρη. Το Najbarajo που προφέρεται «ναχμπαράχο», στην γλώσσα εσπεράντο (πρόκειται για την πλέον διαδεδομένη διεθνή τεχνητή γλώσσα που δημιουργήθηκε για να διευκολύνει την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων από ολόκληρο τον κόσμο) σημαίνει «γειτονιά». Προτείνω να δοκιμάσετε κάποιο από τα απολαυστικά signature cocktail για να πάρετε και μια γεύση από Λατινική Αμερική!
Ενδεικτική τιμή για κοκτέιλ: 5-10€
Διεύθυνση: Ανδρεά Παπανδρέου 38, Χαλάνδρι (2106856736)

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b