MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Που να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου

Μερικές δικές μας προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Κωλόκαιρος
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Το Σπίτι Με Τα Κόκκινα Γιασεμιά, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτρούλη στον Χώρο K4

Η Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. επιστρέφει για 10 παραστάσεις με την παράσταση -που παρουσιάζεται με μία παράλληλη έκθεση ζωγραφικής«Το Σπίτι Με Τα Κόκκινα Γιασεμιά» στον Χώρο Κ4, σε σκηνοθεσία Κώστα Κουτρούλη. Τι κάνουν μερικοί νέοι και ανήσυχοι άνθρωποι όταν ξαφνικά βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε μία καραντίνα; Συναντιούνται, μοιράζονται την αγωνία να παραμείνουν ενεργοί, την ανάγκη να αφουγκραστούν την κοινωνία και αυτοσχεδιάζουν μέσα από την τέχνη. Και τότε ανακαλύπτουν ότι ο αυτοσχεδιασμός μετατράπηκε σε μια ολοκληρωμένη και πρωτότυπη δουλειά. Η Ομάδα Θεάτρου Ε.Α.Ν. (Ελεύθεροι Αυτοσχέδιοι Ναυαγοί) επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στον Χώρο Κ4 στο Κουκάκι, με μια παράσταση που δημιουργήθηκε με «χειροποίητα» υλικά. Το Σπίτι Με το Κόκκινα Γιασεμιά είναι θεατρική παράσταση, αλλά και μία έκθεση ζωγραφικής με συνδετικό ιστό μια τρυφερή και βαθιά ανθρώπινη ιστορία. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μαρία Καβογιάννη (φωνή), Χρήστος Καραβέβας, Δημήτρης Μπούρας, Κωνσταντίνα Αλεξανδράτου. Μουσικός επί Σκηνής: Λουκία Ανάγνου.
Δευτέρα 21/11, 21:00
5€ – 10€
Κ4 (Οι Άνθρωποι που Ακολουθούν τη Γη), Βεΐκου 28, Αθήνα

2. Dogville του Λαρς Φον Τρίερ, στο Θέατρο Νέος Ακάδημος

Φωτογραφία: Πάτροκλος Σκαφιδας

Το βραβευμένο αριστούργημα του Λαρς Φον Τρίερ, «Dogville» παρουσιάζεται στο Θέατρο Νέος Ακάδημος, σε σκηνοθεσία Λίλλυς Μελεμέ. Μια αλληγορία για την αγάπη, τη σύγχρονη κοινωνία, τη φοβία, τη δειλία, τη συγχώρεση. Ένα έργο γροθιά που ξεγυμνώνει τα κατώτερα ένστικτα της ανθρώπινης φύσης, τους προσωπικούς υπολογισμούς, την εκμετάλλευση, τον ρατσισμό και την υποκρισία, κλιμακώνοντας τις αντιδράσεις των ηρώων του μέχρι την τελευταία εκρηκτική σκηνή. Στον ρόλο του αφηγητή ο Στέλιος Μάινας, στον ρόλο της Γκρέις η Έλλη Τρίγγου. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Θοδωρής Κατσαφάδος, Νικολέτα Βλαβιανού, Βαγγέλης Αλεξανδρής, Ανδρέας Νάτσιος, Φωτεινή Παπαχριστοπούλου, Αλέξανδρος Μαυρόπουλος, Πάρης Λεόντιος, Νίνα Έππα.
Δευτέρα 21/11, 20:00
16€
Θέατρο Νέος Ακάδημος, Ιπποκράτους 17 και Ακαδημίας, Αθήνα

3. Κωλόκαιρος, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο Θέατρο Τζένη Καρέζη

Photo Credits: Πάτροκλος Σκαφίδας

Το νέο ρεαλιστικό έργο του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου «Κωλόκαιρος», σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη στο οποίο δεν υπάρχουν όρια μεταξύ κωμωδίας και δράματος, παρουσιάζεται στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Τα πρόσωπα στο μαγαζί «Διυλιστήριο» στην Ελευσίνα φέρουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας λαϊκής ελληνικής πραγματικότητας. Η ζωή τους, βουτηγμένη στο αλκοόλ, τη μυρωδιά του τσιγάρου και τον ήχο των λαϊκών και των «σκυλάδικων», ακροβατεί ανάμεσα στην ειλικρίνεια και στις αμαρτίες του παρελθόντος. Η αγνή λαϊκότητά τους συγκρούεται με την πονηριά και το κυνήγι του συμφέροντος. Άνθρωποι με αντιφάσεις, ούτε καλοί ούτε κακοί, με τις αδυναμίες και τα προτερήματά τους. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Στάθης Σταμουλακάτος, Θάνος Αλεξίου, Βασιλική Διαλυνά, Στέλιος Δημόπουλος, Αντώνης Τσιοτσιόπουλος.
Δευτέρα 21/11, 21:00
10€ – 18€
Θέατρο Τζένη Καρέζη, Ακαδημίας 3, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτην πρόβα: «Κωλόκαιρος» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη – Τέσσερις φίλοι και μια κηδεία12.09.2018

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Elly loves jazz – Vol.2: Η Έλλη Πασπαλά στο Θέατρο Άλσος

Ύστερα από απουσία δύο ετών, η Έλλη Πασπαλά επιστρέφει στη μουσική ζωή της πόλης με την παράσταση Elly loves jazz – Vol.2. Η παράσταση “Elly loves Jazz”, μία παράσταση αφιερωμένη στην τεράστια μουσική παράδοση της jazz και στα θρυλικά τραγούδια που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία της παγκόσμιας μουσικής, γνώρισε μεγάλη επιτυχία και μάγεψε το αθηναϊκό κοινό. Σύντομα όμως αναγκάστηκε να σταματήσει απότομα λόγω των lockdown. Έτσι αυτό το χειμώνα, η Έλλη Πασπαλά επιστρέφει με ανανεωμένο ρεπερτόριο και φρέσκια, δημιουργική ορμή, από τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου και για τέσσερις μόνο Δευτέρες στο Θέατρο Άλσος.
Δευτέρα 21/11, 21:00
12€ – 25€
Θέατρο Άλσος, Ευελπίδων 4, Κυψέλη-Πεδίον του Άρεως

5. Το ΜεῙΖοΝ Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το ανδρικό φωνητικό σύνολο ΜεῙΖοΝ έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για μια μοναδική συναυλία. Δημιουργήθηκε το 2018 από μια μικρή ομάδα φίλων που, πέραν της ατομικής σολιστικής τους δραστηριότητας, έχουν κοινό ενδιαφέρον για το α καπέλα χορωδιακό τραγούδι. Το ΜεῙΖοΝ έχει δώσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα παρουσιάζοντας έργα για ανδρικό σύνολο από το παγκόσμιο ρεπερτόριο αλλά και ελληνικές χορωδιακές συνθέσεις. Στο ευφάνταστο πρόγραμμα της συναυλίας τους στο Μέγαρο θα ακουστούν έργα γραμμένα εξαρχής ή διασκευασμένα ειδικά για ανδρικές φωνές α καπέλα από συνθέτες της Αναγέννησης, του Μπαρόκ, του Ρομαντισμού, καθώς και χαρακτηριστικών εκπροσώπων της σύγχρονης ακουστικής αισθητικής του 20ού και 21ου αιώνα.
Δευτέρα 21/11, 20:30
8€ – 18€
Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑGrigoris Theodoridis trio στο Half Note Jazz Club12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b