MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πολυτεχνείο: «Φρούριο» η Αθήνα εν όψει 17 Νοεμβρίου – Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστoί

Οι εκδηλώσεις για τους εορτασμούς της 49ης επετείου από την εξέγερση στο Πολυτεχνείο θα κορυφωθούν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου, με το πλάνο της ΕΛΑΣ να βγάζει στους δρόμους ισχυρές δυνάμεις.

Πηγή: eurokinissi
Monopoli Team

Οι εκδηλώσεις για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου συνεχίζονται και θα κορυφωθούν αύριο Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου με την καθιερωμένη πορεία προς την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Ηδη στην ευρύτερη περιοχή ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ενταθούν την Πέμπτη ενώ την ίδια στιγμή στους δρόμους θα βρίσκονται 6.000 αστυνομικοί και «ΑΥΡΕΣ», ενώ από αέρος θα πετούν drones και ελικόπτερα. Ιδιαίτερα, σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκονται πανεπιστημιακά ιδρύματα, κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, ενώ αυξημένη θα είναι η παρουσία της αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Εκεί, θα βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, διμοιρίες των ΜΑΤ, ομάδα Δράση, ΟΠΚΕ, οι οποίες θα τοποθετηθούν περιμετρικά του Πολυτεχνείου για να επέμβουν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Μάλιστα, θα υπάρχουν κλιμάκια αστυνομικών που θα προχωρούν σε προληπτικούς ελέγχους υπόπτων πριν την έναρξη της πορείας. Σε εγρήγορση θα βρίσκονται και οι υπηρεσίες που είναι επιφορτισμένες με τη συλλογή πληροφοριών, όπως η Κρατική Ασφάλεια και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Στο κέντρο της Αθήνας θα βρίσκονται οι «Αίαντες», τα υδροφόρα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., τα οποία θα επέμβουν σε περίπτωση επεισοδίων με ρίψη νερού. Επίσης, θα χρησιμοποιηθούν drones που θα δίνουν ζωντανά εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη λεωφόρο Αλεξάνδρας. Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι το σχέδιο για τα μέτρα ασφαλείας θα είναι παρόμοιο με πέρυσι, ωστόσο, η διαφορά θα είναι ότι φέτος θα υπάρξει ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b