MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΛΕΞΗ

Ιστορικό Αρχείο Alpha Bank: Ξεκινά σήμερα ο νέος κύκλος διαλέξεων για την Ιστορία της Μεταπολίτευσης

Την Ιστορία της Μεταπολίτευσης εξετάζει ο νέος κύκλος διαλέξεων της σειράς «Συναντήσεις», που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank.

Monopoli Team

Την Ιστορία της Μεταπολίτευσης εξετάζει ο νέος κύκλος διαλέξεων της σειράς «Συναντήσεις», που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Ιστορικό Αρχείο της Alpha Bank. Οι «Συναντήσεις» αποτελούν μία πρωτοβουλία της Τράπεζας που ξεκίνησε πέρυσι, με στόχο την έκδοση ενός πρωτότυπου συλλογικού τόμου πριν την Επέτειο της Μεταπολίτευσης το 2024.

Το έναυσμα για τον νέο κύκλο των «Συναντήσεων» δίνεται σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, με τη
θεματική «Ιστορία, έθνος και μυθιστόρημα στη Μεταπολίτευση», την οποία θα παρουσιάσει ο
Καθηγητής Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Birmingham, Δημήτρης Τζιόβας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAntetokounBros Academy: Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή και αναπτύξτε το ταλέντο σας στο μπάσκετ12.09.2018

Από την οικονομία έως τη γαστρονομία: Η Μεταπολίτευση μέσα από 12 διαλέξεις

Ο νέος κύκλος περιλαμβάνει συνολικά 12 διαλέξεις, που θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη εβδομάδα στο κτήριο του Ιστορικού Αρχείου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών από τις 18:00 έως τις 20:00.

Οι διαλέξεις καλύπτουν ποικίλες θεματικές, όπως τις αμυντικές δαπάνες, τη θρησκεία, την ισότητα, την
ελληνική γαστρονομία, το πανεπιστήμιο αλλά και την εκπαίδευση κατά τη Μεταπολίτευση, καθώς και τα δημόσια οικονομικά κατά την ίδια περίοδο, για τα οποία θα μιλήσει ο Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, Βασίλειος Ράπανος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΊδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής αιτήσεων σε καλλιτέχνες για το Βραβείο Τέχνης 202312.09.2018

Εν όψει της έναρξης των σεμιναρίων, ο Κώστας Κωστής, Επικεφαλής του Ιστορικού Αρχείου της Alpha Bank και Καθηγητής Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, δήλωσε: «Μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε η πρώτη σειρά των σεμιναρίων κατά την προηγούμενη ακαδημαϊκή χρονιά, πιστεύουμε ότι αξίζει τον κόπο η προσπάθεια αυτή να συνεχιστεί με τη διεύρυνση των θεματικών που θα συζητηθούν, αλλά και με την παρουσίαση νέων ερευνητών που έχουν ασχοληθεί με αυτά τα θέματα και θα καλύψουν πεδία, όπως οι αμυντικές δαπάνες, η ισότητα των φύλων, ο τύπος και τα περιοδικά, η γαστρονομική κουλτούρα, η ανώτατη παιδεία, η εκκλησία, η πολιτική και η βία, κ.ά.».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

«Ιστορία, έθνος και μυθιστόρημα στη Μεταπολίτευση»
Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2022, 18:00 έως τις 20:00
Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σκουφά 45, Αθήνα – 2103689522
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του νέου Κύκλου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα βίντεο του πρώτου κύκλου ομιλιών από το επίσημο κανάλι της Alpha Bank στο YouTube.

Περισσότερα από Σεμινάρια / Διαλέξεις
VIMA_WEB3b