MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ

Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη: Ανοιχτό κάλεσμα υποβολής αιτήσεων σε καλλιτέχνες για το Βραβείο Τέχνης 2023

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη προσκαλεί σύγχρονους εικαστικούς καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλλουν αίτηση για το Βραβείο Τέχνης 2023.

Theodoros Zafeiropoulos & Yiorgos Rimenidis, Come with the Wind_Art Prize 2019
Monopoli Team

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη προσκαλεί καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να υποβάλλουν αίτηση για το Βραβείο Τέχνης 2023.

Το βραβείο υποστηρίζει σύγχρονους καλλιτέχνες προσφέροντάς τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα έργο τέχνης που θα αποτελέσει μέρος της συλλογής του Ιδρύματος και θα ενταχθεί σε μια σημαντική πολιτιστική κληρονομιά.

Ileana Arnaoutou & Ismene King, Tender shell geophilia (detail)_Art Prize 2022

Προϋποθέσεις

Το φετινό βραβείο αφορά εικαστικούς καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στα ακόλουθα πεδία: Ζωγραφική, γλυπτική, ηχητική και γλυπτική εγκατάσταση, μικτή τεχνική, χαρακτική, ψηφιακή τέχνη, φωτογραφική εκτύπωση, ink print, βίντεο και σχέδιο.

Το κάλεσμα αφορά site-specific, επιτοίχια έργα μεγάλων διαστάσεων, σχεδιασμένα να αποτελούν μέρος ενός συγκεκριμένου, διαμορφωμένου περιβάλλοντος, να αφηγούνται μια εσωτερική πορεία/διαδρομή και να αποτελούν σημεία αναφοράς στο χώρο έκθεσής τους. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη θεματική της Φροντίδας/Ευδαιμονίας που αποτέλεσε και θέμα του νέου προγράμματος Residency, το οποίο πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2022.

Ileana Arnaoutou & Ismene King, Tender shell geophilia (detail)_Art Prize 2022

Φέτος, το βραβείο παρουσιάζει δύο καινοτομίες:

Αφενός απευθύνεται για πρώτη φορά σε καλλιτέχνες όχι μόνο από την Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά απ’ όλον τον κόσμο. Αφετέρου θα δοθούν 3 ισότιμα βραβεία. Κάθε μια από τις τρεις επιλεγμένες προτάσεις θα βραβευτεί με το ποσό των 7,000 ευρώ και κάθε καλλιτέχνης θα έχει στη διάθεσή του επιπλέον 7,000 ευρώ για την κατασκευή του έργου. Τα βραβευμένα έργα θα παραμείνουν σε μόνιμη έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης και θα ενταχθούν στη συλλογή τέχνης του Ιδρύματος.

Είναι η τρίτη χρονιά που υλοποιείται ο θεσμός του Βραβείου Τέχνης, ο οποίος φιλοδοξεί να ενισχύσει την καλλιτεχνική πρωτοπορία, όχι μόνο για τη δημιουργία, αλλά και την επιμέλεια ενός έργου και την τοποθέτησή του σε μόνιμη συλλογή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑLove Solidarity Death (L.S.D.): Οι The Callas γιορτάζουν 20 χρόνια με ένα μουσικο-εικαστικό πρότζεκτ στη Στέγη12.09.2018

Η συλλογή του Ιδρύματος Γεώργιου και Αριστέας Μαμιδάκη

Η συλλογή του Ιδρύματος συγκεντρώνει πρωτότυπα έργα σημαντικών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, μεταξύ αυτών των Magdalena Abakanowicz, Lynda Benglis, Cecilia Campos, Κώστα Βαρώτσου, Μαρίας Λοϊζίδου, Ρένας Παπασπύρου, Άγγελου Σκούρτη, Κώστα Ιωαννίδη, Νίκου Αλέξιου,  Γιώργου Λάππα, Νίκου Κεσσανλή, Georgia Kotretsos και πολλών άλλων.https://gnamamidakisfoundation.org/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2023, 23:59 (GMT+2). Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται μέσω φόρμας στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Δείτε εδώ την Αίτηση και τις Οδηγίες και Ανακαλύψτε τη συλλογή τέχνης του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη.

 

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b