MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
07
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

  AntetokounBros Academy: Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή και αναπτύξτε το ταλέντο σας στο μπάσκετ

  Γίνετε τώρα μέλος της Ακαδημίας των αδερφών Αντετοκούνμπο, δωρεάν, και αναπτύξτε αθλητικές δεξιότητες και δεξιότητες ζωής μέσα από εβδομαδιαίες προπονήσεις μπάσκετ, εργαστήρια, ομιλίες και υποτροφίες.

  AntetokounBros Academy
  Monopoli Team

  Είστε 10 έως 16 ετών, από κάποια γειτονιά της Αθήνας, και θέλετε να αναπτύξετε το ταλέντο σας και να ασχοληθείτε με ένα άθλημα που αγαπάτε αλλά δεν είχατε ποτέ την ευκαιρία; Ή είστε 18 έως 25 ετών και θέλετε να ασχοληθείτε με την προπονητική, να νιώσετε το συναίσθημα της ομάδας και να αποκτήσετε εμπειρίες για ένα καινούριο κεφάλαιο στη ζωή σας; Το όραμα της AntetokounBros Academy είναι να αποτελέσει ένα κοινωφελές πρόγραμμα στην Αθήνα, το οποίο να συνδυάζει αθλητικές δεξιότητες και δεξιότητες ζωής, προκειμένου να απελευθερώσει ευκαιρίες ανάπτυξης για 100 παιδιά κάθε χρόνο.

  Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος του οράματος του CAF Foundation, που συνοψίζεται στο μότο «η ευκαιρία τροφοδοτεί δυνατότητες», και δημιουργήθηκε από τον Γιάννη, τον Θανάση, τον Κώστα και τον Άλεξ Αντετοκούνμπο, σε συνεργασία με τη Nike και το Ίδρυμα Ωνάση. Μέσα από εβδομαδιαίες προπονήσεις μπάσκετ, εργαστήρια, ομιλίες και υποτροφίες, το πρόγραμμα αποσκοπεί να δώσει τις ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους που θα ωφεληθούν περισσότερο από αυτό.

  Το πρόγραμμα πραγματοποιείται με τη συμβολή της Nike, που εστιάζει στο παιχνίδι για να βοηθήσει όλα τα παιδιά να ξεδιπλώσουν πλήρως τις δυνατότητές τους επειδή μια ενεργή επόμενη γενιά σημαίνει ένα πιο δίκαιο και καλύτερο μέλλον, του Ιδρύματος Ωνάση, το οποίο επιμελείται και υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σπουδών για τις δεξιότητες ζωής, καθώς και του Οργανισμού Eurohoops που έχει αναλάβει την υλοποίηση των προπονήσεων μπάσκετ αλλά τη συνολική εφαρμογή του προγράμματος.

  Επικεφαλής προπονήτρια είναι για άλλη μια χρονιά η Εβίνα Μάλτση, θρυλική μορφή του μπάσκετ που έχει γράψει ιστορία με τα κατορθώματα, τις επιδόσεις και το αθλητικό ήθος της.

  AntetokounBros Academy

  Το πρόγραμμα της AntetokounBros Academy με μια ματιά

  Το πρόγραμμα της AntetokounBros Academy περιλαμβάνει προπονήσεις μπάσκετ δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Σαββατοκύριακο, που διεξάγονται στα δύο ανακαινισμένα από τη Nike γήπεδα μπάσκετ στις περιοχές των Σεπολίων και των Αμπελοκήπων, με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ), της Διεύθυνσης Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του ΤΕΒΑ και του Κέντρου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αθηναίων.

  Το πρόγραμμα δεν περιορίζεται στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου χάρη σε μια σειρά από workshops που διεξάγονται στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση. Βιωματικά εργαστήρια, θεωρητικές αναλύσεις του παιχνιδιού από την προπονητική ομάδα του Eurohoops και inspirational speeches από καταξιωμένους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε διάφορα πεδία αλλά και σπουδαίους αθλητές, προσβλέπουν στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων των συμμετεχόντων και στην παρακίνησή τους για να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

  Εκπαιδευτικές υποτροφίες

  Οι συμμετέχοντες και οι μαθητευόμενοι προπονητές θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να διεκδικήσουν αθλητικές και εκπαιδευτικές υποτροφίες με σπουδαίες προοπτικές εξέλιξης. Προσφέρονται έξι ετήσιες υποτροφίες προπόνησης, με χορηγία της Nike, σε ακαδημίες στην Αθήνα. Παράλληλα, ο/η απόφοιτος της AntetokounBros Academy με την καλύτερη επίδοση στις Πανελλαδικές εξετάσεις θα λάβει την πανεπιστημιακή υποτροφία “One of a Kind” από το Ίδρυμα Ωνάση. Επιπλέον, ένας/μία μαθητευόμενος/-η προπονητής/προπονήτρια θα επιλεγεί για περαιτέρω εκπαίδευση, με χορηγία της Nike, αποκτώντας την ευκαιρία να εργαστεί ως κόουτς.

  AntetokounBros Academy

  Το ταξίδι δεν τελειώνει στο γήπεδο του μπάσκετ

  Η AntetokounBros Academy δημιούργησε μια κοινότητα, όπου ο καθένας και η καθεμία μπορούν να παίζουν ως ίσοι προς ίσους και να μαθαίνουν μέσα από την προπόνηση. Η καταγωγή, το κοινωνικό περιβάλλον και τα προσωπικά βιώματα ανήκουν στο παρελθόν ως μέρος της ταυτότητάς μας – αυτά είναι οι γερές ρίζες. Στο μέλλον ανήκουν η αφοσίωση στον στόχο, η εκπαίδευση και το άλμα της πίστης – αυτά αποτελούν τα φτερά. Μέσω της AntetokounBros Academy, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, πρωταθλητής και δύο φορές MVP του NBA, μαζί με την οικογένειά του προσφέρουν σε νέα παιδιά από ευάλωτες κοινότητες την ευκαιρία, που οι ίδιοι δεν είχαν στην ηλικία τους, για να κάνουν άλματα στη ζωή τους.

  Προσφέρουν όμως και έναν καθρέφτη για να αντικρίσουν όλοι μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους. Η εκπαίδευση στον αθλητισμό σημαίνει συμμετοχή σε κοινές εμπειρίες, αξίες, συναισθήματα και όνειρα. Σημαίνει τη μοναδική στιγμή όπου ένας παίζει και κερδίζουν όλοι, όπου όλοι προσπαθούν για να τα καταφέρει ένας. Στόχος του προγράμματος της Ακαδημίας είναι να μεταδώσει σε νέους ανθρώπους τις αξίες που ανέβασαν την οικογένεια Αντετοκούνμπο στην κορυφή των προτύπων. Να δείξει έναν τρόπο για το πώς πραγματοποιείς τα όνειρά σου αλλάζοντας κατεύθυνση στη ζωή, αλλά μένοντας ο εαυτός σου.

  Υποβολή αιτήσεων

  Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για νέους υποψήφιους θα είναι ανοιχτή από τις 14 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου. Οι αιτήσεις αθλητών και προπονητών πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά, μέσω του site της Ακαδημίας, www.antetokounbrosacademy.net.

  Η AntetokounBros Academy σας περιμένει. Δηλώστε συμμετοχή και κάντε το επόμενο άλμα. Το πρόγραμμα υλοποιείται στα γήπεδα μπάσκετ των Σεπολίων (Μανιτάκη 46) και των Αμπελοκήπων (Αργολίδος 23), με τη στήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

  Μάθε περισσότερες σχετικά με την AntetokounBros Academy στο www.antetokounbrosacademy.net/.

  CAFF Foundation

  Το CAFF είναι ένα ίδρυμα με παγκόσμιο κοινωνικό αντίκτυπο που δημιουργήθηκε από την οικογένεια Αντετοκούνμπο. Στο CAFF πιστεύουμε ότι η Ευκαιρία Τροφοδοτεί Δυνατότητες και στεκόμαστε πλάι σε εκείνους που ανεβάζουν τους άλλους και μοιράζονται με γενναιοδωρία για να βελτιώσουν ζωές και κοινότητες ανθρώπων. Με υποστήριξη από όλους εσάς στην παγκόσμια οικογένειά μας, θα ανοίξουμε όσες περισσότερες πόρτες μπορούμε. Εφόσον είμαστε μαζί, δεν υπάρχει κανένα όριο σε αυτά που μπορούμε να πετύχουμε. #FuelOpportunities

  Περισσότερες πληροφορίες: caff.foundation

  Ίδρυμα Ωνάση

  Επίκεντρο της αποστολής του Ιδρύματος Ωνάση ήταν και θα παραμείνει για πάντα ο άνθρωπος. Επενδύοντας από το 1975 στους τομείς του πολιτισμού, της υγείας και της παιδείας, δημιουργεί συνθήκες, αναζητά ιδέες και πυροδοτεί συζητήσεις που οδηγούν σε μια καλύτερη κοινωνία. Απελευθερώνοντας τις δυνάμεις και τα ταλέντα νέων ανθρώπων, έχει προσφέρει τα τελευταία 45 χρόνια περισσότερες από 7.000 υποτροφίες και εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους, πέρα από περιορισμούς, κοινωνικούς και οικονομικούς, εθνικότητας, φύλου ή ηλικίας. Το Ίδρυμα Ωνάση πιστεύει στους ενεργούς πολίτες με τολμηρές ιδέες και αισιόδοξα όνειρα, αγκαλιάζοντας τη διαδικασία, την έρευνα, τη μελέτη, τον πειραματισμό, αλλά και την ελευθερία, τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

  Περισσότερες πληροφορίες: onassis.org

  ΝΙΚΕ

  Η Nike υπάρχει για να παρέχει έμπνευση και καινοτομία σε κάθε αθλητή στον κόσμο. Σκοπός μας είναι να κάνουμε τον κόσμο να προχωρήσει μπροστά μέσα από τη δύναμη του αθλητισμού – καταρρίπτοντας εμπόδια και χτίζοντας κοινωνικούς δεσμούς προκειμένου να αλλάξουμε το παιχνίδι για όλους.

  Από το ξεκίνημα, η κοινωνία βρισκόταν στον πυρήνα του ποιοι είμαστε και τι κάνουμε. Αξιοποιώντας τη δύναμη του αθλητισμού ως ενοποιητικού στοιχείου, έχουμε ως δέσμευση να βοηθάμε τα παιδιά να κατακτήσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και να δημιουργούμε περισσότερους χώρους άθλησης με ίσες ευκαιρίες για όλους. Μαζί με σχολεία και κοινοτικούς, εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς από όλο τον κόσμο, επενδύουμε σε λύσεις για τη δημιουργία διαρκούς αλλαγής.

  Περισσότερες πληροφορίες: purpose.nike.com

  Οργανισμός Eurohoops

  Αποστολή του Eurohoops είναι να διαδώσει το πάθος για το μπάσκετ και τον υγιή αθλητισμό, μέσω ενός πλέγματος online και offline δραστηριοτήτων. Το Eurohoops διδάσκει το άθλημα και τις υψηλές αξίες του στα παιδιά, διαπλάθοντας τη νέα γενιά σε σύγχρονους και ασφαλείς αθλητικούς χώρους. Σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και events υψηλού επιπέδου. Με όχημα το eurohoops.net, το μεγαλύτερο μπασκετικό ειδησεογραφικό website στην Ευρώπη, συμβάλλει μέσω της δεοντολογίας του στην καλλιέργεια υγιών φιλάθλων και τοποθετεί το μπάσκετ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEndless EC: Η δράση εξοπλισμού ελληνικών σχολείων με σύγχρονα πολυμέσα συνεχίζεται στην Σάμο12.09.2018

  Ο oργανισμός Eurohoops περιλαμβάνει την Eurohoops Academy. Η Ακαδημία, που φέρει την υπογραφή του θρύλου του ευρωπαϊκού μπάσκετ Θοδωρή Παπαλουκά, φιλοξενείται στο Eurohoops Dome, ένα γήπεδο-υπόδειγμα, εξοπλισμένο με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της τεχνολογίας και της ασφάλειας. Πρόκειται για ένα μπασκετικό κέντρο με premium ανέσεις για τους λάτρεις του αθλήματος. Το Eurohoops επίσης διοργανώνει δραστηριότητες σχετικές με το μπάσκετ, τουρνουά και events. Όλες τις παραπάνω δράσεις επικοινωνεί το Eurohoops.net, η μεγαλύτερη ιστοσελίδα μπάσκετ της Ευρώπης που λειτουργεί σε 5 εκδόσεις: αγγλική, ελληνική, ισπανική, ρωσική και τουρκική.

  Περισσότερες πληροφορίες: organization.eurohoops.net/el

  Περισσότερα από Δραστηριότητες