MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Bones and All: Η αιματηρή ιστορία ενηλικίωσης δια χειρός Λούκα Γκουαντανίνο έρχεται στις αίθουσες

Πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες θα κάνει στις 24 Νοεμβρίου το πολυαναμενόμενο και βραβευμένο με Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας “Bones and All”.

Monopoli Team

Έχοντας μονοπωλήσει τις οθόνες μας την περασμένη χρονιά με το French Dispatch, το Don’t Look Up και φυσικά το Dune, το πολυάσχολο “It Boy” του σινεμά επιστρέφει όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί. Ο Τίμοθι Σαλαμέ συνεργάζεται για ακόμη μια φορά με τον Λούκα Γκουαντανίνο, πέντε χρόνια μετά την μεγάλη επιτυχία του “Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου”, στο πολυαναμενόμενο “Bones and All”.

Ο Γκουαντανίνο εμπνέεται από άλλο ένα μυθιστόρημα για νέους ενήλικες (YA novel, όπως ονομάζονται) και συγκεκριμένα από το ομότιτλο μυθιστόρημα που έγραψε η Καμίλ Ντε Αντζέλις το 2015 -μία ιστορία ενηλικίωσης με πρωταγωνιστές δύο outsiders νέους, μία ιστορία σαν εκείνες που Ιταλός σκηνοθέτης τόσο αγαπά να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη.

Μόνο που αυτή η ιστορία ενηλικίωσης δεν είναι σαν τις άλλες -και αυτό γιατί οι δύο πρωταγωνιστές δεν είναι συνηθισμένοι νέοι. Το “Bones and All” επικεντρώνεται στην ιστορία της Μάρεν (Τέιλορ Ράσελ), μίας 18χρονης κοπέλας που προσπαθεί να βρει τη θέση της στην συντηρητική Αμερική του Ρόναλντ Ρίγκαν -με ένα αναπάντεχο twist. Όπως βλέπουμε και στο πρώτο trailer της ταινίας, σε ένα φαινομενικά συνηθισμένο πιτζάμα πάρτι, όπως αυτά που συνηθίζουμε να βλέπουμε στις ταινίες, θα ανακαλύψουμε ότι η Μάρεν είναι “eater” -κοινώς κανίβαλος.

Εκδιωγμένη και τρομαγμένη που δεν μπορεί ελέγξει την ακατανίκητη δίψα της για ανθρώπινη σάρκα, η Μάρεν θα αναγκαστεί να μάθει να επιβιώνει στο περιθώριο της κοινωνίας. Στο περιθώριο γνωρίζει τον Λι (Τίμοθι Σαλαμέ), ένα αγόρι όπως εκείνη. Μαζί θα ξεκινήσουν για μια οδύσσεια χιλιομέτρων που θα κρύβει κινδύνους και παγίδες και κάπως έτσι θα ξεκινήσει μία από τις πιο τρυφερές ιστορίες αγάπης. Όσο κι αν προσπαθούν να σωθούν από τους εαυτούς τους -και όχι μόνο- όλοι οι δρόμοι οδηγούν πίσω στο τρομακτικό παρελθόν τους και σε μια τελική στάση που θα καθορίσει αν η αγάπη τους μπορεί να επιβιώσει από την διαφορετικότητά τους.

Τέιλορ Ράσελ ως Μάρεν, στο Bones and All

Στο πλευρό του Τίμοθι, πρωταγωνιστεί η ανερχόμενη Τέιλορ Ράσελ, που είχε συγκλονίσει στο ντεμπούτο της “Waves” (χάρη σε αυτή την ταινία την ανακάλυψε ο Γκουαντανίνο) και τώρα δοκιμάζεται σε έναν ομολογουμένως απαιτητικό ρόλο, δίπλα σε μεγάλα ονόματα, όπως ο Μάικλ Στούλμπαργκ (που επίσης είχαμε δει στο “Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου”), ο Αντρέ Χόλαντ, η Κλόε Σεβινί, ο Ντέιβιντ Γκόρντον Γκριν, η Τζέσικα Χάρπερ (που έχουμε δει και στα δύο “Suspiria”), ο Τζέικ Χόροβιτς και ο βραβευμένος με Όσκαρ Μαρκ Ράιλανς.

Αν κρίνουμε από την πολύ επιτυχημένη πορεία του “Bones and All” στα διεθνή φεστιβάλ, η απόφαση του Γκουαντανίνο να εμπιστευτεί τον ρόλο της Μάρεν στην Τέιλορ Ράσελ ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένη. Στο φετινό Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, η Ράσελ κέρδισε το Βραβείο Marcello Mastroianni Καλύτερης Ανερχόμενης Ηθοποιού, ενώ το “Bones and All”, κέρδισε τον Αργυρό Λέοντα Καλύτερης Σκηνοθεσίας.

 Τίμοθι Σαλαμέ ως Λι και Τέιλορ Ράσελ ως Μάρεν, στο Bones and All

Τίμοθι Σαλαμέ ως Λι και Τέιλορ Ράσελ ως Μάρεν, στο Bones and All

Όσο για τον Τίμοθι Σαλαμέ; Οι κριτικοί μιλούν για την καλύτερη δουλειά της καριέρας του, με τον Ιταλό σκηνοθέτη να επιβεβαιώνει ότι αιφνιδιάστηκε από την εξέλιξη και την ωριμότητά του. “Μπορούσα να δω μια νέα αυτοπεποίθηση. Την ίδια στιγμή, η προθυμία του να πάρει πολλά ρίσκα, ήταν πανέμορφη. Κυνηγούσε πραγματικά τα ρίσκα” είπε σε συνέντευξή του στο GQ.

Η δημιουργική ομάδα του Γκουανταντίνο πίσω από τις κάμερες είναι εξίσου αξιοπρόσεκτη -περιλαμβάνει τον διευθυντή φωτογραφίας Αρσένι Κατσατούραν (“Eyimofe (This Is My Desire)”, “The Idol”), τον σχεδιαστή παραγωγής ‘Ελιοτ Χοστέτερ (“Beckett,” “Waves”), τον μοντέρ Μάρκο Κόστα (“We Are Who We Are,” “Suspiria”), τη σχεδιάστρια κοστουμιών Τζούλια Πιερσάντι (“Suspiria”, “Να με φωνάζεις με τ’ όνομά σου”) και τους συνθέτες Τρεντ Ρέζνορ και Άτικους Ρος (“Soul”, “Mank”).

Το “Bones and All” έρχεται από την Metro Goldwyn Mayer Pictures και θα διανεμηθεί παγκοσμίως από την Warner Bros. Pictures. Στην Ελλάδα θα κυκλοφορήσει από την Tanweer στις 24 Νοεμβρίου 2022.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b