MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΥ ΖΗΝ

Τι πραγματικά συμβαίνει όταν κοιμόμαστε πολύ;

Ίσως έχετε διαβάσει σχετικά με το πώς ο υπερβολικός ύπνος έχει συνδεθεί με μεγαλύτερο κίνδυνο ασθένειας. Αν είστε το είδος του ατόμου που κοιμάται τακτικά πάνω από οκτώ ώρες, αυτές οι ειδήσεις πιθανότατα σας έχουν κάνει να αναρωτηθείτε: «Γιατί κοιμάμαι τόσο πολύ; Και είναι κακό για μένα;».

Monopoli Team

Κατά μέσο όρο, οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται κάπου μεταξύ επτά και εννέα ωρών ύπνου κάθε βράδυ. Αλλά αυτό είναι ένας μέσος όρος, όχι κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθούμε όλοι. Εξάλλου υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο ύπνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤελικά πόσες φορές πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας τη μέρα;12.09.2018

Οι άνθρωποι που δεν κοιμούνται όπως ο μέσος όρος εμπίπτουν σε τρεις κύριες κατηγορίες.

  • Εκείνοι που χρειάζονται λιγότερες από 7 ώρες ύπνου.

Αυτοί οι γενετικά προικισμένοι άνθρωποι, δεν χρειάζονται τόσο πολύ ύπνο όσο ο μέσος άνθρωπος. Τα αυξημένα επίπεδα μιας ορμόνης τους επιτρέπει να αισθάνονται ότι έχουν ενέργεια με μόλις πέντε έως έξι ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Εάν όμως δεν ανήκετε στην παραπάνω κατηγορία τότε το να κοιμάστε λιγότερο από 7 ώρες πιθανότατα σημαίνει ότι θα νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι. Επίσης με την πάροδο του χρόνου, ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις, καρκίνο και διαβήτη τύπου 2 μπορεί να αυξηθεί.

  • Άτομα που χρειάζονται περισσότερες από 9 ώρες ύπνου Natural Long Sleepers.

Λόγω της γενετικής τους σύνθεσης, οι Natural Long Sleepers χρειάζονται συνήθως 10, 11 ή 12 ώρες για να νιώσουν ανανεωμένοι. Η γενετική τους κάνει επίσης να αισθάνονται κουρασμένοι πιο γρήγορα από άλλους ανθρώπους. Επίσης σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν τα παιδιά, οι έφηβοι και πολλοί νεαροί ενήλικες, που χρειάζονται περισσότερο ύπνο ώστε το σώμα τους να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι 5 πρωινές συνήθειες που σου χαλάνε τον ύπνο12.09.2018
  • Εκείνοι που χρειάζονται 13+ ώρες ύπνου.

Μερικοί άνθρωποι κοιμούνται 14, 17, 24 ή περισσότερες ώρες με πολύ μικρή διακοπή και εξακολουθούν να ξυπνούν νιώθοντας κουρασμένοι. Αν διαπιστώσετε ότι είστε ένας από αυτούς, μπορεί να είναι ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με την ποιότητα του ύπνου σας, όχι απαραίτητα με την ποσότητα. Για παράδειγμα, οι διαταραχές ύπνου, όπως η υπνική άπνοια και η χρόνια αϋπνία, μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σας.

Μάθετε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από The Art of Life
VIMA_WEB3b