MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Stand up Comedy

Stand up tragedy, με την Κάτια Γέρου στο θέατρο Σταθμός

Η Κάτια Γέρου μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση της Μήδειας παρουσιάζει, φέτος, την καινούργια της παράσταση “Stand Up Tragedy”.

Monopoli Team

Η Κάτια Γέρου μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη παράσταση της Μήδειας σε σκηνοθεσία του αείμνηστου Κυριάκου Κατζουράκη παρουσιάζει, φέτος, στο θέατρο Σταθμός την καινούργια της παράσταση Stand Up Tragedy με την οποία επιχειρεί να ξεβολέψει το κοινό αλλά και τον ίδιο της τον εαυτό, από 2 Νοεμβρίου, κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:30.

Λίγα λόγια για την παράσταση

Φιγούρες – ρόλοι που εκπροσωπούν όσα επηρεάζουν και δυναστεύουν τη ζωή μας εμφανίζονται επί σκηνής. Ακούμε τη σκέψη και τα επιχειρήματά τους. Ένα σιωπηλό πρόσωπο τους ακολουθεί επί ποδός και τους ενσαρκώνει. Στο τέλος, παύει να σαρκάζει, να ειρωνεύεται και να μιμείται και μιλάει εκ βαθέων. Οι τίτλοι των κειμένων: Block Delete, Τσιμέντο Yes, Το κλαρίνο, Μις χαμόγελο, Γενέθλια. Θέματα: Η κοινωνία του θεάματος που καλά κρατεί ότι κι αν συμβαίνει γύρω μας, η κατάφαση στην αλόγιστη ανάπτυξη, η «φιλανθρωπία», ο ψυχισμός του σύγχρονου ανθρώπου και το αιώνιο αίτημα για ανάταση και νόημα.

Σκηνοθετικό σημείωμα Μάρτης 2020

“Η πρώτη μας συνεργασία με την Κάτια πάνω στη μορφή του καμπαρέ ξεκίνησε το 2004 στο Θέατρο Τέχνης με το Τράνζιτ. Ήταν μια προσέγγιση του κόσμου που ζει στο περιθώριο και που προσπαθεί να βρει τη δική του φωνή. Μετά ακολούθησε η δεύτερη παράσταση το 2006 με το έργο «Του Δρόμου» που συγγράψαμε σχεδόν όλοι οι συντελεστές της παράστασης. Ένα πικρό σχόλιο με καταιγισμό από ενσταντανέ της καθημερινότητας. Τώρα σχεδόν το σύνολο των κειμένων γράφτηκε από την Κάτια Γέρου, καθώς η σύλληψη της ιδέας ήταν δική της. Σκηνοθετικά η μεγάλη δυσκολία, και ταυτόχρονα γοητεία είναι ότι δεν πρόκειται για ενσταντανέ αλλά για μεγάλους μονολόγους. Ναι, καμπαρέ είναι αλλά με δομή θεατρική. Ένα πρόσωπο ενσαρκώνει όλους τους ρόλους με συνέπεια σταδιακά αυτοί οι όχι και τόσο ελκυστικοί τύποι που ενσαρκώνει, να κινδυνεύει να το απορροφήσουν. Και φυσικά κάποια στιγμή αντιδρά με τον τρόπο του. Με το δικό του μοναδικό όπλο, την τέχνη του”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Μαύρο Νερό: Το έργο της νομπελίστα Ελφρίντε Γέλινεκ «ανεβαίνει» στο Altera Pars, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή12.09.2018

Παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη

Η επιτυχημένη παράσταση του Κυριάκου Κατζουράκη «Stand Up Tragedy» με τη Κάτια Γέρου αναμένεται να ταξιδέψει και στη Θεσσαλονίκη. Πιο συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν δύο εξτρα παραστάσεις τη Δευτέρα 12 και την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου στις 21:00 στο Θέατρο Αμαλία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Κάτια Γέρου
Σκηνοθεσία: Κυριάκος Κατζουράκης

Σκηνικά: Νίκος Πολίτης
Κοστούμια: Κατερίνα Σωτηρίου
Μουσική: Λεωνίδας Μαριδάκης
Χορογραφία: Μυρτώ Γράψα

Παίζουν: Κάτια Γέρου

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό: 15€, Φοιτητικό: 12€, Μειωμένο, Ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65 και Ομαδικό (8 άτομα και πάνω): 10€, Ατέλεια: 5€, Μικρός Σταθμός: 10 € | Μειωμένο (Φοιτητικό, ΑΜΕΑ, Ανέργων) & Ομαδικό (8 άτομα και πάνω): 8€ | Ατέλεια: 5
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 2 Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου 2022
Πληροφορίες: 210 52 30 267
Παραστάσεις: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 20:30
Βοηθός Σκηνοθετη: Νίκος Νίκα
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/standuptragedy/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Σταθμός Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα, Τ. 210 52 30 267
Φωτογραφίες: Άννα Μαρία Μαυρογεώργη, Φοίβος Σαμαρτζής
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b