MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρo και συναυλίες για τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου

Συγκεντρώσαμε μερικές προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην πόλη, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Credits: Despina Spyrou
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Το Όνειρο ενός Γελοίου, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα, συνεχίζεται φέτος στο θέατρο Κιβωτός

Η υπνωτιστική, γεμάτη συμβολισμούς παράσταση της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη «Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι παρουσιάστηκε σε χιλιάδες θεατές αυτό το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα και συνεχίζει την πορεία της την χειμερινή σεζόν στο Θέατρο Κιβωτός. Ο ήρωάς μας δεν βρίσκει ενδιαφέρον σε τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν προσδοκά τίποτα. Το βλέμμα του καρφώνεται σ’ ένα αστεράκι. Ήξερε πως εκείνη τη νύχτα η πράξη θα εκτελεστεί. Και σίγουρα θα είχε σκοτωθεί αν δεν υπήρχε εκείνο το κοριτσάκι… Τη νύχτα εκείνη είδε το όνειρο που του αποκάλυψε την αλήθεια, το όνειρο που έγινε ο προάγγελος για μια νέα ζωή, ανακαινισμένη… είναι σε σύγχυση; Ο Άρης Σερβετάλης υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα μας ξεναγεί στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογέφσκι, -του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας-, οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.
Δευτέρα 31/10, 21:00
15€ – 18€
Θέατρο Κιβωτός Πειραιώς 115, Αθήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEditor’s choice: Οι θεατρικές επαναλήψεις που αξίζουν12.09.2018

2. Ολεάννα, του Ντέιβιντ Μάμετ στο Θέατρο Άνεσις

Η «Ολεάννα»ένα από τα πιο προκλητικά κείμενα του βραβευμένου με Πούλιζτερ Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Μάμετ παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Άνεσις, σε σκηνοθεσία Φίλιππου Σοφιανού. Η παράσταση σύμφωνα με τον σκηνοθέτη αποτελεί, μια αφετηρία κι έναν προορισμό για το #MeToo. Είναι μια συγκλονιστική ιστορία, η οποία πολλές φορές σε μπερδεύει, σε διχάζει και σου δημιουργεί σοβαρή ανασφάλεια για την κρίση σου. Το έργο είναι μια μηχανή παραγωγής ερωτημάτων τα οποία συνοδεύουν τον θεατή μέρες μετά την παρακολούθηση της παράστασης. Ερωτήματα που ακόμα σήμερα, το 2022, παραμένουν πιο επίκαιρα από ποτέ. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος τόσο απενοχοποιημένα να γκρεμίζει το μέλλον ενός άλλου; Πόσο επηρεάζει η συλλογικότητα την ατομική συνείδηση; Πώς μπορεί μια φιλική χειρονομία να μεταφραστεί σε παρενόχληση; Μήπως στην πραγματικότητα είναι; Μήπως η εξουσία την κάνει να είναι; Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όταν ο David Mamet γράφει το έργο αυτό το 1992 γεννά πλήθος αντιδράσεων. Οι κριτικοί αντιμετώπισαν το έργο ως μια δεξιά πολεμική ενάντια στην πολιτική ορθότητα, ενώ για τους αριστερούς ο Μάμετ έγινε σύμβολο της τοξικής αρρενωπότητας. Σήμερα, όμως, μετά το ξέσπασμα του ελληνικού #metoo, ίσως είμαστε πλέον έτοιμοι για μία εκ νέου ανάγνωση.
Δευτέρα 31/10, 21:00
12€ – 17€
Θέατρο Άνεσις, Λεωφόρος Κηφισίας 14, Αθήνα

3. Artaud Trilogy: Κόκκαλο, Οικογένεια Τσέντσι, Αρτώ/Βαν Γκογκ στο Θέατρο Τέχνης για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

Οικογένεια Τσέντσι

Οι συγγραφείς Ιόλη Ανδρεάδη και Άρης Ασπρούλης μετά τη μεγάλη επιτυχία και τις εξαιρετικές κριτικές που απέσπασε η παράσταση «Κόκκαλο» στο Υπόγειο του Θέατρου Τέχνης την περασμένη άνοιξη, παρουσιάζουν στον ίδιο χώρο και σε ενιαία ροή και τα τρία θεατρικά έργα που έχουν γράψει με αφορμή τη ζωή και το έργο του σπουδαιότερου και επιδραστικότερου διανοητή και καλλιτέχνη του θεάτρου στον 20ο αιώνα Αντονέν Αρτώ, σε σκηνοθεσία Ιόλης Ανδρεάδη. Η κάθε βραδιά ξεκινάει με το έργο «Αρτώ/Βαν Γκογκ», γραμμένο και ανεβασμένο για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2015, συνεχίζεται με την «Οικογένεια Τσέντσι», γραμμένη και ανεβασμένη για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015, και ολοκληρώνεται με το «Κόκκαλο». Ο θεατής μπορεί να παρακολουθήσει την κάθε παράσταση ξεχωριστά, είτε να βιώσει μια ενιαία δραματουργική εμπειρία θέασης παρακολουθώντας και τις τρεις παραστάσεις το ίδιο βράδυ.
Δευτέρα 31/10, 19:00
Εισιτήριο 3 παραστάστεων: 30€
Θέατρο Τέχνης, Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Οι Tindersticks έρχονται σε Αθήνα με ένα “best of” show στο Μέγαρο Μουσικής

Οι Tindersticks εδώ και τρεις δεκαετίες έχουν εδραιώσει μια υψηλή θέση στην καρδιά του ελληνικού μουσικόφιλου κοινού. Και όχι τυχαία. Και όχι άδικα. Γιορτάζοντας την 30η τους επέτειο, οι ξεχωριστοί Tindersticks έρχονται στο Μέγαρο Μουσικής μαζί με ορχήστρα, φίλους και guests. Θα παρουσιάσουν ένα δίωρο σετ 22 τραγουδιών σαν ένα σαγηνευτικό ταξίδι μέσα από τον υπέροχο και μοναδικά σκοτεινό κατάλογο τραγουδιών που δεν μοιάζει με αυτόν κανενός άλλου. Συνδυάζοντας τον ροκ ήχο με την περίτεχνη χρησιμοποίηση χορδών, κόρνων, πιάνου και αρμονικών φωνητικών και άλλων στοιχείων που κατάγονται από την ορχηστρική και loungeποπ της δεκαετίας του 1960, οι Tindersticks αποθεώνουν τη μελωδία σε ένα μοναδικά δικό τους μουσικό ιδίωμα εδώ και τρεις δεκαετίες.
Δευτέρα 31/10, 21:00
30€ – 65€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Tindersticks έρχονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με ένα “best of” show12.09.2018

5. Ελένη Βιτάλη και Παναγιώτης Μάργαρης στο Gazarte Main Stage

Η Ελένη Βιτάλη και ο Παναγιώτης Μάργαρης έρχονται στο Gazarte Main Stage. Θα παρουσιάσουν ένα “Ρεσιτάλ” που θα κουβαλά αυτό το ιδιαίτερο αποτύπωμα που θέλουν να φέρουν στο ελληνικό τραγούδι. Μια φωνή που έχουν υμνήσει οι πάντες και ένας κλασικός κιθαρίστας που η τέχνη του έχει χαρακτηριστεί ως “απαστράπτουσα”. Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες που, σε μια εποχή γεμάτη θόρυβο, με βαθιά ψυχή και συναίσθημα καταθέτουν τον δικό τους ψίθυρο.
Δευτέρα 31/10, 21:00
12€ – 28€
Gazarte, Βουτάδων 34, Γκάζι

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b