MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Το ημερολόγιο ενός σκύλου, της Violet Louise στο Θέατρο του Νέου Κόσμου

Το Ημερολόγιο ενός σκύλου από τη Violet Louise παρουσιάζεται αυτή τη φορά ζωντανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, για λίγες παραστάσεις.

Monopoli Team

Το Ημερολόγιο ενός σκύλου από τη Violet Louise, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο διαδίκτυο το 2020 ως αυτόνομη ψηφιακή αφήγηση, παρουσιάζεται αυτή τη φορά ζωντανά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου για λίγες παραστάσεις.

Το έργο

Μια γυναίκα ζει μόνη στην Αθήνα, αναζητώντας καθημερινά στο διαδίκτυο ίχνη του σκύλου της που έφυγε από́ τη ζωή. Μέσα από τις μηχανές αναζήτησης, ανακαλύπτει εικόνες από́ μέρη που ταξιδέψαν, βίντεο, μουσική, φωτογραφίες και δημιουργεί το ψηφιακό της ημερολόγιο. Ένα ημερολόγιο που καταγράφει προσωπικές στιγμές καθώς και σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά στιγμιότυπα της ελληνικής πραγματικότητας από τους Ολυμπιακούς του 2004 μέχρι και σήμερα.

Στήνει έναν μηχανισμό εικόνας και ήχου που αναπαράγει μνήμες και συναισθήματα και αφηγείται τις ιστορίες της. Μέσα από αναδρομές στο παρελθόν, επανεφευρίσκει το παρόν και χαράζει το δρόμο της προς την ενηλικίωση. Σ’ έναν κόσμο που αλλάζει δραματικά, η καθημερινότητα φαντάζει λιγότερο επώδυνη, μέσα από τη σχέση αγάπης ανθρώπου και ζώου.

Στη δραματουργία χρησιμοποιούνται αποσπάσματα από ποιήματα του Γιάννη Ρίτσου, Γεωργίου Σουρή, Νίκου Καρούζου, Κωνσταντίνου Καβάφη, Γιώργου Σεφέρη. Το απόσπασμα για την Επιχείρηση Πάνθηρας, είναι από το βιβλίο του Δημήτριου Κωνσταντινίδη (Επιχείρηση Πάνθηρας – Oι Γερμανοί εισβάλλουν και πυρπολούν την Πίνδο).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μισάνθρωπος, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα στο Θέατρο Εμπορικόν – Οι πρώτες φωτογραφίες12.09.2018

Λίγα λόγια για την Violet Louise

Η Λουίζα Κωστούλα (Violet Louise) από το 2012 ερευνά το πεδίο της πολυμεσικής αφήγησης.

Παραστάσεις σταθμοί στη δημιουργική της πορεία: Παράξενες Ιστορίες σε κείμενα Edgar Alan Poe: Φεστιβάλ Αθηνών, Festival Vie, Festival Delle Colline Torinesi, Φεστιβάλ Δημήτρια, Τρωάδες: Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας στο πλαίσιο της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, Δελφοί, Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας, Αρχαίο θέατρο Νικόπολης, Κάστρο της Πύλου, Θέατρα του Olivier Py, ανάθεση του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών: Iδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Αύγουστος σε ποίηση Γ.Βέλτσου: Bios, Γράμματα στα κοριτσάκια του Lewis Carroll: θέατρο Θησείο/Φεστιβάλ Αισχύλεια, Στα Υπόγεια του BBC: Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Violet Louise
Σκηνοθεσία: Violet Louise

Μουσική Διεύθυνση: Violet Louise
Μουσική: Violet Louise
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν: Aγλαïα Παππά

Διάρκεια: 60'
Τιμές Εισιτηρίων: Κανονικό 16€ | Μειωμένο 13€ | Ατέλειες 5€
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 28 Οκτωβρίου έως 13 Νοεμβρίου 2022
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων: 2109212900 και στο viva.gr
Παραστάσεις: Παρασκευή-Σάββατο: 21:15, Κυριακή: 19:00
Link Εισιτηρίων: http://www.viva.gr/tickets/theater/to-imerologio-enos-skylou/
Πληροφορίες Χώρου: Αντισθένους και Θαρύπου, Νέος Κόσμος. Τηλέφωνο: 2109212900
Φωτογραφίες: Bασίλης Koυντούρης
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Η Κυρά της Ρω: Τρεις τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Φιλίπ
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Μέγας Ιεροεξεταστής, του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι στο Θέατρο Αλκμήνη
ΘΕΑΤΡΟ
Αι Γυμνισταί: Η παράσταση της Ομάδας Νοσταλγία ξανά στο Rabbithole
ΘΕΑΤΡΟ
πολίτες β’ κατηγορίας, του Brian Friel στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Τακούνια στον Βάλτο: Η παράσταση των Χειλάκη-Δούνια στο Θερινό Λαμπέτη και σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
LuLe, της Κατερίνας Μπιλιούρη και του Βασίλη Τσιάκα στο Θέατρο Μικρός Κεραμεικός
Θεατρικά Νέα
Μαζί στη Ζωή, Μαζί στη Σκηνή: Μια παράσταση ισότιμης συμπερίληψης στο Μέγαρο Μουσικής
Θεατρικά Νέα
Sexy Laundry: Η παράσταση με τους Σπύρο Παπαδόπουλο και Ρένια Λουιζίδου σε καλοκαιρινή περιοδεία
ΘΕΑΤΡΟ
Latent: Το χορογραφικό έργο της Μαρίας Κολιοπούλου έρχεται στο Mammot
Θεατρικά Νέα
Ειρήνη: Πρώτες φωτογραφίες από τη νέα παράσταση των Καραθάνου-Δεληβοριά στην Επίδαυρο
ΘΕΑΤΡΟ
Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη ανεβάζει έναν υπαρξιακό «Διάδρομο» στο ΦΙΑΤ
ΘΕΑΤΡΟ
Group Therapy: Η ανατρεπτική κωμωδία της Πένυς Φυλακτάκη στο ΚΘΒΕ