MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΡΜΗΣΕΙΣ

Αγόριανη: Απόδραση στην άλλη πλευρά του Παρνασσού

Αγόριανη είναι ιδανικός προορισμός για όσους θέλουν να χαλαρώσουν σε ένα καταπράσινο μέρος και να ανακαλύψουν τη λιγότερο κοσμική πλευρά του Παρνασσού.

Πηγή: shutterstock
Monopoli Team

Παρνασσός δεν είναι μόνο η Αράχωβα. Στις πλαγιές του βουνού, πανέμορφα χωριά, φωλιασμένα στο αλπικό τοπίο, προσφέρουν στους επισκέπτες ζεστή φιλοξενία και επαφή με τη φύση και την παράδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝαύπλιο: Ένας οδηγός για την τέλεια φθινοπωρινή απόδραση στην πόλη των τεσσάρων εποχών12.09.2018

Ένα από τα πιο ξεχωριστά χωριά του Παρνασσού είναι η Αγόριανη (ή Επτάλοφος, όπως είναι πλέον το επίσημο όνομα). Αν και βρίσκεται μόλις 25 χλµ. από την Αράχωβα, αυτό το γραφικό, ελατοσκέπαστο χωριό έχει το δικό του πιστό κοινό σε όσους αποζητούν τη χαλάρωση, την ηρεμία της φύσης και τον καθαρό βουνίσιο αέρα. Η Αγόριανη απέχει περίπου 180 χλμ. από την Αθήνα και διοικητικά ανήκει στο νομό Φωκίδας και στο Δήμο Δελφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤριήμερο 28ης Οκτωβρίου: 6 προορισμοί για κάθε γούστο12.09.2018

Χτισμένη σε υψόμετρο 900 μ. στο βορειοδυτικό τμήμα του Παρνασσού, πάνω σε επτά μικρούς λόφους (εξού και το σύγχρονο όνομα Επτάλοφος), η Αγόριανη είναι ένας υπέροχος ορεινός οικισμός φωλιασμένος σε ένα πυκνό δάσος από έλατα, ανάμεσα σε δροσερά τρεχούμενα νερά. Η Αγόριανη είναι ιδανικός προορισμός για όλες τις εποχές του χρόνου, όμως γίνεται ακόμα πιο όμορφη και παραμυθένια τον χειμώνα, που είναι ντυμένη στα λευκά και σου δίνει την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο αλπικό χωριό.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr 

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b