MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ναύπλιο: Ένας οδηγός για την τέλεια φθινοπωρινή απόδραση στην πόλη των τεσσάρων εποχών

Τα καλύτερα spots για την έξοδο και το φαγητό σας σε έναν από τους αγαπημένους φθινοπωρινούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα, το Ναύπλιο.

Μαριαλενα Μάλλιου | 03.09.2022

Ένας από τους αγαπημένους μας προορισμούς, κατάλληλος για όλες τις εποχές του χρόνου, ο οποίος, μάλιστα, τον Αύγουστο μπήκε στη λίστα του CNN με τις 15 πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ευρώπης, το Ναύπλιο, μας καλεί να παρατείνουμε για λίγο τις διακοπές μας.

Ναύπλιο Παλιά Πόλη, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ναύπλιο Παλιά Πόλη, © Μαριαλένα Μάλλιου

Είτε για τριήμερο, είτε για Σαββατοκύριακο, είτε για μία αυθημερόν εκδρομή, το Ναύπλιο, με απόσταση μιάμισης ώρας από την Αθήνα ενδείκνυται για τις σύντομες εξορμήσεις που αναζητούμε μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ναύπλιο, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ναύπλιο, © Μαριαλένα Μάλλιου

Οι βουκαμβίλιες, το πλακόστρωτο και πολύχρωμα σπίτια του, αλλά και η μεγάλη ιστορική του σημασία, με κύρια ιστορικά αξιοθέατα το Μπούρτζι, το Παλαμήδι και την εκκλησία στην οποία σκοτώθηκε ο Καποδίστριας, το καθιστούν ένα μέρος με τόσο φυσική, όσο και πολιτιστική ομορφιά.

Ναύπλιο Παλαμήδι, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ναύπλιο Παλαμήδι, © Μαριαλένα Μάλλιου

Εμείς, με τη σειρά μας, σας προτείνουμε κάποια must visit σημεία του Ναυπλίου για τις εξόδους, το φαγητό σας, τα οποία μπορείτε να συνδυάσετε με τη βόλτα σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιακοπές στην Αχαΐα: Οι must στάσεις για φαγητό και βουτιές στη γοητευτική πλευρά της Πελοποννήσου12.09.2018

Boheme
Boheme, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Boheme, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σε ένα από τα ήσυχα σοκάκια του Ναυπλίου, κρυμμένο μέσα σε μία αυλή που κάνει ο δρόμος, θα βρείτε το Boheme, μία καφετέρια που «παντρεύει» το vintage με το σύγχρονο στοιχείο. Διατηρώντας το ύφος της περιοχής, το Boheme είναι ένα μαγαζί με στυλ και προσωπικότητα που σε κάνει να το προσέξεις. Το μέρος, εμπλουτισμένο με χρώμα και φυτά, αποπνέει μία ιδιαίτερη ηρεμία και σίγουρα αποτελεί ένα από τα must visit μαγαζιά του Ναυπλίου.

Διεύθυνση: Εμμανουήλ Σωφρόνη 7
Τηλέφωνο: 6945577624

Boutique
Boutique, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Boutique, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Σε πιο urban αέρα και κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας, καθώς διαθέτει από brunch και καφέ, μέχρι ποτό, θα βρείτε το Boutique. Με τραπεζάκια στον πιο κεντρικό -ίσως- δρόμο του Ναυπλίου, την Βασιλέως Κωνσταντίνου, για εκείνους που τους αρέσει μία πιο κοσμοπολίτικη έξοδος, το Boutique μάς τοποθετεί στον παλμό της πόλης, εκεί που ο κόσμος βγαίνει για τα ψώνια και τη βόλτα του.

Διεύθυνση: Λεωφόρος Βασιλίσσης Αμαλίας 20
Τηλέφωνο: 2752021910

Aktaion Mare
Aktaion Mare, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Aktaion Mare, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ένα από τα πιο hot σημεία για να απολαύσει κανείς το φαγητό, τον καφέ ή το ποτό του στο Ναύπλιο, είναι η Μαρίνα, με θέα στο Μπούρτζι. Και το αγαπημένο μας μαγαζί της Μαρίνας είναι το Aktaion Mare, ένα cafe-restaurant, κατάλληλο για όλες τις ώρες της ημέρας. Την καλύτερη θέα, ωστόσο, θα την πετύχετε στη δύση του ηλίου, καθώς το Ναύπλιο έχει ένα από τα ωραιότερα ηλιοβασιλέματα της Ελλάδας.

Διεύθυνση: Ακτή Μιαούλη 3
Τηλέφωνο: 2752027425

Xenon Cafe-Bistro
Xenon Cafe-Bistro, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Xenon Cafe-Bistro, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και, φεύγοντας από τη Μαρίνα, πάμε στη ψυχή του Ναυπλίου, την Πλατεία Συντάγματος και το Xenon Cafe-Bistro, εστιατόριο του ξενοδοχείου Xenon Inn. Πρόκειται για ένα all day bistro με τεράστια ποικιλία πιάτων, χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα, το οποίο μάς αρέσει τόσο για ένα ήρεμο πρωινό στο κέντρο του Ναυπλίου, όσο και για έναν καφέ ή ένα βραδινό ή ποτό σε πιο κοσμοπολίτικο αέρα τις απογευματινές και βραδινές ώρες. Highlight του μαγαζιού οι παραδοσιακοί λουκουμάδες του.

Διεύθυνση: Πλατεία Συντάγματος 2
Τηλέφωνο: 2752097580

3Sixty Grill Dining & Wine Bar
3Sixty Grill Dining & Wine Bar, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

3Sixty Grill Dining & Wine Bar, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Και από τα all day μαγαζιά πάμε στα εστιατόρια του Ναυπλίου. Πρώτο στη λίστα με τις σημερινές μας προτάσεις είναι το 3Sixty Grill Dining & Wine Bar. Στο άνοιγμα ενός από τους δεκάδες πεζοδρόμους της παλιάς πόλης, διακοσμημένο σε minimal αισθητική με bauhaus πινελιές, το 3Sixty μας καλεί να δοκιμάσουμε τα fusion πιάτα του, που παντρεύουν τη μεσογειακή κουζίνα με κάποιες γεύσεις της Ανατολής, δημιουργώντας μία οπτική και γευστική πανδαισία. Κάθε Πέμπτη, μάλιστα, για τους λάτρεις της ιαπωνικής κουζίνας, υπάρχει ένα έξτρα μενού με σούσι. Δικό μας highlight από το μενού, τα πιτάκια γαρίδας και τα garganelli pasta. Και, για τους λάτρεις των γλυκών, μην παραλείψετε να δοκιμάσετε το mille feuille δύο ατόμων.

Διεύθυνση: Βασιλέως Αλεξάνδρου και Φερραίου
Τηλέφωνο: 2752028068

Espero Fine Taste
Espero Fine Taste, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Espero Fine Taste, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ακόμη ένα στιλάτο μαγαζί, με δική του ταυτότητα και πληθωρική αύρα, το Espero Fine Taste σου τραβάει την προσοχή με την πρώτη ματιά. Με γευστικό προσανατολισμό στη μεσογειακή κουζίνα, και ποικιλία γευστικών προτάσεων -από ζυμαρικά και κρέας, μέχρι θαλασσινά- το Espero αποτελεί το αγαπημένο μας elegant ιταλικό εστιατόριο του Ναυπλίου. Τα δικά μας must του μενού είναι τα νιόκι με πέστο και το ταλαγάνι με μαρμελάδα βύσσινο.

Διεύθυνση: Δημητρίου Υψηλάντου
Τηλέφωνο: 2752027810

DAO Chinese Restaurant
DAO Chinese Restaurant, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

DAO Chinese Restaurant, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Για τους φανατικούς της κινέζικης κουζίνας, η επιλογή είναι μία, το DAO Chinese Restaurant στο λιμάνι του Ναυπλίου. Με τραπεζάκια τόσο κατά μήκος της γραμμής του λιμανιού, όσο και σε έναν εσωτερικό χώρο, με minimal διακόσμηση, το DAO μάς προσκαλεί να δοκιμάσουμε μία ποικιλία γευστικών προτάσεων, από noodles και won ton και dumplings, μέχρι σούσι και κρέας.

Διεύθυνση: Μπουμπουλίνας 51
Τηλέφωνο: 2752022501

Antica Gelateria di Roma
Antica Gelateria di Roma, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Antica Gelateria di Roma, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Φυσικά, δεν είναι δυνατόν να αναφερόμαστε σε εξόδους για φαγητό στο Ναύπλιο και να μην κάνουμε μνεία στην Antica Gelateria di Roma και το παραδοσιακό ιταλικό παγωτό της. Σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου, πλέον, με το φρέσκο ιταλικό παγωτό της η Antica Gelateria di Roma αποτελεί μία must στάση για όλους τους επισκέπτες της πόλης, με δικό μας top 3 γεύσεων το παγωτό ferrero, το παγωτό φιστίκι και το παγωτό κάστανο.

Διεύθυνση: Φαρμακοπούλου 3 και Κομνηνού
Τηλέφωνο: 2752023520

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό μπορείτε να βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b