MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Όλυμπος θέτει υποψηφιότητα για τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το αποτέλεσμα της αξιολόγησης του Ολύμπου ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς θα ανακοινωθεί το επόμενο το καλοκαίρι.

Monopoli Team

Στην υποβολή του προκαταρκτικού φακέλου υποψηφιότητας του Ολύμπου για την ένταξη στον κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς της UNESCO προχώρησε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ, ο φάκελος θα αξιολογηθεί σε πρώτη φάση από την Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και, μετά την αποστολή παρατηρήσεων, αναμένεται να υποβληθεί στην οριστική του μορφή στις αρχές του 2023.

Η κατάθεση του φακέλου είναι το αποτέλεσμα μίας μακράς διαδικασίας, καθώς η υποψηφιότητα του Ολύμπου κατατέθηκε στην δοκιμαστική λίστα υποψηφιοτήτων το 2014.

Σημειώνεται ότι στην Ελλάδα, σήμερα, μόλις δύο περιοχές είναι εγγεγραμμένες στον Κατάλογο Μνημείων Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς: τα Μετέωρα και το Άγιον Όρος.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα bluegr Hotels and Resorts και το Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη παρουσιάζουν τη συνεργασία τους: «Δεν υπάρχει φιλοξενία χωρίς πολιτισμό»12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b