MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τα bluegr Hotels and Resorts και το Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη παρουσιάζουν τη συνεργασία τους: «Δεν υπάρχει φιλοξενία χωρίς πολιτισμό»

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η bluegr Hotels & Resorts αποτελεί σημείο αναφοράς για την πολυτελή φιλοξενία, παρέχοντας εξαιρετικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους επισκέπτες της, φροντίζοντας για την τοπική κοινωνία και εμπνέοντας τις μελλοντικές γενιές.

Monopoli Team

Για περισσότερα από 50 χρόνια, η bluegr Hotels & Resorts αποτελεί σημείο αναφοράς για την πολυτελή φιλοξενία, παρέχοντας εξαιρετικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους επισκέπτες της, φροντίζοντας για την τοπική κοινωνία και εμπνέοντας τις μελλοντικές γενιές.

Τα τρία ξενοδοχεία στην Κρήτη – το 5* Minos Beach art hotel μέλος των Design Hotels, τo 5* Adults-Only Minos Palace hotel & suites και το οικογενειακό 4* Candia Park village – στον γραφικό κόλπο του Μιραμπέλου, κοντά στις πόλεις του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας, προσφέρουν αυθεντική φιλοξενία σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το Life Gallery athens hotel, το 5* boutique design ξενοδοχείο στα βόρεια προάστια της Αθήνας, είναι ένα μοναδικό καταφύγιο κομψότητας και ηρεμίας. Τέλος, το πολυτελές Sunprime Miramare Park στη Ρόδο προσφέρει παραθαλάσσια πολυτέλεια και ασυναγώνιστες εγκαταστάσεις. Στόχος των bluegr Hotels & Resorts είναι να δημιουργούν αναμνήσεις που οι επισκέπτες θα θυμούνται για πάντα.

Με αγάπη προς την αυθεντική ελληνική και κρητική κουζίνα, ο όμιλός κατέχει τη πιστοποίηση “We do local” δίνοντας προτεραιότητα στα τοπικά προϊόντα και προσφέρει στους επισκέπτες ένα garden-to-table concept και όλα αυτά σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Chef Γιάννη Μπαξεβάνη ο οποίος είναι consultant chef στα ξενοδοχεία σε Αθήνα και Κρήτη.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση γνωριμίας με την bluegr Hotels & Resorts και το Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη, στο ξενοδοχείο Life Gallery athens.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση γνωριμίας με την bluegr Hotels & Resorts και το Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη, στο ξενοδοχείο Life Gallery athens.

Όραμα και Αποστολή

Στη bluegr υπάρχει ένα κοινό όραμα –  το να προσφέρει στον κόσμο άριστη φιλοξενία, να αγωνιστεί για βιώσιμη ανάπτυξη, να φροντίσει τους ανθρώπους και την τοπική κοινωνία και να εμπνεύσει τις επόμενες γενιές, μια κοινή αποστολή – να καταπλήξει τους επισκέπτες με προσωποποιημένες εμπειρίες σε ένα βιώσιμο, αυθεντικό και ζεστό περιβάλλον, και κοινές αξίες – μεταξύ άλλων η υπευθυνότητα, η σεμνότητα, το ήθος και η μεγαλοψυχία.

Έχει υιοθετήσει και εδραιώσει μια περιβαλλοντική κουλτούρα που εφαρμόζεται σε κάθε ξενοδοχείο της bluegr, καθώς η βιώσιμη ανάπτυξη και η υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας είναι δύο στοιχεία που συνδέονται άρρηκτα με το όραμα και την αποστολή της. Δίνει λοιπόν προτεραιότητα στη υπεύθυνη ανάπτυξη και αυτό αντικατοπτρίζεται στη δέσμευσή της να κάνει τις βιώσιμες διακοπές συνώνυμο της αυθεντικής φιλοξενίας υψηλού επιπέδου, χωρίς να θυσιάζει την πολυτέλεια και την ποιότητα στις παροχές που προσφέρει.

Εταιρική Υπευθυνότητα– ΕΚΕ

Η δομή της εταιρικής υπευθυνότητας της bluegr χωρίζεται σε 4 πυλώνες, ο καθένας από τους οποίους περιγράφει τους στόχους της: Περιβαλλοντική Συνείδηση, Αλληλεγγύη & Εθελοντισμός, Πολιτιστική Κληρονομιά και Βιώσιμο Μέλλον, και περιλαμβάνει τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες και στόχους για την επίτευξή τους.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση γνωριμίας με την bluegr Hotels & Resorts και το Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη, στο ξενοδοχείο Life Gallery athens.

Το ανθρώπινο δυναμικό

Οι 450 και πλέον εργαζόμενοί, είναι η Ψυχή και η Δύναμή της bluegr και καθημερινά φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στο όραμά της. Η bluegr φροντίζει για την εκπαίδευση, την ανάπτυξή τους και την παροχή ενός ευχάριστου, ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς και για την έμπρακτη αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών τους.

Τοπική Κοινωνία

Η bluegr πιστεύει πολύ στην τοπική κοινωνία και στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, δίνοντας προτεραιότητα στην πρόσληψη ανθρώπων από τη περιοχή, και είναι υπερήφανη που η πλειονότητα των μελών του προσωπικού προέρχεται από εκεί, προσφέροντας έτσι τη σημαντικότερη και πιο ουσιαστική στήριξη στην κοινωνία της Κρήτης.

Προτεραιότητα για την bluegr έχουν τα τοπικά προϊόντα και οι τοπικοί προμηθευτές, η συνεργασία με τους οποίους δημιουργεί έναν μοναδικό δεσμό με την περιοχή και επικοινωνεί έμπρακτα στους επισκέπτες, όχι μόνο τη φιλοσοφία της αλλά και τη δέσμευσή της για ουσιαστική στήριξη.

Ενταγμένη στη φιλοσοφία είναι επίσης η έννοια της αλληλεγγύης, μιας και διατηρεί στενή σχέση με τους προμηθευτές, εμπνέοντάς τους να συμμετάσχουν στην υποστήριξη ποικίλων σκοπών και εθελοντικών δράσεων, για τη στήριξη της περιοχής. Με τη «Σκυτάλη Αγάπης», η bluegr τους παροτρύνει να δωρίσουν και εκείνοι με τη σειρά τους προϊόντα ή υπηρεσίες σε τοπικά φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση γνωριμίας με την bluegr Hotels & Resorts και το Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη, στο ξενοδοχείο Life Gallery athens.

Πρόσφατα η bluegr διόρισε μια μικρή ομάδα «Πολιτιστικών Πρεσβευτών» (culture ambassadors) σε κάθε ξενοδοχείο, ο ρόλος των οποίων είναι να εκφράζουν μέσα από τις πράξεις τους το DNA της, να είναι πρεσβευτές των αξιών και της κληρονομιάς της και να ενεργούν ως «πράκτορες» που προωθούν την υπευθυνότητα και τη συμμετοχή.

Παράλληλα, εντοπίζει και διευκολύνει την υλοποίηση δράσεων και πρωτοβουλιών για την ενδυνάμωση της κουλτούρας της εταιρείας, προωθώντας τη δημιουργικότητα και την καινοτομία σε όλες τις ομάδες και βοηθώντας στη διάδοση των δράσεων.

Επενδύει επομένως σε μακροχρόνιες συνεργασίες με φορείς που το έργο τους συνάδει με τις αξίες της και συνεχώς χαρτογραφεί τις πρωτοβουλίες της τοπικής κοινότητας και ενισχύει νέες δράσεις, επιθυμώντας να έχει μια ουσιαστική παρουσία και να προσφέρει υποστήριξη που θα έχει διάρκεια στο χρόνο.

Φέτος τον Οκτώβρη, 2-7/10, σε συνεργασία με τη We4All, το Branding Heritage, τους We Dive We Clean και το Άλμα Ζωής, η bluegr διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη εβδομάδα εθελοντισμού στην Κρήτη, στο πλαίσιο της οποίας πραγματοποιήθηκαν δράσεις στα ξενοδοχεία της, δωρεές, ομιλίες ευαισθητοποίησης, καθαρισμούς βυθού και δασικής έκτασης, εργαστήριο και έκθεση υφαντικής, αλλά και δράσεις σε σχολεία, όπου γίναν ομιλίες με μαθητές για τη σημασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Περιβαλλοντική Δράση

Μέσω του μότο της bluegr  «b-green» καλλιεργεί  και προάγει το αίσθημα ευθύνης στους ανθρώπους της και διοργανώνει περιβαλλοντικές εκδηλώσεις και δράσεις.

Θέλει με αυτό τον τρόπο να εμπνεύσει τους υπαλλήλους, τους επισκέπτες της, τους συνεργάτες της και τη τοπική κοινωνία, να συμμετάσχουν σε πρωτοβουλίες που προστατεύουν το περιβάλλον, όπως δράσεις εξοικονόμησης νερού και ενέργειας.

Μέσω εκπαιδεύσεων και ενημερώσεων, προσπαθεί να αυξήσει την ευαισθητοποίηση των εργαζομένων για όλα τα θέματα που βρίσκονται στην καρδιά της bluegr.

Πολιτιστική Κληρονομιά

Για τη Τζίνα Μαμιδάκη, CEO της bluegr, δεν υπάρχει φιλοξενία χωρίς τον πολιτισμό, καθώς αυτές οι δύο έννοιες είναι αλληλένδετες. Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη, η bluegr οργανώνει και υλοποιεί πληθώρα δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν και προάγουν τη σύγχρονη τέχνη, το πολιτισμό και την αέναη παιδεία.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση γνωριμίας με την bluegr Hotels & Resorts και το Ίδρυμα Γ&Α Μαμιδάκη, στο ξενοδοχείο Life Gallery athens.

Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη

Το Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη ιδρύθηκε από την κα Τζίνα Μαμιδάκη ως φόρος τιμής στους γονείς της, θέλοντας η ίδια να συνεχίσει το φιλανθρωπικό και πολιτιστικό έργο τους. Ξεκινώντας από το 1988, με 3 πρωτοπόρα συμπόσια τέχνης που μετέτρεψαν το Minos Beach art hotel για ένα διάστημα σε εργαστήρι για πολλούς καλλιτέχνες, έχει χτίσει μια κληρονομιά που συνεχίζει να προσφέρει στη σύγχρονη δημιουργία.

Ο Κήπος Γλυπτικής που βρίσκεται στο ξενοδοχείο Minos Beach art απαριθμεί περισσότερα από 50 έργα σε μόνιμη έκθεση και εμπλουτίζεται κάθε χρόνο με το έργο του νικητή του Βραβείου Τέχνης. Το Βραβείο Τέχνης είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε το 2019 και αποτελεί μία από τις ελάχιστες εγχώριες πρωτοβουλίες που προσφέρουν ολοκληρωμένη υποστήριξη – διαγωνισμό, χρηματοδότηση, δημιουργία και εγκατάσταση έργου, προώθηση, συλλεκτική δραστηριότητα – σε σύγχρονους δημιουργούς. Το Βραβείο προωθεί σύγχρονους καλλιτέχνες, δίνοντάς τους σημαντική οικονομική υποστήριξη, καθώς και την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια γλυπτική εγκατάσταση που θα γίνει μέρος της Συλλογής έργων τέχνης του Ιδρύματος Μαμιδάκη και θα παραμείνει μόνιμα στο Sculpture Garden του Minos Beach art, αποτελώντας πλέον τμήμα μιας σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022, εγκαινιάστηκε το νέο Residency Program του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη και καλωσόρισε τους πρώτους residents στην Κρήτη. Καθοδηγούμενοι οι άνθρωποι του Ιδρύματος Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη από τη θεματική που έχουν θέσει «Φροντίδα – Οικονομίες Ευδαιμονίας» και με τη βοήθεια των ερευνητών, ακαδημαϊκών και εικαστικών που έχουν προσκληθεί, οι residents θα εξερευνήσουν νέους τρόπους προσέγγισης και κατανόησης της φροντίδας (care).

Επιπλέον, γίνεται μεγάλη προσπάθεια για τη δημιουργία νέων συνεργασιών και συμμαχιών με πολιτιστικά ιδρύματα και φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, για την επιμέλεια έργων βασισμένων σε δίκτυα που υποστηρίζουν τη μετακίνηση καλλιτεχνών και επιμελητών και διερευνούν πιθανούς τρόπους ώστε επαγγελματίες από όλα τα πεδία να σκέφτονται και να εργάζονται συλλογικά. Αυτές οι πρωτοβουλίες και οι συνεργασίες επιτρέπουν στο Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη να υποβάλει αίτηση για ανταγωνιστικές ευκαιρίες χρηματοδότησης, όπως είναι η «Δημιουργική Ευρώπη»(Creative Europe).

Στην καρδιά του Ιδρύματος είναι επίσης η στήριξη και προώθηση της Αέναης Παιδείας, γι’ αυτό και έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα δημιουργίας σχολικών βιβλιοθηκών σε δημοτικά σχολεία του Αγίου Νικολάου. Πραγματοποιήθηκε ήδη η πρώτη βιβλιοθήκη το 2019 και στόχος τώρα είναι η δεύτερη. Εκτός αυτού, οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες έχουν ως στόχο να φέρουν τα τοπικά σχολεία μέσα στον Κήπο Γλυπτικής του Minos Beach art και έχουν σχεδιασθεί έτσι ώστε να μεταδίδουν τη σύγχρονη τέχνη, εμπνέοντας έτσι τις δημιουργικές δυνάμεις της μελλοντικής γενιάς.

Εκτός από τις οργανωμένες εκπαιδευτικές ξεναγήσεις και τα καλλιτεχνικά εργαστήρια, άλλος ένας στόχος  είναι να προσφορά στους μαθητές, δίνοντας τους την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις και να τις αξιοποιήσουν στο έπακρο. Για τον λόγο αυτό, το Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη έχει συνεργασθεί με τους Very young contemporary art και έχει σχεδιάσει ένα εμπνευσμένο νέο παιχνίδι – Τον Περίπατο της Χελώνας – για μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο θα τους επιτρέψει να εξερευνήσουν τη συλλογή με πιο πειραματικό τρόπο, να σκεφτούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους γραπτώς και να συζητήσουν το αντίκτυπο που είχαν πάνω τους τα έργα.

Το  Ίδρυμα Γεωργίου και Αριστέας Μαμιδάκη χωρίς να θυσιάζει την πολυτέλεια και την ποιότητα, έχει υιοθετήσει και καθιερώσει μια φιλοσοφία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που βασίζεται σε γερά θεμέλια αριστείας και ηθικής συμπεριφοράς, με αποκορύφωμα την αναγνώρισή μας το 2022 ως οργανισμού 5 αστέρων χρησιμοποιώντας το μοντέλο EFQM.

Καθοδηγείται επομένως σταθερά από θεμελιώδεις αξίες όπως η Ηθική, η Ακεραιότητα, η Υπευθυνότητα και η Δικαιοσύνη, υιοθετώντας τη ρήση του Αριστοτέλη «Είμαστε αυτό που κάνουμε επανειλημμένα. Η Αριστεία δεν είναι πράξη, αλλά συνήθεια».

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b