MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Elnaz Rekabi: Αγνοείται Ιρανή αθλήτρια που αγωνίσθηκε χωρίς χιτζάμπ στη Σεούλ

Η Ιρανή αναρριχήτρια Elnaz Rekabi αψήφησε το καθεστώς του Ιράν παίρνοντας μέρος σε ένα διεθνές τουρνουά στη Σεούλ χωρίς χιτζάμπ.

Monopoli Team

Η Ιρανή αναρριχήτρια Elnaz Rekabi, που αψήφησε το καθεστώς του Ιράν παίρνοντας μέρος σε ένα διεθνές τουρνουά στη Σεούλ χωρίς χιτζάμπ, αγνοείται, σύμφωνα με το περιβάλλον της, που δεν έχει μπορέσει να έρθει σε επαφή μαζί της από την Κυριακή.

Η 33χρονη Ιρανή έχει βραβευτεί τρεις φορές, με ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια, στο Ασιατικό Πρωτάθλημα, που φέτος πραγματοποιήθηκε στη Σεούλ.

Σύμφωνα με το BBC της Περσίας, “καλά πληροφορημένες” πηγές ανέφεραν ότι κατασχέθηκαν το διαβατήριο και το κινητό τηλέφωνό της. Το ξενοδοχείο, στο οποίο διέμενε η ομάδα του Ιράν στην Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια του ασιατικού πρωταθλήματος, φέρεται να έχει επιβεβαιώσει ότι η ομάδα έχει αναχωρήσει από τη Δευτέρα.

Η ομάδα αναμένεται να επιστρέψει στη χώρα την Τετάρτη. Ωστόσο, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια της αθλήτριας, με την Rana Rahimpour, παρουσιάστρια του BBC World Service, να γράφει στο Twitter σήμερα ότι η Rekabi βρισκόταν σε αεροπλάνο με προορισμό την Τεχεράνη.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μπορεί να συλληφθεί μόλις φτάσει στη χώρα γιατί αψήφησε τον κανόνα που θέλει τις γυναίκες αθλήτριες να φορούν χιτζάμπ. Σε ρεπορτάζ του IranWire, αναφέρεται ότι υπάρχει περίπτωση να μεταφερθεί αμέσως από το Διεθνές Αεροδρόμιο Χομεϊνί στη φυλακή του Εβίν. Πηγές ανέφεραν στο μέσο ότι “μας είχαν πει ότι η ομάδα θα επέστρεφε στη χώρα την Τετάρτη, αλλά ξαφνικά το πρόγραμμα της Elnaz Rekabi, άλλαξε”. Η Τεχεράνη αρνήθηκε αυτόν τον ισχυρισμό.

Μάλιστα, η πρεσβεία του Ιράν στη Σεούλ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και είπε ότι η Rekabi “αποχώρησε από τη Σεούλ στο Ιράν, νωρίς το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου, μαζί με τα μέλη της υπόλοιπης ομάδας. Η πρεσβεία της ισλαμικής δημοκρατίας του Ιράν στην Νότια Κορέα αρνείται όλα τα fake news και την παραπληροφόρηση σχετικά με την Elnaz Rekabi”. Ωστόσο, αντί να χρησιμοποιήσουν φωτογραφία από την τελευταία συμμετοχή της στη Σεούλ, επέλεξαν μία εικόνα από παλαιότερη συμμετοχή της σε αγώνα στη Μόσχα, όπου φορούσε χιτζάμπ.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Νότιας Κορέας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν η Ιρανή αθλήτρια βρίσκεται ακόμη στην Νότια Κορέα, λόγω “κανονισμών σχετικά με την ιδιωτικότητα”.

Η απόφαση της Rekabi να μην φορέσει χιτζάμπ όσο αγωνιζόταν στην Νότια Κορέα, ήρθε εν μέσω συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στη χώρα της για τη δολοφονία της 22χρονης Mahsa Amini, ο οποίος προκάλεσε την οργή των Ιρανών πολιτών, με εκατοντάδες να έχουν συλληφθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ#HairForFreedom: Ζιλιέτ Μπινός, Μαριόν Κοτιγιάρ, Ιζαμπέλ Ιπέρ κόβουν τα μαλλιά τους ως ένδειξη συμπαράστασης στις γυναίκες του Ιράν12.09.2018

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b