MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Ακροκόρινθος: Μονοήμερη στο επιβλητικό κάστρο της Πελοποννήσου

Το Κάστρο Ακροκορίνθου είναι, μαζί με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου στους πρόποδες του, μια ωραία, εναλλακτική ιδέα για μονοήμερη εκδρομή, μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα.

Monopoli Team

Έχετε όρεξη για μια κοντινή εκδρομή που συνδυάζει φύση και ιστορικά αξιοθέατα; Το κάστρο του Ακροκορίνθου απέχει σχεδόν μία ώρα από την Αθήνα και είναι μια ωραία ιδέα για αρχαιολογικό περίπατο με την οικογένεια ή την παρέα.

Οδηγώντας από την Αθήνα προς την Πελοπόννησο, περνώντας έξω από την Κόρινθο, δεν γίνεται να μην προσέξετε τον απόκρημνο βράχο με το επιβλητικό κάστρο. Ο Ακροκόρινθος είναι ένα από τα μεγαλύτερα σε έκταση και πιο εντυπωσιακά κάστρα της Πελοποννήσου. Η περίμετρος των τειχών του φτάνει τα 3 χιλιόμετρα, ενώ από την κορυφή του λόφου η θέα είναι εκπληκτική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤριήμερο 28ης Οκτωβρίου: 6 προορισμοί για κάθε γούστο12.09.2018

Ακροκόρινθος: Ταξίδι στην Ιστορία

Στα νοτιοδυτικά της Αρχαίας Κορίνθου υψώνεται ο απότομος βράχος του Ακροκορίνθου σε ύψος 575 μέτρων. Λόγω της μορφολογίας του, χρησιμοποιήθηκε από τα αρχαία χρόνια ως σκοπιά που αναδείχθηκε σε κάστρο-φρούριο, από το οποίο και εποπτευόταν κάθε τυχόν επιδρομή από την Στερεά Ελλάδα ή από τη θάλασσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈρευνα: Οι top 10 πόλεις στην Ευρώπη για να ταξιδέψετε αν είστε single12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b