MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κοινωνικό

Μεταμόρφωση, του Φραντς Κάφκα στο Σύγχρονο Θέατρο

Το εμβληματικό αυτό λογοτεχνικό έργο ανεβαίνει για τέταρτη χρονιά στο Σύγχρονο Θέατρο, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, για 16 μεταμεσονύχτιες παραστάσεις.

Monopoli Team

Μετά τις διθυραμβικές κριτικές και τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η “Μεταμόρφωση” όπως την οραματίστηκε ο Τάσος Σαγρής, ανεβαίνει για δεκαέξι μεταμεσονύχτια Σάββατα.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένα πρωινό, ένας υπάλληλος μετά από δέκα χρόνια συνεχούς επανάληψης του ίδιου, σταθερού, καθημερινού προγράμματος, ξαφνικά, αδυνατεί να σηκωθεί από το κρεβάτι του και να επαναλάβει τις ίδιες παγιωμένες κινήσεις. Ο κόσμος γύρω του γίνεται εχθρικός και ο ίδιος γίνεται εχθρός του κόσμου, ένα παράσιτο. Ο Πατέρας και η Μάνα, η Αδελφή, ο Προϊστάμενος, όλοι όσοι μέχρι εκείνη τη στιγμή τον είχαν ως πρότυπο, ξαφνικά γίνονται εχθροί, και αυτός, αδυνατώντας να ανταπεξέλθει στη ρουτίνα και τους ρόλους που όλοι του έχουν επιβάλλει, γίνεται εχθρός τους.

Ο Φραντς Κάφκα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αινίγματα του 20ού αιώνα. Κλεισμένος στον εαυτό του μελέτησε όλους τους πιθανούς εαυτούς, αποκομμένος από τον κόσμο, κατανόησε τον κόσμο πιο βαθιά από τους συγγραφείς της εποχής του, κρυμμένος από τα μάτια των ανθρώπων κοίταξε όλους τους ανθρώπους στα μάτια. Ο Κάφκα παρατηρητής της κατάρρευσης, σεναριογράφος για σιωπές και νευρώσεις, εχθρός του ολοκληρωτικού πνεύματος, φωτογράφος ενός ψυχορραγήματος, ανατόμος της εξουσίας, στέκεται από την πλευρά των απόκληρων αυτού του κόσμου, αυτών που τους στερήθηκε το παρόν και το μόνο που τους απομένει είναι η νοσταλγία του παρελθόντος και η ελπίδα που κρύβεται σε ένα μακρινό μέλλον. Η ίδια η ζωή, που παρασιτεί εναντίον μας, μετατρέπει όλους αυτούς που προσπαθούν να αντισταθούν και να θεραπεύσουν τις πληγές σε πληγωμένα παράσιτα αυτού του κόσμου, αρνητές της κυρίαρχης τάξης, καταστροφείς της κανονικότητας, τερατικές κακοφωνίες. Ο Κάφκα μας καλεί να χτίσουμε ξανά τον κόσμο που καταρρέει μέσα μας. Για να ξεκινήσουμε όμως αυτό το έργο, πρέπει πρώτα να μεταμορφωθούμε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι Λουόμενες, της Κατερίνας Μαυρογεώργη στο Tempus Verum12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Φραντς Κάφκα
Σκηνοθεσία: Τάσος Σαγρής

Μουσική: Whodoes & Radiohead , Arvo Part, Einsturzende Neubauten, Jani Christou, Godspeed You Black Emperor, Max Richter
Φωτισμοί: Γιώργος Παπανδρικόπουλος

Παίζουν: Σίσσυ Δουτσίου, Συμεών Τσακίρης, Στέβη Φόρτωμα, Λουκία Ανάγνου, Θωμάς Χαβιανίδης

Διάρκεια: 65 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: Kανονικό: 12€, 10€ (Φοιτητικό , Ανέργων, Αναπήρων, Άνω των 65)
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 29 Οκτωβρίου έως 25 Φεβρουαρίου
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου.
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο στις 23:45
Πληροφορίες Χώρου: Ευμολπιδών 45, Γκάζι. Τηλέφωνο: 210 3464380
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
VIMA_WEB3b