MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Ίδρυμα Γουλανδρή: Νέες, πρωτότυπες δράσεις για άτομα 65+ και με Ήπια Γνωστική Διαταραχή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει το νέο, ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα για άτομα 65+ και για άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή, σε συνεργασία με την seveneleven.

Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους: «Χρώμα και Τέχνη»
Monopoli Team

Το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, με αφορμή τον Παγκόσμιο Μήνα για την Άνοια, με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει το ανανεωμένο του πρόγραμμα των ειδικά σχεδιασμένων δράσεων για άτομα 65+ και για άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το πρόγραμμα θάλλω της εταιρείας seveneleven και με την πολύτιμη υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ. Για το 2022-2023, το πλούσιο πρόγραμμα του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για άτομα 65+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή περιλαμβάνει τέσσερις διαφορετικές δράσεις.

Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους: «Χρώμα και Τέχνη»

«Museum Adventure» – μια πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή παρουσιάζει το «Museum Adventure», μια ειδικά σχεδιασμένη εφαρμογή σε μορφή quiz, που στόχο έχει την ενίσχυση της συναισθηματικής και νοητικής υγείας μέσα από τον υπέροχο κόσμο της τέχνης.

Στο «Museum Adventure» οι συμμετέχοντες μπορούν να περιηγηθούν σε εμβληματικά έργα της Συλλογής του Ιδρύματος μέσα από ηχητικές ξεναγήσεις με πρωτότυπα ηχοτοπία και να απαντήσουν στις ερωτήσεις ενός διασκεδαστικού quiz.

Η πρωτοποριακή εφαρμογή, ιδιαίτερα φιλική προς τον χρήστη, έχει σχεδιαστεί για άτομα άνω των 65 ετών καθώς και για ανθρώπους που ζουν με Ήπια Γνωστική Διαταραχή.

Η εφαρμογή εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας θάλλω και έχει την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Είναι διαθέσιμη εντελώς δωρεάν, σε ελληνικά και αγγλικά, για κινητά iOS και Android.

«Museum Adventure» – Μια πρωτοποριακή εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα

«Στο Μουσείο με άλλα…. γυαλιά» – Μια μουσειοσκευή για την τρίτη ηλικία που ταξιδεύει σε γηροκομεία σε όλη την Ελλάδα

Αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που προσφέρει η τεχνολογία, η Συλλογή έργων τέχνης του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή «ταξιδεύει» σε γηροκομεία σε όλη τη χώρα για να προσφέρει σε άτομα τρίτης ηλικίας που δεν έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης μια διαφορετική και πολύ ιδιαίτερη εικονική περιήγηση.

Με την πολύτιμη υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ, της AEGEAN, της ACS και της εταιρείας ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, οι ειδικές μουσειοσκευές του Ιδρύματος για την τρίτη ηλικία ταξιδεύουν ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας για να προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία. Η κάθε μουσειοσκευή περιλαμβάνει γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR headset) με τα οποία πραγματοποιείται η εικονική περιήγηση, καθώς και τρισδιάστατα αντίγραφα (3D prints) και τρισδιάστατα μοντέλα επιλεγμένων έργων τέχνης της Συλλογής, που προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη επαφή με τα έργα.

Με το πρόγραμμα «Στο Μουσείο με άλλα… γυαλιά», κόσμος που δεν έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί το Μουσείο απολαμβάνει μια πρωτότυπη ξενάγηση και αποκτά πρόσβαση στα μοναδικά έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και διατίθεται δωρεάν σε όλα τα γηροκομεία που επιθυμούν να το φιλοξενήσουν.

«Στο Μουσείο με άλλα…. γυαλιά» – Μια μουσειοσκευή για την τρίτη ηλικία που ταξιδεύει σε γηροκομεία σε όλη την Ελλάδα

Παιχνίδι για Μεγάλους:  «Τέχνη και 5 Αισθήσεις»

Πώς μπορούμε να νιώσουμε την τέχνη μέσα από όλες μας τις αισθήσεις; Στην επιτυχημένη σειρά προγραμμάτων του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή και της seveneleven για άτομα 60+ και άτομα με ή χωρίς Ήπια Γνωστική Διαταραχή «Παιχνίδι για Μεγάλους», οι συμμετέχοντες, με αφετηρία τα έργα της Συλλογής, εξοικειώνονται με βιωματικό τρόπο με την μοντέρνα τέχνη και οδηγούνται σε μια νέα ερμηνεία των έργων και των δημιουργών τους.

Η φετινή δράση της σειράς «Παιχνίδι για Μεγάλους» έχει τίτλο «Τέχνη και 5 Αισθήσεις» και στόχος της είναι να προκαλέσει έναν δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στις ανθρώπινες αισθήσεις και στα έργα της Συλλογής του Ιδρύματος, ξυπνώντας διαφορετικές μνήμες.

Η μυρωδιά της κανέλας ανακατεύεται με τα εσπεριδοειδή, τα ηχοτοπία συνυπάρχουν με διαφορετικές μουσικές από εξωτικά νησιά και η αίσθηση του παγωμένου μετάλλου εναλλάσσεται με αυτήν του ζεστού ξύλου και του μεταξιού, σε ένα αισθητηριακό παιχνίδι που έχει σχεδιαστεί με βάση τα έργα της Συλλογής.

Για άτομα 60+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή
Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 15 άτομα
Από τις 14 Οκτωβρίου, κάθε Παρασκευή | 11.00-12.00
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή
2ος όροφος – Ματιές στον 20ο αιώνα
Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: goulandris.gr/events/art-senses

Παιχνίδι για Μεγάλους: «Τέχνη και 5 Αισθήσεις»

Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους: «Χρώμα και Τέχνη»

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή συνεχίζει και φέτος την πρωτότυπη διαδικτυακή δράση «Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους», την επιτυχημένη σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με την seveneleven ειδικά για άτομα άνω των 65 ετών, με το πρόγραμμα «Χρώμα και Τέχνη».

Τι σημαίνει το χρώμα για τον κάθε έναν από εμάς; Πώς θα ήταν κάποια έργα τέχνης αν ο καλλιτέχνης είχε επιλέξει διαφορετικά χρώματα; Τι χρώμα θα είχαν η ζωή και οι αναμνήσεις μας αν ήταν έργο τέχνης;

Στο πρόγραμμα «Χρώμα και Τέχνη», που πραγματοποιείται μέσω Zoom και δίνει την ευκαιρία σε άτομα άνω των 65 που βρίσκονται σε όλα τα μέρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό να γνωρίσουν τη Συλλογή του Ιδρύματος, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν τη σημασία και τον συμβολισμό του χρώματος στην τέχνη μέσα από ένα πρωτότυπο παιχνίδι.

Το ψηφιακό πρόγραμμα «Χρώμα και Τέχνη» προσφέρεται δωρεάν κάθε δεύτερη εβδομάδα στο διαδίκτυο και μπορούν να το παρακολουθήσουν άνθρωποι από όλο τον κόσμο.

Οι ψηφιακές δράσεις του Ιδρύματος για άτομα της τρίτης ηλικίας ανοίγουν νέους δρόμους σε κόσμο που δεν έχει την ευκαιρία να ταξιδέψει στην Αθήνα και να γνωρίσει από κοντά τη Συλλογή του Ιδρύματος. Παράλληλα, ενισχύουν τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση και ενθαρρύνουν τη χρήση ψηφιακών εργαλείων.

Μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, που υλοποιείται από την seveneleven με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος ΤΙΜΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦώτης Κόντογλου: Ο μάστορας και τα «μαστορόπουλα» στο Ίδρυμα Γουλανδρή12.09.2018

Για άτομα άνω των 65 και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή κάθε ηλικίας
Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 25 άτομα
Από τις 13 Οκτωβρίου, κάθε δεύτερη Πέμπτη | 18.00-19.00
Η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω Zoom
Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: goulandris.gr/events/art-colours
*Η προεγγραφή για την δράση της εβδομάδας ανοίγει κάθε Δευτέρα και ολοκληρώνεται κάθε Πέμπτη στις 17.00.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα 11635

Τ: 210 725 2895

Ε: [email protected] | goulandris.gr

https://goulandris.gr/el/

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b