MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

5 γραφικά χωριά κοντά στην Αθήνα για φθινοπωρινά Σαββατοκύριακα

Ήσυχες γειτονιές με πετρόχτιστα αρχοντικά, πυκνά δάση για βόλτες, πλατανοσκέπαστες πλατείες και ταβερνάκια με καλό φαγητό. Μια σύντομη και χαλαρωτική απόδραση σε γραφικά χωριά κοντά στην Αθήνα είναι ό,τι καλύτερο για το φθινόπωρο.

Η Παύλιανη διαθέτει ένα ιδιαίτερης ομορφιάς πάρκο αναψυχής (πηγή: Shutterstock)
Monopoli Team

Το καλοκαίρι τελείωσε, το φθινόπωρο είναι (ημερολογιακά) εδώ και η νέα σεζόν μας βρίσκει έτοιμους για σύντομες και χαλαρωτικές αποδράσεις σε ορεινά χωριά που προσφέρουν όσα χρειαζόμαστε για να αλλάξουμε εικόνες: ηρεμία, καθαρό αέρα, άφθονες εικόνες φύσης, ζεστή φιλοξενία και καλό παραδοσιακό φαγητό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ5 μαγευτικές λίμνες της Ελλάδας για φθινοπωρινά ταξίδια12.09.2018

Στην Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο υπάρχουν πολλά υπέροχα χωριά που εγγυώνται απόλυτες στιγμές χαλάρωσης στη φύση. Διαλέξαμε πέντε γραφικά χωριά κοντά στην Αθήνα και σας προτείνουμε να τα προσθέσετε στη λίστα με τις επόμενες αποδράσεις σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣτενή Ευβοίας: Για τους λάτρεις της φύσης και του καλού φαγητού12.09.2018

Παύλιανη, Φθιώτιδα

Χτισμένη στις καταπράσινες πλαγιές του όρους Οίτη, σε υψόμετρο 1.040 μέτρων, η Παύλιανη είναι ένας από τους πιο ορεινούς οικισμούς του νομού Φθιώτιδας. Μόλις δυόμισι ώρες από την Αθήνα, ένας μαγευτικός προορισμός μέσα στα έλατα και στην καταπράσινη φύση, δίπλα στα νερά των πηγών του Ασωπού ποταμού, σας περιμένει να τον ανακαλύψετε. Η Παύλιανη τα τελευταία χρόνια προσελκύει όλο και περισσότερους ταξιδιώτες που αναζητούν την ηρεμία και τη χαλάρωση σε συνδυασμό με αθλητικές δραστηριότητες μέσα σε ένα πυκνό ελατόδασος. Χωρίζεται στην Άνω και στην Κάτω Παύλιανη και είναι χτισμένη παραδοσιακά με αρχιτεκτονική που βασίζεται στην πέτρα και το ξύλο.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b