MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Στενή Ευβοίας: Για τους λάτρεις της φύσης και του καλού φαγητού

Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Δίρφυς, η Στενή είναι ένα από τα γραφικότερα χωριά της Εύβοιας. Η οργιαστική βλάστηση και τα τρεχούμενα νερά δημιουργούν ένα ειδυλλιακό τοπίο όλες τις εποχές, ενώ οι φημισμένες ταβέρνες προσελκύουν τους λάτρεις του καλού φαγητού

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Αν ονειρεύεστε μια απόδραση για να ξεφύγετε για λίγο στη φύση, να χαλαρώσετε σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με πλατάνια και τρεχούμενα νερά, να ανακαλύψετε τις μυρωδιές του δάσους και να απολαύσετε καλό φαγητό σε χαλαρή ατμόσφαιρα χωριού, τότε ο προορισμός σας βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και ονομάζεται Στενή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛακωνία: To άγνωστο απολιθωμένο δάσος δίπλα στη θάλασσα12.09.2018

Χτισμένη στους πρόποδες του όρους Δίρφυς, σε υψόμετρο 400 μέτρων, η Στενή είναι ένα από τα γραφικότερα χωριά της Εύβοιας, σε απόσταση 30 χλμ. από τη Χαλκίδα. Ξεκινώντας πρωί από Αθήνα, σε λιγότερο από μιάμιση ώρα θα βρεθείτε σε ένα φιλόξενο, πνιγμένο στο πράσινο και «νόστιμο» χωριό, που αποτελεί ιδανικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛευκάδα: Βόλτα στα ομορφότερα ορεινά χωριά της12.09.2018

Στενή Δίρφυος: Ένα από τα ομορφότερα χωριά της Εύβοιας

Τα Σαββατοκύριακα, η Στενή γεμίζει με κόσμο. Τα σοκάκια και η πλατεία του χωριού σφύζουν από ζωή από νωρίς το πρωί ως αργά το βράδυ. Το χωριό αποτελείται από τρεις οικισμούς: την Πάνω και την Κάτω Στενή και τον σχεδόν εγκαταλειμμένο οικισμό του Πύργου, γνωστό και ως Σκουντέρι. Κέντρο του χωριού είναι η πλακόστρωτη πλατεία απ’ όπου ξεκινούν στενά μονοπάτια και διακλαδίζονται ως την τελευταία άκρη του χωριού. Μέσα στην πλατεία υπάρχουν γραφικές βρύσες με άφθονα τρεχούμενα νερά, ενώ πολλά μεγάλα πλατάνια απλώνουν τη σκιά τους πάνω από τα γραφικά καφενεδάκια και τις περίφημες κρεατοταβέρνες.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b