MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πόσο κοστίζει το μεγαλύτερο ρουμπίνι στον κόσμο;

Το Estrela de Fura, το μεγαλύτερο ακατέργαστο ρουμπίνι στον κόσμο, βάρους 101 καρατίων, με ποιότητα πολύτιμων λίθων, μόλις αποκαλύφθηκε στο Ντουμπάι, στον πύργο Almas, Jumeirah Lake Towers.

Monopoli Team

Το ρουμπίνι ανασκάφηκε από ορυχείο στη Μοζαμβίκη. Εκτός από το μέγεθός του, ο φθορισμός και η ζωηρή-κόκκινη απόχρωση το καθιστούν επίσης ένα εξαιρετικά σπάνιο εύρημα.

Ο Dev Shetty, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fura Gems, δήλωσε: «Αυτή η ανακάλυψη είναι ένα άνευ προηγουμένου γεγονός και μια στιγμή τιμής για εμάς στη Fura και για τη Μοζαμβίκη. Το Estrela de Fura επιδεικνύει μια ποιότητα που μοιάζει με πολύτιμο λίθο, κάτι που της δίνει την ιδιότητα μιας ανακάλυψης που γίνεται μια φορά στον αιώνα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο μεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου έχει 21.540 σελίδες και κοστίζει 1900 ευρώ12.09.2018

«Το ρουμπίνι Estrela de Fura είναι πιθανό να αποδώσει ένα έντονο, κορεσμένο κόκκινο χρώμα όταν είναι πλήρως και σωστά τοποθετημένο με επαρκείς αναλογίες», δήλωσε ο Daniel Nyfeler, διευθύνων σύμβουλος της Gübelin Gem Lab.

«Σε σύγκριση με τα περισσότερα ρουμπίνια, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τη Βιρμανία, αυτό το ρουμπίνι είναι σχετικά απαλλαγμένο από εγκλείσματα που να είναι ορατά με γυμνό μάτι. Λαμβάνοντας υπόψη το πολύ μεγάλο μέγεθός του, το ζωηρό-κόκκινο χρώμα και τα χαρακτηριστικά διαύγειας, αυτό το ρουμπίνι έχει μια εξαιρετική δυνατότητα να γίνει ένα από τα μεγαλύτερα ρουμπίνια υψηλής ποιότητας που έχουν δει ποτέ», πρόσθεσε ο Nyfeler στο Jeweler Magazine.

Να σημειωθεί ότι άλλα σημαντικά ρουμπίνια σε συλλογές παγκοσμίως παρουσιάζουν εγκλείσματα σε σημαντικό βαθμό, στοιχείο που τους στερεί τη δυνατότητα να βρεθούν στο ίδιο βάθρο με το 101 καρατίων Estrela de Fura.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠίτσα από «χρυσάφι»: Γιατί κάθε κομμάτι της Louis XIII κοστίζει πάνω από 1.000 ευρώ12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b