MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνής Ημέρα Ανάγνωσης Ηλεκτρονικού Βιβλίου: Τα 5 καλύτερα ebooks που μάς προτείνουν οι εκδοτικοί οίκοι

Σήμερα, τα ebooks γιορτάζουν και 5 εκδοτικοί οίκοι μάς προτείνουν 5 τίτλους που αξίζει να διαβάσουμε σε ηλεκτρονική μορφή, για να τιμήσουμε τη Διεθνή Ημέρα Ανάγνωσης Ηλεκτρονικού Βιβλίου.

Διεθνής Ημέρα Ανάγνωσης ebooks. Photo by Spencer on Unsplash
Διεθνής Ημέρα Ανάγνωσης ebooks. Photo by Spencer on Unsplash
author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Από το 2014, στις 18 Σεπτεμβρίου τα ηλεκτρονικά βιβλία, γνωστά και ως ebooks, έχουν την τιμητική τους, με τη Διεθνή Ημέρα Ανάγνωσης Ηλεκτρονικών Βιβλίων να μάς υπενθυμίζει το μέλλον της λογοτεχνίας, αλλά και έναν διασκεδαστικό και διαφορετικό τρόπο να γίνουμε μέρος του.

Ξέρουμε πως για τους φανατικούς βιβλιοφάγους τίποτα δεν συγκρίνεται με την αίσθηση και τη μυρωδιά ενός καινούριου βιβλίου. Όμως, τα τελευταία χρόνια τα ebooks έχουν κερδίσει όλο και μεγαλύτερο έδαφος, τόσο για την πρακτικότητα όσο και για την διαφορετική «πνοή» που δίνουν στη διαδικασία διαβάσματος ενός βιβλίου.

Με τα ebooks, μπορεί κανείς να διαβάσει το αγαπημένο του βιβλίο όπου και αν βρίσκεται και να ταξιδέψει στον απέραντο κόσμο της λογοτεχνίας μόνο από μία ηλεκτρονική συσκευή.

Ας δούμε όμως, ποια βιβλία μάς πρότειναν 5 εκδοτικοί οίκοι, με τους οποίους μιλήσαμε και μάς διαβεβαίωσαν πως αυτά τα ebooks ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πλήθος και αξίζουν μία θέση στην… ηλεκτρονική μας βιβλιοθήκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Γέρος και η Θάλασσα: 5 μαθήματα ζωής από το αριστούργημα του νομπελίστα Έρνεστ Χέμινγουεϊ12.09.2018

Το Νερό της Λίμνης δεν είναι Ποτέ Γλυκό, Giulia Caminito – Εκδόσεις Διόπτρα
Οι Εκδόσεις Διόπτρα μάς προτείνουν το ebook «Το Νερό της Λίμνης δεν είναι Ποτέ Γλυκό», της Giulia Caminito.

Οι Εκδόσεις Διόπτρα μάς προτείνουν το ebook «Το Νερό της Λίμνης δεν είναι Ποτέ Γλυκό», της Giulia Caminito.

Ένα βιβλίο για τη μοναξιά της διαφορετικότητας μάς προτείνουν να διαβάσουμε σε ηλεκτρονική μορφή οι Εκδόσεις Διόπτρα. Το μαγευτικό μυθιστόρημα της Giulia Caminito κέρδισε την καρδιά της Ιταλίας το 2021 και γρήγορα έσπασε και τα σύνορά της, κυκλοφορώντας σε 21 χώρες. Είναι λοιπόν μία εξαιρετική επιλογή για τα φθινοπωρινά απογεύματα που πλησιάζουν και ελπίζουμε να μάς βρουν σε ένα όμορφο μέρος, διαβάζοντας τα αγαπημένα μας ebooks.

Υπόθεση: Η λίμνη Μπρατσάνο δεν είναι και από τις πιο όμορφες λίμνες του κόσμου. Για την Αντόνια όμως είναι η αρχή μίας ζωής που έχει ονειρευτεί. Μαζί με τον άντρα και τα τέσσερα παιδιά της, η αποφασισμένη Αντόνια θα καταφέρει να χτίσει το σπίτι που ονειρεύεται και ταυτόχρονα να στηρίξει με τον τρόπο της την κόρη της, τη Γκάια. Η Γκάια μεγαλώνει ανεξάρτητη, δυναμική και αποφασισμένη να πετύχει. Κάνει ό, τι θέλει η μητέρα της, η οποία όμως όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται όλο και πιο σκληρή. Όταν η νέα χιλιετία υποδέχεται τους χαρακτήρες του βιβλίου, ο κόσμος αλλάζει και κυνηγά τα όνειρά του, όμως οι κάτοικοι της Λίμνης είναι ίδιοι και στάσιμοι, ακριβώς σαν τη λίμνη τους.

Οι Επτά Θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ, Stuart Turton – Εκδόσεις Μεταίχμιο
Το ebook «Οι Επτά Θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ» του Stuart Turton είναι η πρόταση των Εκδόσεων Μεταίχμιο.

Το ebook «Οι Επτά Θάνατοι της Έβελιν Χαρντκάστλ» του Stuart Turton είναι η πρόταση των Εκδόσεων Μεταίχμιο.

Παρά τη μεγάλη ποικιλία που έχουν οι Εκδόσεις Μεταίχμιο σε ebooks, μάς προτείνουν με βεβαιότητα το αστυνομικό βιβλίο μυστηρίου του Stuart Turton, ο οποίος δίνει μία νέα πνοή στο λογοτεχνικό είδος που μας γνώρισε η Αγκάθα Κρίστι και μάς καλεί να βουτήξουμε στον κόσμο του μέσα από τις ηλεκτρονικές μας συσκευές.

Υπόθεση: Στον αποψινό χορό κάποιος θα δολοφονηθεί. Δεν θα μοιάζει με φόνο και γι’ αυτό ο ένοχος θα μείνει ατιμώρητος, όμως αυτή η αδικία δεν πρέπει ξεχαστεί. Για αυτό και η Έβελιν Χαρντκάστλ δε θα πεθάνει μόνο μία φορά, αλλά 7, μέχρι ο Έιντεν να καταφέρει να ξετυλίξει το κουβάρι του μυστηρίου γύρω από τον θάνατό της. Ο Έιντεν βέβαια, δεν είναι ντετέκτιβ. Είναι ένας απλός καλεσμένος που έτυχε να βρίσκεται σε αυτή τη γιορτή που κατέληξε σε τραγωδία. Η μέρα λοιπόν επαναλαμβάνεται μέχρι να βρεθεί αυτός που πάτησε τη σκανδάλη όταν τα πυροτεχνήματα έσκασαν στον ουρανό. Και θα βρεθεί, γιατί ο «αυτόκλητος ντετέκτιβ» της ιστορίας δεν τα βάζει εύκολα κάτω.

Ο Τζίμης στην Κυψέλη, Χρήστος Χωμενίδης – Εκδόσεις Πατάκη
Σύμφωνα με τις Εκδόσεις Πατάκη, από όλα τα ebooks, τον «Τζίμη στην Κυψέλη» του Χρήστου Χωμενίδη, αξίζει σίγουρα να τον διαβάσουμε.

Σύμφωνα με τις Εκδόσεις Πατάκη, από όλα τα ebooks, τον «Τζίμη στην Κυψέλη» του Χρήστου Χωμενίδη, αξίζει σίγουρα να τον διαβάσουμε.

Με τη σειρά τους, οι Εκδόσεις Πατάκη μάς προτείνουν να διαβάσουμε σε ηλεκτρονική μορφή ένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία του Χρήστου Χωμενίδη, με τίτλο «Ο Τζίμης στην Κυψέλη». Ένα βιβλίο πολύ ρεαλιστικό, γραμμένο στο σήμερα και στραμμένο σε όλους εκείνους τους ανθρώπους που επιλέγουν μία δική τους οπτική ζωής και καθημερινά συναντούν δυσκολίες, διλήμματα, και φόβο για το άγνωστο.

Υπόθεση:  Ο Τζίµης Παπιδάκης είναι ένας αναλογικός άνθρωπος σε ένα ψηφιακό σύμπαν. Στο πρόσωπό του, οι επερχόμενες γενιές παίρνουν αιματηρή εκδίκηση από τις προηγούμενες. Κανείς δικός του δεν μπορεί να τον προστατεύσει. Ούτε η δεκαεννιάρονη κόρη του, η οποία σίγουρα ανήκει στο μέλλον. Ούτε καν η Κυψέλη, που από πατρίδα του μεταμορφώνεται σε έναν αφιλόξενο και εχθρικό για εκείνον τόπο. Και όλη αυτή την αναχρονιστική του στάση, ο Τζίμης την στηρίζει και δεν θέλει να την αλλάξει. Συνειδητά μένει στο παρελθόν, συνειδητά δεν καταδέχεται το μέλλον. Και όμως, η διαφορετική του αυτή ματιά τον βάζει στο περιθώριο και τον κάνει να απολογηθεί, σαν να έκανε κάτι κακό.

Το Κουρδιστό Πορτοκάλι, Burgess Anthony – Εκδόσεις Anubis
Οι Εκδόσεις Anubis μάς προτείνουν ανάμεσα στα ebooks τους «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Burgess Anthony.

Οι Εκδόσεις Anubis μάς προτείνουν ανάμεσα στα ebooks τους «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Burgess Anthony.

Με ένα άκρως κλασικό λογοτεχνικό τίτλο έρχονται οι Εκδόσεις Anubis να μάς επιβεβαιώσουν πως τα ebooks δεν αφορούν μόνο τη σύγχρονη λογοτεχνία, αλλά αγκαλιάζουν και το κλασικό και αγαπημένο κομμάτι της. «Το Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Burgess Anthony που έγινε γνωστό μέσα από τη ξεχωριστή σκηνοθετική ματιά του Στάνλεϊ Κιούμπρικ το 1971, αξίζει, όπως μάς τόνισαν, έτσι και αλλιώς την προσοχή μας, όμως στην ηλεκτρονική του μορφή έχει… άλλη χάρη!

Υπόθεση: Στην άκρως δυστοπική αυτή ιστορία, η σάτιρα και η φρίκη έρχονται σε σύγκρουση. Στη μέση αυτής της σύγκρουσης βρίσκεται ο 15χρονος Άλεξ, ο οποίος  βρίσκει χαρά σε πολύ διεστραμμένα πράγματα. Ναρκωτικά, βιασμοί, ληστείες. Αυτή είναι η καθημερινότητα του εφήβου, μέχρι να φυλακιστεί για την αποκλίνουσα συμπεριφορά του. Τώρα, ο Άλεξ είναι μία ακόμα ευθύνη του κράτους, το οποίο θα πρέπει να φροντίσει την αναμόρφωσή του που θα είναι σίγουρα δύσκολη και για εμάς… φιλοσοφική.

Της Αγκαλιάς Βιβλίο, Ματ Χέιγκ – Εκδόσεις Ψυχογιός
Στις Εκδόσεις Ψυχογιός βρίσκουμε το ebook "Της Αγκαλιάς Βιβλίο" του Ματ Χέιγκ 

Στις Εκδόσεις Ψυχογιός βρίσκουμε το ebook “Της Αγκαλιάς Βιβλίο” του Ματ Χέιγκ

Στις Εκδόσεις Ψυχογιός συναντάμε ένα διαφορετικό και γεμάτο φως βιβλίο, με τίτλο “Της Αγκαλιάς Βιβλίο“. Με αφορμή την ημέρα λοιπόν, είναι ευκαιρία να δώσουμε και στα βιβλία ψυχολογίας μία… ηλεκτρονική ευκαιρία και να αγκαλιάσουμε την ελπίδα που προσπαθεί να μας μεταφέρει η ξεχωριστή πένα του Ματ Χέιγκ.

Υπόθεση: Το βιβλίο αυτό δεν έχει κάποια ιστορία να διηγηθεί, έχει όμως πολλά μικρά μαθήματα ζωής. Είναι ένας φίλος μας που προσπαθεί να φέρει ξανά τη χαρά στα μάτια μας και να μας παρηγορήσει. Όλα αυτά προσπάθησε να εντάξει στο βιβλίο του ο Ματ Χέιγκ και πάνω από όλα να μας υπενθυμίσει πως η ελπίδα μπορεί να βρεθεί στα πιο απίθανα μέρη. Οι αναγνώστες του θα έρθουν σε επαφή με διάφορους στοχασμούς για την ελπίδα, την επιβίωση και το θαύμα της ζωής και θα μάθουν πως μέσα στο σκοτάδι, ακόμα και τα πιο μικροσκοπικά θραύσματα φωτός μπορούν να λάμψουν και ίσως ακόμα και να οδηγήσουν κάποιον στον προορισμό του. Πάνω από όλα όμως, θα σιγουρευτούν πως τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια μικρή ελπίδα που δεν το βάζει κάτω!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗμέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας: 4 βιβλία μάς αφηγούνται τα γεγονότα του ξεριζωμού12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b