MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι αλλάζει στις συσκευασίες τροφίμων με πλαστικό;

Αλλαγές στις συσκευασίες τροφίμων φέρνει ο νέος ευρωπαϊκός κανονισμός για τα ανακυκλωμένα πλαστικά και αντικείμενα που προορίζονται να έρθουν σε επαφή με τρόφιμα και θα τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο.

@unsplash
Monopoli Team

Δεδομένου ότι περίπου το 50% των πλαστικών συσκευασιών στην ΕΕ χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα, αναζητώνται πανευρωπαϊκά τρόποι για τη μετάβαση προς μια πιο βιώσιμη παραγωγή τροφίμων με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα. Η χρήση περισσότερων ανακυκλωμένων πλαστικών είναι καίριας σημασίας για την αντιμετώπιση προκλήσεων όπως είναι η κλιματική αλλαγή και ταυτόχρονα η ανάγκη για επανάχρηση του πλαστικού, το οποίο πρωταγωνιστεί στη συσκευασία τροφίμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοιες τροφές βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης;12.09.2018

Ο εν λόγω κανονισμός θα προβλέπει σαφείς κανόνες για την ασφαλή χρήση του ανακυκλωμένου πλαστικού στις συσκευασίες τροφίμων στην ΕΕ. Θα συμβάλει στην αύξηση της συνολικής βιωσιμότητας του συστήματος τροφίμων και στην επίτευξη των στόχων του σχεδίου δράσης για την κυκλική οικονομία.Μόλις τεθεί σε ισχύ το νέο πλαίσιο, δεν θα είναι δυνατή η χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών υλικών που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα (FCM) σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ4 τροφές και ροφήματα που σας αφυδατώνουν χωρίς να το ξέρετε12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b