MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες τροφές βοηθούν στην καταπολέμηση της κατάθλιψης;

Η κατάθλιψη επηρεάζει πολλούς ανθρώπους και μπορεί να αλλάξει τη ζωή τους. Η ιατρική θεραπεία και η παροχή συμβουλών μπορούν συχνά να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων, αλλά οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως η διατροφή, μπορούν επίσης να ενισχύσουν την ευημερία ενός ατόμου.

Monopoli Team

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη διατροφή για τη θεραπεία της κατάθλιψης, ωστόσο η κατανάλωση περισσότερων από ορισμένες τροφές και λιγότερη ή καθόλου από κάποιες άλλες, μπορεί να βοηθήσει κάποιους ανθρώπους να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε ορισμένες τροφές και θρεπτικά συστατικά που μπορεί να είναι ωφέλιμα και μερικά που καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι βασικοί λόγοι που νιώθετε φουσκωμένοι συνέχεια δεν σχετίζονται με τα τρόφιμα12.09.2018

Ένας παράγοντας που μπορεί να συμβάλει στην κατάθλιψη είναι οι διατροφικές συνήθειες ενός ατόμου, οι οποίες θα καθορίσουν τα θρεπτικά συστατικά που καταναλώνει. Μια μελέτη το 2017 διαπίστωσε ότι τα συμπτώματα των ατόμων με μέτρια έως σοβαρή κατάθλιψη βελτιώθηκαν όταν έλαβαν διατροφικές συμβουλευτικές συνεδρίες και έκαναν μια πιο υγιεινή διατροφή για 12 εβδομάδες.

Η διατροφή επικεντρώθηκε σε φρέσκα και ολόκληρα τρόφιμα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιόρισε επίσης τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα τηγανητά τρόφιμα, συμπεριλαμβανομένου του πρόχειρου φαγητού. Τα καταθλιπτικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης και του άγχους , βελτιώθηκαν αρκετά ώστε να επιτευχθούν κριτήρια ύφεσης σε περισσότερο από το 32% των συμμετεχόντων.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b