MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Αιτωλικό: Η «πλωτή» πόλη της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου

Γνωρίστε τη «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας. Ονομάζεται Αιτωλικό και βρίσκεται καταμεσής της γαλήνιας λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περιοχή με τη δική της γοητεία και με μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Δέκα χιλιόμετρα από το Μεσολόγγι, ένα μικρό νησάκι καταμεσής της ήρεμης λιμνοθάλασσας φιλοξενεί το Αιτωλικό, ή αλλιώς τη «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας, όπως συνηθίζουν να το αποκαλούν. Όχι, το Αιτωλικό δεν έχει κανάλια. Είναι όμως μια ιδιαίτερη, γραφική περιοχή που προσφέρει στον επισκέπτη έναν συνδυασμό απλότητας, ομορφιάς και αρμονίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛαύκος: Ένα χωριό – έκπληξη στο νότιο Πήλιο12.09.2018

Το Αιτωλικό απέχει 250 χλμ. από την Αθήνα, πράγμα που το καθιστά ιδανικό προορισμό για Σαββατοκύριακο, σε συνδυασμό με μια επίσκεψη στο Μεσολόγγι. Η μικρή πόλη αναπτύσσεται σε ένα νησάκι, στη μέση περίπου της λιμνοθάλασσας Αιτωλικού-Μεσολογγίου, που συνδέεται ανατολικά και δυτικά με την ξηρά με δύο πέτρινα τοξωτά γεφύρια μήκους 300 μέτρων.

Αιτωλικό: Απόδραση στη «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας

Η «Μικρή Βενετία» της Ελλάδας έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Το Αιτωλικό ξεκίνησε ως ένα μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα στη μέση της λιμνοθάλασσας, όπου οι ψαράδες ένωσαν τις ακτές τους με ξύλινα γεφυράκια. Σιγά-σιγά αυτά τα νησάκια ενώθηκαν δημιουργώντας το πρώτο ενιαίο νησί. Τη σημερινή του μορφή το Αιτωλικό την πήρε το 1972 που έγιναν μεγάλες επιχωματώσεις που μεγάλωσαν την έκταση του.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b