MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Λαύκος: Ένα χωριό – έκπληξη στο νότιο Πήλιο

Καλοδιατηρημένα αρχοντικά, πλακόστρωτα καλντερίμια, μια εντυπωσιακή πλατεία και άπλετη θέα στον Παγασητικό συνθέτουν το σκηνικό στον Λαύκο, ένα από τα πιο όμορφα χωριά του νοτίου Πηλίου.

Πήλιο, Photo by ALEXANDRA TORRO on Unsplash
Πήλιο, Photo by ALEXANDRA TORRO on Unsplash
Monopoli Team

Το Πήλιο κρύβει πολλούς θησαυρούς, καλώντας τους ταξιδιώτες να τους ανακαλύψουν μέσα από βόλτες σε πανέμορφα χωριά, πέτρινα καλντερίμια και δασωμένα μονοπάτια. Πέρα από τους πρωταγωνιστές του βουνού των Κενταύρων, την Πορταριά, τη Μακρινίτσα, τις Μηλιές και την Τσαγκαράδα, αξίζει να εξερευνήσετε μερικά από τα όχι και τόσο διάσημα πηλιορείτικα χωριά και να ανακαλύψετε τα υπέροχα μυστικά τους.

Ένα από τα λιγότερο γνωστά χωριά – και από τα πιο όμορφα του νοτίου Πηλίου – είναι ο Λαύκος. Καλοδιατηρημένα αρχοντικά, πλακόστρωτα καλντερίμια, ανθισμένες αυλές, πετρόκτιστες βρύσες και μια υπέροχη, μεγάλη πλατεία δίνουν ξεχωριστό χρώμα στο χωριό, ενώ τα 310 μέτρα υψόμετρο χαρίζουν υπέροχη θέα προς τον Παγασητικό.

Ένα υπέροχο μπαλκόνι του Παγασητικού

Ο Λαύκος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χλμ. από την πόλη του Βόλου και είναι χτισμένος σε υψόμετρο 310 μέτρων, στο νότιο Πήλιο. Η πρόσβαση γίνεται από το χωριό Μετόχι ή παραλιακά από τη Μηλίνα. Το χωριό διαθέτει άπλετη θέα προς τον Παγασητικό κόλπο, γι’ αυτό και το χαρακτηρίζουν και ως «μπαλκόνι του Παγασητικού».

Η καρδιά του Λαύκου χτυπάει στην πανέμορφη πλατεία του. Πρόκεται για μία από τις μεγαλύτερες πλατείες του Πηλίου, με χαρακτηριστικό τα πανύψηλα πλατάνια που στέκουν αιώνες και προσφέρουν σκιά και δροσιά, τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Γύρω της υπάρχουν εστιατόρια που σερβίρουν πηλιορείτικη κουζίνα και το παραδοσιακό καφενείο του Μανώλη Φορλίδα που λειτουργεί αδιαλείπτως από το 1785 και θεωρείται το παλαιότερο της Ελλάδας. Αξίζει να το επισκεφθείτε για έναν ελληνικό καφέ. Για νόστιμα μαγειρευτά, λαδερά και πίτες πιάστε τραπέζι στη Δροσιά.

Επίσης, στο χωριό μπορείτε να δείτε τρία μουσεία: το λαογραφικό, το Φάμπειο που ιδρύθηκε το 2005 προς τιμήν του εικαστικού Αθανάσιου Φάμπα, καθώς και το ιδιαίτερο Μουσείο Ραδιοφώνου (ένα από τα δύο που υπάρχουν στην Ελλάδα) με μια συλλογή 130 ραδιοφώνων, εκ των οποίων τα 100 περίπου είναι δωρεά του Γερμανού καθηγητή Μηχανολόγου Ηλεκτρολόγου και φιλέλληνα Βίλφρεντ Σεπς.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b