MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Βουδαπέστη: Τα 10 καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε

Οι βόλτες στη Βούδα και την Πέστη με φόντο τα ήρεμα νερά του Δούναβη, τα εμβληματικά αξιοθέατα, τα ιστορικά cafes και τα περίφημα λουτρά – Ένας οδηγός με τα καλύτερα που έχει να προσφέρει η Βουδαπέστη.

Πηγή: Shutterstock
Monopoli Team

Δεν θέλει και πολύ για να ερωτευτείτε αυτή την πόλη. Αγκαλιάζοντας τον επιβλητικό Δούναβη, με τους λόφους της Βούδας στα δυτικά και την Πέστη στα ανατολικά, η Βουδαπέστη είναι αναμφίβολα μία από τις πιο γοητευτικές πρωτεύουσες της Ευρώπης. Αν έρθετε μία φορά, σίγουρα θα θέλετε να επιστρέψετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝαύπλιο: Ένας οδηγός για την τέλεια φθινοπωρινή απόδραση στην πόλη των τεσσάρων εποχών12.09.2018

Κάθε εποχή κερδίζει την προτίμηση εκατομμυρίων τουριστών, που την επισκέπτονται και φεύγουν γεμάτοι με εμπειρίες και όμορφες εικόνες από αυτήν. Η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική με μπαρόκ, νεοκλασικά και μοντέρνα στοιχεία, η ρομαντική ατμόσφαιρα, οι γραφικές γέφυρες και τα φημισμένα spa είναι μόνο μερικά από αυτά που κάνουν την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας έναν από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς στην Ευρώπη. Φτιάξαμε έναν μικρό ταξιδιωτικό οδηγό με όλα όσα πρέπει να δείτε και να κάνετε σε ένα ταξίδι στη Βουδαπέστη.

Εξερευνήστε τη συνοικία του Κάστρου

Διασχίστε την εντυπωσιακή Γέφυρα των Αλυσίδων (την πρώτη που ένωσε τις δύο πλευρές της πόλης, τη Βούδα και την Πέστη) και ανεβείτε με τα πόδια ή με το γραφικό τελεφερίκ στην περιοχή του Κάστρου, στη Βούδα, που είναι πλούσια σε αξιοθέατα (προστατεύεται από την UNESCO). Επισκεφθείτε το Βασιλικό Παλάτι, όπου στεγάζεται μεταξύ άλλων, η Εθνική Πινακοθήκη της Ουγγαρίας, τη νεογοτθική εκκλησία Matthias με τα εξαιρετικής ομορφιάς βιτρό και τοιχογραφίες, καθώς και τον Πύργο των Ψαράδων με τους επτά πυργίσκους απ’ όπου θα απολαύσετε μια μαγευτική θέα στην Πέστη.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b