MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Crimes of the Future: Όσα πρέπει να ξέρετε για την “ελληνική” ταινία του David Cronenberg

Η νέα ταινία “Crimes of the Future” του David Cronenberg, η οποία γυρίστηκε εξ’ ολοκλήρου στην Ελλάδα με λαμπερούς πρωταγωνιστές, κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 14 Σεπτεμβρίου.

KEIMENO: Φωτεινή Νικολίτσα | 14.09.2022

Η νέα ταινία του αγαπημένου body horror σκηνοθέτη David Cronenberg με τίτλο “Crimes of the Future” ή στα ελληνικά “Εγκλήματα του Μέλλοντος” βγαίνει στις ελληνικές χειμερινές και θερινές αίθουσες την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου. Τι πρέπει να ξέρετε πριν την δείτε;

Η πλοκή και οι πρωταγωνιστές

Σε ένα όχι και τόσο μακρινό μέλλον, καθώς η ανθρωπότητα μαθαίνει να προσαρμόζεται στο συνθετικό περιβάλλον, το ανθρώπινο σώμα υφίσταται νέους μετασχηματισμούς και μεταλλάξεις. Με την σύντροφό του Caprice (Lea Seydoux),  o Saul Tenser (Viggo Mortensen), διάσημος καλλιτέχνης και περφόρμερ, παρουσιάζει δημόσια την μεταμόρφωση των οργάνων του, σε avant-garde παραστάσεις. H Timlin (Kristen Stewart), μια ερευνήτρια του Εθνικού Μητρώου Οργάνων, παρακολουθεί μανιωδώς τις κινήσεις τους, μέχρις ότου μια μυστηριώδης οργάνωση αποκαλύπτεται… Η αποστολή των μελών της: να χρησιμοποιήσουν την διασημότητα του Saul για να ρίξουν φως στην επόμενη φάση της ανθρώπινης εξέλιξης…

Η αφίσα του "Crimes of the Future" του David Cronenberg

Η αφίσα του “Crimes of the Future” του David Cronenberg

Με αυτήν την πλοκή και ένα πολύ δυνατό καστ επιστρέφει ο Cronenberg στην μεγάλη οθόνη μετά από 8 χρόνια απουσίας- τελευταία του ταινία ήταν το Maps to the Stars” του 2014. Πρωταγωνιστές είναι ο Viggo Mortensen (A History of Violence, Eastern Promises, Green Book), η Léa Seydoux (No Time to Die, The French Dispatch, Blue is the Warmest Colour), η Kristen Stewart (Seberg, Clouds of Sils Maria, Twilight), ο Scott Speedman (Barney’s Version, Adoration, Sharp Stick), ο Welket Bungué (Berlin Alexanderplatz), ο Don McKellar (Blindness, eXistenZ), η Lihi Kornowski (Losing Alice), η Tanaya Beatty (Yellowstone, Through Black Spruce), η Nadia Litz (Big Muddy, Hotel Congress, Blindness), και ο δικός μας Γιώργος Πυρπασόπουλος.

Ταινία με… άρωμα Ελλάδας

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα γίνεται ολοένα και πιο πρόσφορο έδαφος για την παραγωγή και φιλοξενία ξένων ταινιών υψηλών προδιαγραφών. Έτσι και η ταινία “Crimes of the Future” γυρίστηκε εξολοκλήρου στην Ελλάδα κατά τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο του 2021, σε συμπαραγωγή της εταιρίας ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Α.Ε. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για συμπαραγωγή της καναδέζικης εταιρίας παραγωγής Serendipity Point Films του Robert Lantos και της εταιρίας Αργοναύτες ΑΕ του Πάνου Παπαχατζή. Συνεργάτιδες υπήρξαν επίσης και οι Ingenious Media, Coficine, Telefilm Canada, Bell Media, CBC και Harold Greenberg Fund, σε συμπαραγωγή με το  ΕΚΚ και την ΕΡΤ ΑΕ και με την υποστήριξη του EKOME. Επίσης, σημαντική είναι η συμβολή του Athens Film Office του Δήμου Αθηναίων στην πραγματοποίηση των γυρισμάτων.

"Crimes of the Future" του David Cronenberg

“Crimes of the Future” του David Cronenberg

Και κάπως έτσι, πέρσι τέτοια εποχή, το πιο hot γύρισμα της Αθήνας δεν ήταν άλλο από το “Crimes of the Future”  ενώ πολλοί ήλπιζαν να καταφέρουν να συμμετάσχουν ως κομπάρσοι στα γυρίσματα.

Η πορεία της ταινίας έως τώρα

Η ταινία έχει ήδη δεχτεί πολύ καλές κριτικές και μάλιστα μπήκε στο top 10 του αμερικάνικου και καναδέζικου box office μέσα στο πρώτο Σαββατοκύριακο της κυκλοφορίας της. Ίσως η πιο σημαντική μέχρι στιγμή κατάκτηση της ταινίας είναι η υποψηφιότητα για Χρυσό Φοίνικα στο περασμένο Φεστιβάλ Καννών!

"Crimes of the Future" του David Cronenberg

“Crimes of the Future” του David Cronenberg

Λίγα λόγια για τον σκηνοθέτη

Ο Καναδός σκηνοθέτης και σεναριογράφος, David Cronenberg, μετράει πάνω από 20 ταινίες στην καριέρα του και έχει αφήσει το δικό του στίγμα στο είδος του horror -και ιδιαίτερα του body horror. Μερικές από τις πιο διάσημες ταινίες του είναι το Scanners” του 1981, το Videodrome” του 1983, το The Fly” του 1986, το Crash” του 1996 και το A History of Violence” του 2005.

Ο τρόπος που γυρίζει τις ταινίες του είναι εξαιρετικά επιδραστικός και έχει συμβάλει στην εξέλιξη του είδους, παρόλο που μερικές φορές οι ταινίες του μπορεί να σοκάρουν και να αηδιάσουν ανυποψίαστους θεατές. Όπως και το Crash” άλλωστε, που ναι μεν προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις Κάννες -πολλές αποχωρήσεις έως και φωνές αποδοκιμασίας- κέρδισε όμως το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής! Μένει μόνο να δούμε πόσο “κρονενμπερική” είναι η επιστροφή του μεγάλου σκηνοθέτη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών: 10 ταινίες που αποδοκιμάστηκαν έντονα από το κοινό12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b