MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΥΓΕΙΑ

Φυτικές δίαιτες: Πότε μπορεί να γίνουν επικίνδυνες για την υγεία;

Οι φυτικές δίαιτες συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα εξαιτιας των πολλαπλών οφελών τους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων κινδύνων καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι φυτικές δίαιτες ίδιες και ορισμένες από αυτές μπορεί να προκαλέσουν περισσότερο κακό παρά καλό.

Credits: pexels
Monopoli Team

Οι φυτικές δίαιτες βασίζονται σε τροφές που παρασκευάζονται από φυτά και περιλαμβάνουν τις χορτοφαγικές και vegan δίαιτες. Ενώ οι vegan δίαιτες αποκλείουν όλα τα ζωικά προϊόντα, οι επιλογές για χορτοφάγους – που αποκλείουν μόνο το κρέας και το ψάρι – είναι πιο ποικίλες και μπορεί να περιλαμβάνουν γαλακτοκομικά και αυγά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠοπ Κορν: Τα διατροφικά οφέλη που δεν γνωρίζατε12.09.2018

Οι φυτικές δίαιτες συνεχίζουν να αυξάνονται σε δημοτικότητα παγκοσμίως λόγω της επιστημονικής έρευνας και τα πιθανά οφέλη για την υγεία. Επιπλέον, η αυξημένη ευαισθητοποίηση σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της εκτροφής ζώων, έχουν επίσης παρακινήσει πολλούς να υιοθετούν φυτικές δίαιτες, οι οποίες μπορεί να είναι πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με ορισμένες φυτικές δίαιτες, ιδιαίτερα εάν υπάρχει υψηλή κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων.

Τι είναι τα επεξεργασμένα φυτικά τρόφιμα;

Εξ ορισμού, τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι προϊόντα που περιέχουν ελάχιστα ολόκληρα τρόφιμα, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες , πρόσθετη ζάχαρη, αλάτι και λίπη, προσφέρουν μικρή θρεπτική αξία και έχουν υποστεί επεξεργασία με φθηνά βιομηχανικά πρόσθετα. 

Διαβλαστε περισσότερα στο jenny.gr

Περισσότερα από Διατροφή
VIMA_WEB3b