MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022.

«Γιάντες»: Ομαδική έκθεση στον Χώρο Τέχνης «Βρυσάκι»
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Αγία Έμυ: Προβολή της ταινίας της Αρασέλης Λαιμού στον θερινό κινηματογράφο στην Παραλία Ελευσίνας

Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 21:15, θα πραγματοποιηθεί, στον θερινό κινηματογράφο στην Παραλία Ελευσίνας, προβολή της ταινίας της Αρασέλης Λαιμού, με τίτλο «Αγία Έμυ», στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αισχύλεια 2022. H Έμυ νιώθει ξένη μέσα στην κλειστή κοινότητα των Φιλιππινέζων Χαρισματικών Καθολικών του Πειραιά, που έχει καλωσορίσει με θέρμη την αδερφή της, την Τερέζα. Οταν η Τερέζα μένει έγκυος, η Έμυ έλκεται από μυστηριώδεις δυνάμεις που κατοικούν μέσα της.
Τρίτη 6/9, 21:15
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση εδώ
Θερινός Κινηματογράφος στην Παραλία Ελευσίνας, Κανελλοπούλου 2, Ελευσίνα, Αττικής. | https://aisxylia.gr/

2. The Directors Series: Νέα σειρά θεματικών προβολών στον Κινηματογράφο Ριβιέρα

Η νέα σειρά θεματικών προβολών, με γενικό τίτλο «The Directors Series», συνεχίζεται αυτή την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα. Το πρώτο μέρος προβολών (20:00) τιμά τη μνήμη του Νίκου Νικολαΐδη, ακριβώς δεκαπέντε χρόνια μετά την απώλειά του, με την παρουσία πρωταγωνιστών και συντελεστών του φιλμ «Γλυκιά Συμμορία» (1983). Στη συνέχεια (23:00) θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας του Τζορτζ Ρόι Χιλ «Οι Δύο Ληστές» (1969).
Τρίτη 6/9, 20:00 και 23:00
Είσοδος: 7€
Χώρος: Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827.

3. Cine Αλίκη: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Δευτέρα 5 και Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Ένας Θρίαμβος». Η κωμωδία έκπληξη του Εμανουέλ Κουρκόλ με τον Καντ Μεράντ. Ο Ετιέν, ένας συχνά εκτός δουλειάς ηθοποιός, δουλεύει ως υπεύθυνος ενός θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή, όπου μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κατάδικους για να ανεβάσουν το διάσημο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ, «Περιμένοντας τον Γκοντό». Όταν του επιτραπεί να πάρει την ομάδα των κρατούμενων σε περιοδεία του έργου σε κανονικά θέατρα έξω από τη φυλακή, ο Ετιέν επιτέλους αισθάνεται ότι αυτή μπορεί να είναι η μεγάλη του ευκαιρία να πραγματοποιήσει το όνειρο του στη σκηνή και στη ζωή.
Τρίτη 6/9, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑκίρα Κουροσάβα: Το κινηματογραφικό του μεγαλείο του σπουδαίου Ιάπωνα σκηνοθέτη, μέσα από 10 θρυλικές ταινίες του12.09.2018

Εκθέσεις

4. Πεδίον, Χώρος Συνάντησης : Ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης στο Πεδίον του Άρεως και στο «Σχεδία Home»

Η Περιφέρεια Αττικής σε συνδιοργάνωση με την Πεδίον για την τέχνη και τον πολιτισμό Α.Μ.Κ.Ε. σε συνεργασία με το Περιοδικό Δρόμου «Σχεδία» παρουσιάζει την έκθεση «Πεδίον», χώρος συνάντησης στο Πεδίον του Άρεως και στο «σχεδία home» στην Αθήνα. Η έκθεση  προτάσσεται ως ένας χώρος επικοινωνίας και στοχασμού, που έχει σκοπό να καταστήσει ορατές, μέσα από μια πλούσια και πολυποίκιλη καλλιτεχνική παραγωγή, όψεις και αναζητήσεις της καθημερινότητας σε κρίση, μιας βιωμένης ατομικής εμπειρίας που ανάγεται σε συλλογική συνείδηση.
Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου: Εγκαίνια έκθεσης στο Πεδίον του Άρεως, 18:30
Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου: Εγκαίνια έκθεσης στο «σχεδία home» 19:00
Διάρκεια έκθεσης: 6 – 18 Σεπτεμβρίου 2022
Χώροι διεξαγωγής: Πεδίον του Άρεως (χώρος ανάμεσα στην προτομή του Μάρκου Μπότσαρη και του ταφικού μνημείου του Υψηλάντη-Ιερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών). «Σχεδία home», Κολοκοτρώνη 56, Αθήνα. Τηλ: 210 331 6849.

5. «Γιάντες»: Ομαδική έκθεση στον Χώρο Τέχνης «Βρυσάκι»

Με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς, ο χώρος Τέχνης και Δράσης «Βρυσάκι» (Βρυσακίου 17, Πλάκα, Στ. Μοναστηράκι) σας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση «Γιάντες», σε επιμέλεια της Ιστορικού της Τέχνης, Ευαγγελίας Θ. Καϊράκη. Είκοσι σύγχρονοι καλλιτέχνες ανακαλούν πρωτόπειρες αισθητηριακές εντυπώσεις φέρουσες κάτι από τον ναρκισσισμό, την ανυποκρισία, αλλά και τη ντανταϊστική ασυναρτησία της παιδικής ηλικίας, μίας περιόδου παράδοξης, όσο και μικρογραφικά ρεαλιστικής, θελκτικής, όσο και ενίοτε απωστικής, σαν τις διαδράσεις που εγγράφονται στην αλληγορική ρωπογραφία του Μπρέγκελ.
Εγκαίνια: Τρίτη 6/9, 19:00 – 00:00
Διάρκεια έκθεσης: 6-15 Σεπτεμβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 11.00-00.00
«Βρυσάκι» Χώρος Τέχνης και Δράσης, Βρυσακίου 17, Πλάκα. Τηλ: 2103210179.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕικαστικό φθινόπωρο: Οι εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσουμε12.09.2018

Εκδηλώσεις

6. Θέατρο Σημείο: Το ιστορικό «Ισλαχανέ» γίνεται τόπος μιας επετειακής θεατρικής και εικαστικής εγκατάστασης

Ο σκηνοθέτης Νίκος Διαμαντής και το Θέατρο Σημείο, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού και με αφορμή το έτος 1922, πραγματοποιούν ένα πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ. Μια ολιστική καλλιτεχνική παρέμβαση στον ιστορικό τόπο του Ισλαχανέ – Ορφανοτροφείο Αρρένων (Θεσσαλονίκη) που περιλαμβάνει θεατρική παράσταση, εικαστική εγκατάσταση, ανοιχτή συζήτηση και ανοιχτό κάλεσμα, με τη συμμετοχή 10 συγγραφέων, 10 ηθοποιών, 3 εικαστικών καλλιτεχνών, 11 συνομιλητών από ένα ευρύ φάσμα των τεχνών και των επιστημών και πολιτών. *Η περιπατητή παράσταση ξεκινάει στις 19:00 από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Ορφανού,  η οποία βρίσκεται 5 λεπτά από το Ισλαχανέ και θα συνεχίζεται μετά τις 19:30 περνώντας στο εσωτερικό του Πολυχώρου. Την Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου στις 9 το βράδυ, μετά το τέλος της παράστασης , θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Γιατί Δεν Ξέρω Το Ισάζανε».
5-6 Σεπτεμβρίου, 19:00
Προκρατήσεις θέσεων εδώ
Πολυχώρος Πολιτισμού Ισλαχανέ, Ελένης Ζωγράφου 3, Θεσσαλονίκη. Τηλ: 231 020 6910. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤζορτζ: Η σειρά εφηβικών βιβλίων του Στίβεν Χόκινγκ είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να κατανοήσουμε το σύμπαν12.09.2018

Φεστιβάλ

7. | 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου: Ξεκινά στο Ζάππειο η μεγαλύτερη Γιορτή του Βιβλίου

Φωτογραφία: Freddie Marriage/Unsplash

Σε λίγες ημέρες «ανοίγει τις πόρτες του» στο Ζάππειο το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας θεσμός ορόσημο στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου με τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από το ιστορικό αυτό γεγονός ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του. Τέλος, 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού.
2 Σεπτεμβρίου – 18 Σεπτεμβρίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30. Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00. Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30
Περισσότερες πληροφορίες: www.sekb.gr

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b