MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

50ό Φεστιβάλ Βιβλίου: Ξεκινά στο Ζάππειο η μεγαλύτερη Γιορτή του Βιβλίου

Σε λίγες ημέρες «ανοίγει τις πόρτες του» στο Ζάππειο το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας θεσμός ορόσημο στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας.

Φωτογραφία: Freddie Marriage/Unsplash
Monopoli Team

Σε λίγες ημέρες «ανοίγει τις πόρτες του» στο Ζάππειο το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου, ένας θεσμός ορόσημο στην πολιτιστική ζωή της Αθήνας. Η μεγαλύτερη γιορτή του βιβλίου με τις περισσότερες συμμετοχές εκδοτών και συγγραφέων από κάθε άλλη χρονιά.

Το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.), το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν και το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Δήμου Αθηναίων, του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αθηνών, και με την υποστήριξη του TikTok και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου (ΟΣΔΕΛ).

Το Φεστιβάλ του 2022, αναγνωρισμένο πλέον ως το μεγαλύτερο εορταστικό γεγονός στον χώρο του βιβλίου, θα έχει επετειακό χαρακτήρα, καθώς, εφέτος, γιορτάζουμε την πεντηκοστή διοργάνωσή του. Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το 50ό Φεστιβάλ Βιβλίου φιλοξενεί στον χώρο του μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα, με τη συμμετοχή έγκριτων ομιλητών και πολιτιστικών φορέων.

Ταυτόχρονα, το Φεστιβάλ Βιβλίου, αφουγκραζόμενο τα «σημεία των καιρών», δίνει βήμα σε ομιλίες ειδικών (ψυχολόγων-παιδαγωγών) με θέμα τη Διαφορετικότητα και τον Ρατσισμό στις διάφορες εκφάνσεις του. Τέλος, 10 χρόνια από τον θάνατο του ακαδημαϊκού, θεατρικού συγγραφέα και στιχουργού Ιάκωβου Καμπανέλλη, το Φεστιβάλ Βιβλίου οργανώνει ένα αφιέρωμα στη μεγάλη συμβολή του Έλληνα δημιουργού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Περισσότερο αίμα»: Με Jo Nesbo θα ρίξει αυλαία το φετινό Φεστιβάλ Βενετίας12.09.2018

Πιο συγκεκριμένα:
  • Κεντρικό αφιέρωμα: Η Μικρασιατική Καταστροφή ως στοιχείο ταυτότητας στην Ελλάδα του σήμερα.
  • Αφιέρωμα: Διαφορετικότητα και Ρατσισμός.
  • Αφιέρωμα: Ιάκωβος Καμπανέλλης. Ο πρωτοπόρος του μεταπολεμικού και σύγχρονου ελληνικού θεάτρου.

Την αφίσα και το εξώφυλλο του καταλόγου του 50ού Φεστιβάλ Βιβλίου 2021 κοσμεί επιστολικό δελτάριο (1875-1880) με πανοραμική άποψη της Σμύρνης.

Τα επίσημα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 20:00.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

50ό Φεστιβάλ Βιβλίου
2 Σεπτεμβρίου – 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ώρες λειτουργίας
Δευτέρα-Πέμπτη: 18:00-22:30
Παρασκευή & Σάββατο: 18:00-23:00
Κυριακή: 10:30-15:00 & 18:00-22:30

Περισσότερες πληροφορίες: Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.)
Τηλ: 210 3303942210 3302523 URL: www.sekb.gr

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b