MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Διακοπές στην Αχαΐα: Οι must στάσεις για φαγητό και βουτιές στη γοητευτική πλευρά της Πελοποννήσου

Για όλους εκείνους που θα επιλέξουν να περάσουν κάποιες μέρες του καλοκαιριού στην Πάτρα, το Αίγιο και τις γύρω περιοχές, βρήκαμε τα «must visit» μαγαζιά, για φαγητό και βουτιές.

Μαριαλενα Μάλλιου | 13.08.2022

Σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα και με την κλασική φήμη της φοιτητούπολης, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να περάσουν κάποιες μέρες του καλοκαιριού τους στην Πάτρα και στις γύρω περιοχές, συνδυάζοντας τις διακοπές τους με διάφορες εξορμήσεις. Εμείς, λοιπόν, συγκεντρώσαμε κάποια από τα must visit μαγαζιά, τόσο για φαγητό, όσο και για βουτιές, για όλους εκείνους που θα περάσουν κάποιες μέρες του καλοκαιριού τους στην περιοχή.

Αίγιο

Scala Cocktailbar & Restaurant
Scala Cocktailbar & Restaurant, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Scala Cocktailbar & Restaurant, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Νέα προσθήκη στην γαστρονομική λίστα της πόλης και μαγαζί με ιδιαίτερο στυλ και άποψη, το Scala Cocktailbar & Restaurant αποτελεί ένα δυναμικό entry στη κοσμοπολίτικη ζωή της περιοχής. Στεγασμένο σε μία μεγάλη αυλή δίπλα από τα σκαλάκια της Ζωοδόχου Πηγής, με τραπέζια που εκτείνονται και σε αυτά, το Scala δίνει μία διαφορετική -πιο καλοκαιρινή πρόταση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. Πλαισιωμένο από δέντρα, με πλήθος από φαναράκια και boho αύρα, το μέρος έχει ήδη κερδίσει το ενδιαφέρον του κόσμου. Φυσικά, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στα πιάτα του μαγαζιού. Πειραγμένες γεύσεις που δένουν αρμονικά μεταξύ, αλλά και πιο basic επιλογές, κάνουν το μέρος κατάλληλο τόσο για ποτό, αλλά και για φαγητό.

Περισσότερες πληροφορίες για το Scala Cocktailbar & Restaurant μπορείτε να βρείτε εδώ.

Lemon Tree
Lemon Tree, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Lemon Tree, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Πάνω από το λιμάνι του Αιγίου, στην Ζωοδόχου Πηγής, ακόμα ένα ενδιαφέρον μαγαζί κάνει την εμφάνισή του. Ο λόγος για το Lemon Tree, μία μικρή, cozy αυλή -σαν απομονωμένη από τον έξω κόσμο- που στο κέντρο της έχει μία λεμονιά. Η αύρα του μαγαζιού μάς μεταφέρει σε μία άλλη εποχή, λίγο πιο ξέγνοιαστη. Όσον αφορά το μενού του, είναι εμπνευσμένο από την ελληνική και την μεσογειακή κουζίνα, με γεύσεις που μάς θυμίζουν καλοκαίρι. Δική μας must try πρόταση το τηγανόψωμο με την μαρμελάδα ντομάτας και το ριζότο με το μοσχάρι.

Περισσότερες πληροφορίες για το Lemon Tree μπορείτε να βρείτε εδώ.

Άκολη

Calvo Cocktailbar & Restaurant
Calvo Cocktailbar & Restaurant, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Calvo Cocktailbar & Restaurant, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Στην παραλία της Άκολης, λίγο έξω από το Αίγιο θα βρείτε το Calvo, ένα μαγαζί που, προσωπικά, μου τράβηξε την προσοχή από την πρώτη στιγμή που πέρασα απ’ έξω, σε μία απλή βόλτα στην παραλία. Η boho αισθητική -στην οποία έχω ιδιαίτερη αδυναμία- το νησιώτικο στυλ του και ο elegant αέρας του μου κίνησαν το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή. Τόσο για τις πρωινές ώρες, για μπάνιο και φαγητό, καθώς το μέρος διαθέτει και τραπέζια, αλλά και ξαπλώστρες στην παραλία, όσο και για το βραδινό σας ποτό, το Calvo, με την καλοκαιρινή αισθητική του θα σας βάλει σε mood διακοπών. Όσο για τις γευστικές προτάσεις του μαγαζιού, ευφάνταστοι συνδυασμοί εμπνευσμένοι από την ιταλική και μεσογειακή κουζίνας, με κάποιες πιο «ανατολικές» προσθήκες, αλλά και ελληνικά παραδοσιακά πιάτα ημέρας, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον μενού.

Περισσότερες πληροφορίες για το Calvo Cocktailbar & Restaurant μπορείτε να βρείτε εδώ.

Fun Cocktail Bar
Fun Cocktail Bar, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Fun Cocktail Bar, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Παραμένουμε στην παραλία της Άκολης και στο boho mood, που τόσο μάς αρέσει -ειδικά το καλοκαίρι – και πάμε σε ένα μαγαζί που μάς αρέσει ιδιαίτερα, αυτή τη φορά για τη βραδινή μας έξοδο, το ποτό και το cocktail μας. Ο λόγος για το Fun Cocktail Bar, ένα μέρος που «μπαίνει» μέσα στη θάλασσα, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε το ποτό μας, κάτω από το ημίφως, δίπλα στο κύμα και στις αραγμένες βάρκες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Fun Cocktail Bar μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πσαράκι Restaurant Cocktail Bar
Πσαράκι Restaurant Cocktail Bar, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Πσαράκι Restaurant Cocktail Bar, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Τελευταίο μας must mention στην παραλία της Άκολης, το Πσαράκι, το οποίο άνοιξε πριν λίγα χρόνια και καθημερινά προσελκύει πλήθος κόσμου. Σε μία ethnic ατμόσφαιρα, με boho στοιχεία, το Πσαράκι προτείνει μία σειρά ιδιαίτερων πιάτων, βασισμένων στην μεσογειακή κουζίνα. Και όλα αυτά, λίγα, μόλις, μέτρα από την ακτή, με υπέροχη θέα στη θάλασσα και το ηλιοβασίλεμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πσαράκι Restaurant Cocktail Bar μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σελιανίτικα

Gelateria Δημητρίου
Gelateria Δημητρίου, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Gelateria Δημητρίου, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ένα από τα αγαπημένα μας μαγαζιά με παγωτά, η Gelateria Δημητρίου, αποτελεί ένα από τα must visit σημεία της περιοχής, με 3 καταστήματα, 2 στα Σελιανίτικα -λίγο έξω από το Αίγιο- και 1 στο κέντρο του Αιγίου. Η ποικιλία γεύσεων και οι ιδιαίτερες προτάσεις του μαγαζιού μάς έχουν κάνει να το αγαπήσουμε ιδιαίτερα και να το επισκεπτόμαστε ξανά και ξανά όταν βρεθούμε στην περιοχή. Δικό μας αγαπημένο top 3, το οποίο προτείνουμε ανεπιφύλακτα, παγωτό σαραγλάκι, παγωτό lemon pie και στην 1η θέση παγωτό τσουρέκι.

Περισσότερες πληροφορίες για την Gelateria Δημητρίου μπορείτε να βρείτε εδώ.

Pasta e Basta
Pasta e Basta, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Pasta e Basta, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ακόμη ένα αγαπημένο spot της περιοχής, στα Σελιανίτικα -ένα από τα πιο πολυσύχναστα μέρη της όσον αφορά τους καλοκαιρινούς μήνες- είναι το Pasta e Basta, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Κανελλής. Σε μία βεράντα που απλώνεται πλάι από τη θάλασσα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν διάφορες γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας, αλλά και κάποιες έθνικ προτάσεις, νέο entry στο μενού, από την μεξικάνικη κουζίνα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Pasta e Basta μπορείτε να βρείτε εδώ.

Λαμπίρι

Azur Beach Bar
Azur Beach Bar, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Azur Beach Bar, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Λίγο πιο έξω από το Αίγιο, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, στο ύψος του Λαμπιρίου, θα βρείτε ένα από τα πιο hot beach bar-restaurant της περιοχής. Το Azur Beach Bar, που στεγάζεται στο Κτήμα Παναγιωτόπουλου, είναι ένα από τα αγαπημένα spots, καθώς συνδυάζει τη φυσική ομορφιά -με θέα στη θάλασσα που απλώνεται πίσω από τα πλατάνια- με την ευχάριστη ατμόσφαιρα ενός ευρύχωρου μέρους -με ξαπλώστρες κρεβάτια, καναπέδες και πουφ- αλλά και ξεχωριστό εστιατόριο με ιδιαίτερα πιάτα και μενού που διαρκώς ανανεώνεται με νέες προτάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες για το Azure Beach Bar μπορείτε να βρείτε εδώ.

Γλάρος restaurant

Παραμένοντας στο Λαμπίρι, υπάρχει ένα ακόμη ενδιαφέρον spot για να ανακαλύψουμε. Το Γλάρος restaurant, που υψώνεται πάνω από την παραλία, σε μία ειδυλλιακή βεράντα τριών επιπέδων, αποτελεί ένα από τα must visit σημεία της περιοχής, ειδικά για τους λάτρεις των ηλιοβασιλεμάτων, που αγαπούν να απολαμβάνουν το γεύμα τους πλάι στον ήλιο που χάνεται στον ορίζοντα (πολύ ποιητικό, το ξέρω, αλλά περιγράφει ακριβώς τη θέα από το σημείο). Όσον αφορά το μενού του μαγαζιού, περιλαμβάνει μία ποικιλία προτάσεων, από μαγειρευτά, μέχρι μακαρόνια, κρέας και ψάρι. Δική μας αγαπημένη επιλογή η πένες με κοτόπουλο -επειδή είμαστε μακαρονάδες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Γλάρος restaurant μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ροδινή

Φύsea
Φύsea, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Φύsea, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Λίγο έξω από την Πάτρα και με άρωμα Ελλάδας, μάς υποδέχεται το Φύsea, το νέο entry στα beach bar restaurants της περιοχής που συνδυάζει «βουνό» και θάλασσα. Χτισμένο σε μία πλαγιά που κατεβαίνει από την Παλιά Εθνική Αθηνών-Πατρών προς τη θάλασσα, με ένα boho εστιατόριο στο πάνω μέρος του, μία αμφιθεατρική δομή στο ενδιάμεσο -αυτό ήταν και το αγαπημένο μας part, καθώς πρόκειται για μία ιδιαίτερη αρχιτεκτονική προσέγγιση, που στρέφει το κέντρο της προσοχής στη θάλασσα- και ξαπλώστρες στο κατώτερο μέρος, το Φύsea, σαν χώρος, συνδυάζει την απλότητα με την ομορφιά του τοπίου. Όσον αφορά το μενού του μαγαζιού, μεσογειακές γεύσεις, ιταλικές, αλλά και ελληνικές, συμπληρώνουν αρμονικά τη συνολική πρόταση του μέρους.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φύsea μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δρέπανο

Ona

Λίγο έξω από το Ρίο, στο Δρέπανο, ένα ακόμα beach bar restaurant, και νέο entry του φετινού καλοκαιριού κάνει την εμφάνισή του και μάς τραβάει την προσοχή. Ο λόγος για το Ona, με την boho αισθητική, την αμμουδερή παραλία, αλλά και την πισίνα του, για εκείνους που προτιμούν να κάνουν τις βουτιές του σε «γλυκά νερά». Ένα ειδυλλιακό μέρος, κατάλληλο τόσο για μπάνιο, όσο και για καφέ, μεσημεριανό, αλλά και βραδινό ποτό.

Περισσότερες πληροφορίες για το Ona μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ρίο

Distinto Rio
Distinto Rio, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Distinto Rio, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Μεταφερόμαστε προς Πάτρα, και πιο συγκεκριμένα στο Ρίο και όποιος γνωρίζει έστω και λίγο από την περιοχή ξέρει από την αρχή ότι δεν γίνεται να μην αναφερθώ στο πιο «διάσημο» bar restaurant του Ρίου, το Distinto. Από νωρίς τον πρωί, για καφέ και brunch, μέχρι αργότερα μέσα στη μέρα για φαγητό, αλλά και για βραδινό ποτό με θέα τη γέφυρα του Ρίου, το Distinto είναι από τα γνωστότερα και πιο must μέρη, ειδικά για του ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Distinto Rio μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b