MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Υπάρχουν 5 κατηγορίες προσωπικότητας. Σε ποια ανήκεις και τι σημαίνει;

Διαφάνεια, Ευσυνειδησία, Εξωστρέφεια, Συμφωνία και Νευρωτισμός. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Pexels
Monopoli Team

Προσωπικότητες. Η επιστήμη της ψυχολογίας, έχει ορίσει πέντε βασικές κατηγορίες προσωπικότητας (personality traits), οι οποίες αντιστοιχούν σε κάθε άτομο ανάλογα με το ποιο από τα παρακάτω χαρακτηριστικά έχει πιο έντονα στον χαρακτήρα του. Αυτές οι 5 κατηγορίες προσωπικότητας έχουν ονομαστεί και ως Big5.

Η κατανόηση της κάθε κατηγορίας προσωπικότητας και του τι σημαίνει να σκοράρεις ψηλά ή χαμηλά σε αυτήν την κατηγορία μπορεί να σου δώσει μια εικόνα για τη δική σου προσωπικότητα. Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τους κοντινούς σου ανθρώπους, με βάση το πού βρίσκονται. Γνωρίζοντας σε ποια κατηγορία προσωπικότητας ανήκει κάποιος, μπορείς να βελτιώσεις την σχέση του μαζί του και να καταλάβεις καλύτερα τις αντιδράσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι άνθρωποι που αγαπούν τις δουλειές του είναι πιο πιθανό να πάθουν burn out12.09.2018

Συμφωνία (agreeableness)

Άτομα αυτής της κατηγορίας συνήθως εμπιστεύονται εύκολα άλλους ανθρώπους και έχουν έντονα τα στοιχεία της καλοσύνης, στοργής και άλλων “φιλο – κοινωνικών συμπεριφορών”. Είναι πιο συνεργάσιμοι και ευχάριστοι σε αντίθεση με εκείνους που έχουν χαμηλό αυτό το χαρακτηριστικό προσωπικότητας, γιατί τείνουν να είναι πιο ανταγωνιστικοί και μερικές φορές ακόμη και χειριστικοί.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b