MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Stray: Το videogame που αγαπούν όσοι έχουν γάτες, και οι γάτες τους

Η κυκλοφορία του βιντεοπαιχνιδιού Stray ήταν αφιερωμένη στη συγκέντρωση χρημάτων για καταφύγια αδέσποτων ζώων.

Φωτογραφία: Annapurna Interactive
Monopoli Team

Ο βασικός χαρακτήρας του Stray, του πολυαναμενόμενου παιχνιδιού που κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα από την Annapurna Interactive, είναι μια αδέσποτη γάτα, η οποία καταλήγει κατά λάθος σε μια πόλη γεμάτη ρομπότ. Με τη βοήθεια ενός μικρού drone σκαρφαλώνει σε κτίρια, λύνει γρίφους, αποφεύγει τα ρομπότ και προσπαθεί να βρει τρόπο να ξεφύγει από τη δυστοπική πόλη.

Πριν μερικά χρόνια, το παιχνίδι θα έπαιρνε απλώς καλές κριτικές και αν συνέχιζε να πηγαίνει καλά, μετά από μερικούς μήνες θα κυκλοφορούσαν και πακέτα DLC. Με τη δημοφιλία που έχει αποκτήσει όμως το streaming, αλλά και οι ψηφιακές πλατφόρμες fundraising, το Stray έχει γίνει πολύ δημοφιλές και ως μέσο fundraising για καταφύγια περίθαλψης αδέσποτων ζώων και ιδιαίτερα γάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑνακοινώθηκε και νέο videogame βασισμένο στην τηλεοπτική σειρά Cobra Kai12.09.2018

Το streaming για φιλανθρωπικό σκοπό δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά το πόσο γρήγορα το Stray κέρδισε τους φιλάνθρωπους gamers γατόφιλους ήταν μάλλον απροσδόκητο. Την ημέρα που κυκλοφόρησε, το Stray ήταν το 4ο most streamed παιχνίδι στην πλατφόρμα Twitch. Από τότε πολλοί streamers έχουν κάνει τα δικά τους φιλανθρωπικά streams για να στηρίξουν γατο-κεντρικές οργανώσεις, αλλά και το ίδιο το στούντιο προσέφερε δύο αντίτυπα του παιχνιδιού τα οποία κληρώθηκαν για να συγκεντρωθούν χρήματα για δύο καταφύγια και κέντρα υιοθεσίας αδέσποτων γατών, ενώ διοργάνωσε μια εκδήλωση σε ένα cat cafe στη Νέα Υόρκη.

Διαβάστε περισσότερα στο Jenny.gr

Περισσότερα από Περίεργα