MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα η Αρχαία Ολυμπία φιλoξένησε ξανά ολυμπιακό αγώνισμα – Το σκάνδαλο που στιγμάτισε το ιστορικό γεγονός

Η 18η Αυγούστου είναι μια ημέρα που θα μείνει βαθιά χαραγμένη στη μνήμη των φιλάθλων όλου του κόσμου καθώς μετά από 1611 χρόνια ένα ολυμπιακό άθλημα φιλοξενήθηκε στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας

Photo by James Lee on Unsplash
Photo by James Lee on Unsplash
Monopoli Team

Στην ψηφοφορία που διεξήχθη στις 5 Σεπτεμβρίου 1997 στη Λοζάνη, η Αθήνα, με ψήφους 66 έναντι 41 της Ρώμης, επιλέχθηκε να διοργανώσει για δεύτερη φορά σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 1896. Πριν καν ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού είχε αποφασιστεί πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να επιστρέψουν οι αγώνες στις ρίζες τους. Δε θα μπορούσε να υπήρχε καλύτερη ευκαιρία. Και οι «Αθάνατοι» είχαν μια από τις πιο έξυπνες ιδέες τους… Ένα Ολυμπιακό άθλημα ξανά στον τόπο όπου γινόντουσαν οι αρχαίοι Αγώνες. Στην Αρχαία Ολυμπία! Και για πρώτη φορά, ένα άθλημα του στίβου έξω από Ολυμπιακό Στάδιο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλυμπιακό Μουσείο Αθήνας: Ένα βιωματικό ταξίδι στις αξίες, τις αρχές και τους σταθμούς του Ολυμπισμού στην Ελλάδα12.09.2018

Μια ημέρα σαν σήμερα, λοιπόν, πίσω στο 2004 οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν εκεί που γεννήθηκαν. Μια μεγάλη γιορτή που στιγματίστηκε από ένα μεγάλο σκάνδαλο ντόπινγκ.

Μια ιστορική ημέρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Η σφαιροβολία θα διεξαχθεί στο Στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας, χωρίς πρόχειρες κατασκευές και εξέδρες θεατών, χωρίς ηλεκτρονικούς πίνακες, και τεχνητό φωτισμό. Θα αξιοποιήσουμε τις εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην Ολυμπία και έχουν γίνει με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορικότητα της περιοχής. Πλην της τοποθέτησης κινητών βαλβίδων σφαιροβολίας, δεν πρόκειται να τοποθετηθεί στο Στάδιο οτιδήποτε άλλο». Η παραπάνω δήλωση έγινε σχεδόν 9 μήνες πριν από το αγώνισμα και ανήκει στον τότε εντεταλμένο σύμβουλο της ΟΕΟΑ Σπύρο Καπράλο.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b