MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή ο διάσημος σκιτσογράφος Ζαν-Ζακ Σεμπέ

Θλίψη έχει σκορπίσει στη Γαλλία – και όχι μόνο – η είδηση του θανάτου του διάσημου σκιτσογράφου Ζαν-Ζακ Σεμπέ, ο οποίος έγινε γνωστός για την εικονογράφηση της σειράς παιδικών βιβλίων «Ο μικρός Νικόλας».

Πηγή: YouTube
Monopoli Team

Ο γάλλος σκιτσογράφος Ζαν-Ζακ Σεμπέ, γνωστός για την εικονογράφηση της σειράς παιδικών βιβλίων «Ο μικρός Νικόλας» (Le petit Nicolas) και τις γελοιογραφίες του στον Τύπο, έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) η σύζυγός του Μαρτίν Γκοσιό Σεμπέ.

Ο Ζαν-Ζακ Σεμπέ άφησε την τελευταία του πνοή χθες το απόγευμα, «στο εξοχικό του, περιτριγυρισμένος από τη σύζυγο και στενούς φίλους του», δήλωσε στο AFP ο Μαρκ Λεκαρπεντιέ, βιογράφος του και φίλος του σκιτσογράφου, ο οποίος επιβεβαίωσε την είδηση του θανάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΡέιμοντ Μπριγκς: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο αγαπημένος συγγραφέας του «Χιονάνθρωπου»12.09.2018

Ο Ζαν-Ζακ Σεμπέ γεννήθηκε στις 17 Αυγούστου του 1932 στο Μπορντό. Μετά από μάλλον μέτριες σπουδές και διάφορες μικροδουλειές ανεβαίνει σε ηλικία 18 ετών στο Παρίσι. Υπηρετώντας τη στρατιωτική του θητεία ψάχνει παράλληλα για δουλειά ως σκιτσογράφος. Το 1951 πουλάει το πρώτο του σκίτσο στην εφημερίδα Sud Ouest και ακολουθούν άλλα έντυπα όπως τα Le Rire, Noir et Blanc, Ici Paris. Γνωρίζεται με τον Ρενέ Γκοσινί και συνυπογράφουν τις πολυδιαβασμένες περιπέτειες του μικρού Νικόλα.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b