MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
26
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΕΚΘΕΣΗ

  Το τοπίο της ψυχής: Έκθεση ζωγραφικής της Σούλας Ρεπάνη στον Χώρο Τέχνης «Ώχρα Μπλε» στη Λήμνο

  Ο Χώρος Τέχνης «Ώχρα Μπλε», στη Λήμνο, παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σούλας Ρεπάνη, με τίτλο « El paisaje interior – Το τοπίο της ψυχής».

  Το τοπίο της ψυχής: Έκθεση ζωγραφικής της Σούλας Ρεπάνη στον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε στη Λήμνο
  Κοντά στη Θήβα, 38x61 cm
  Monopoli Team

  Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε, στη Λήμνο, παρουσιάζει, από τις 10 Αυγούστου έως τις 30 Σεπτεμβρίου, τη σειρά ζωγραφικών έργων της Σούλας Ρεπάνη, με τίτλο «El paisaje interior – Το τοπίο της ψυχής».

  *Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, ώρα 9.00 μ.μ

  Τέλος της βροχής 27x19cm

  Στο κείμενο της έκθεσης «Το τοπίο της ψυχής» ο Manolo Figueiras σημειώνει:

  «…Η Σούλα Ρεπάνη ζωγραφίζει από τα σωθικά της, από το μυστήριο της ύπαρξης, της ζωής και του υλικού που ανέκαθεν κινούσε την σκέψη των πρώτων φιλοσόφων. Η ζωγραφική της αναδύεται από την στενή σχέση της με την πραγματικότητα, από το μείγμα δηλαδή ζωής, τύχης και χρόνου. Με την εικαστική πολυφωνία ρυθμών, γραμμών, χειρονομιών και τόνων δημιουργείται μια αυθεντική ατμόσφαιρα η οποία δεν προέρχεται από την άμεση γνώση, αλλά από μια απόμακρη δίοδο, εντοπισμένη στην αρχεγονία σχεδόν του κόσμου, στο τελευταίο τείχος της θύμησης, εκεί που κατοικεί η αχανής μνήμη του άγνωστου και η οποία μας αποκαλύπτεται μονάχα στην παιδική ηλικία, στα όνειρα ή στο παραλήρημα, τρεις χώροι όπου τόσοι καλλιτέχνες αποφάσισαν να χτίσουν το σπίτι τους.

  Παρόλ’ αυτά, για την Σούλα αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αυθεντικότητα. Ξέρει ότι για να φτάσει στην ουσία των πραγμάτων, χρειάζεται να εμβαθύνει πέρα από το επιφανειακό στρώμα των αξιών και της πίστης, με τις οποίες έχουμε φτιάξει τη μεταμφίεση της προσωπικότητάς μας. Ξέρει ότι η λέξη «πρόσωπον» στα ελληνικά σημαίνει «μάσκα». Καθ’ όσον δεν ανακαλύπτουμε ποιοι είμαστε, δε μπορούμε να βρούμε το αληθινό νόημα του κόσμου…»

  Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

  Η Σούλα Ρεπάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Η καταγωγή της είναι από τη Λέσβο. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, 1979-1984, καθώς επίσης βυζαντινή αγιογραφία και φρέσκο στην ίδια Σχολή. Το 1986 πήγε σαν υπότροφος του ΙΚΥ στην Ισπανία, όπου και αποφάσισε να ζήσει, στην Γαλικία συγκεκριμένα, χωρίς όμως να χάσει ποτέ την επαφή της με την Ελλάδα.

  Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Ισπανία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένες Πολιτείες και επίσης σε κάποιους δημόσιους χώρους της Ισπανίας.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThermia Project: Ένα νέο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών φέρνει τη σύγχρονη τέχνη στην Κύθνο12.09.2018

  Έχει πραγματοποιήσει 25 ατομικές εκθέσεις τις περισσότερες στη Ισπανία, κάποιες στην Ελλάδα, μία στις Βρυξέλλες και έχει πάρει μέρος σε 60 συλλογικές εκθέσεις.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Ώρες λειτουργίας: Ανοικτά καθημερινά 10.00-14.00 και 18.00- 21.30. Κυριακή 18.00- 21.30 .

  Διάρκεια έκθεσης 10 Αυγούστου – 30 Σεπτεμβρίου 2022

  Χώρος Τέχνης «Ώχρα Μπλε», Π.Κυδά 8, 81400 Μύρινα, Λήμνος. T/F:+302254 026264, 6976220673. e-mail: [email protected], www.ochrablue.com

  Περισσότερα από Εικαστικά
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ