MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Χανιά: Εξερευνώντας την ατμοσφαιρική πόλη της Κρήτης

Η γραφικότητα, τα καταγάλανα νερά και ο πολιτιστικός χαρακτήρας της Παλιάς Πόλης κάνουν τα Χανιά τον ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό.

Credits: Manos Chainakis/@unsplash
author-image Ναταλία Βουρλιωτάκη

Το γραφικό κέντρο της Παλιάς Πόλης με μακρόχρονη ιστορική διαδρομή, τα αρχοντικά της Ενετικής και Οθωμανικής αρχιτεκτονικής, οι μαγευτικές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά και η νυχτερινή ζωή για όλα τα γούστα μεταμορφώνουν τα Χανιά σε έναν ιδανικό καλοκαιρινό προορισμό. Η πολυπολιτισμική πόλη των Χανίων και τα φυσικά τοπία της σε συνδυασμό με την αυθεντική φιλοξενία των ντόπιων κερδίζουν την καρδιά κάθε επισκέπτη.

Η Παλιά Πόλη. Πηγή:@unsplash

Για όσους, λοιπόν, έχουν τα Χανιά στην λίστα των ενδεχόμενων προορισμών τους για φέτος, συγκεντρώσαμε τα «must-visit» σημεία της πόλης για φαγητό και ποτό, για αποδράσεις σε παραλίες και για τις περιηγήσεις σας σε πολιτιστικούς χώρους και μουσεία.

Βόλτα στην Παλιά Πόλη και στο Ενετικό Λιμάνι

Παρόλο που βομβαρδίστηκε και κάηκε αρκετές φορές στην μακρά ιστορία της, η παλιά πόλη των Χανίων, χτισμένη γύρω από το Ενετικό λιμάνι, θεωρείται από τις ομορφότερες πόλεις της Μεσογείου, για εξερεύνηση και ρομαντικές βόλτες. Το Ενετικό Λιμάνι με τον Αιγυπτιακό Φάρο και το Φρούριο Φιρκά –τα πιο διάσημα και φωτογραφημένα σημεία της πόλης- συνθέτουν ένα ζωντανό Βενετσιάνικο μνημείο, σε συνδυασμό με τις ιστορικές συνοικίες και τα κτίρια –η αρχιτεκτονική των οποίων αντανακλούν το ταραγμένο παρελθόν τους με μια vintage αισθητική.

Βόλτα στο Ενετικό Λιμάνι. Πηγή: Guzmán Barquín/@unsplash

Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια και στα στιβανάδικα

Τα στενά δρομάκια των Χανίων με τα όμορφα τοπικά μαγαζιά στο εσωτερικό τους αποτυπώνουν μία αναλλοίωτη εικόνα της παλιάς πόλης με τις επιδράσεις των ξένων κατακτητών από τους προηγούμενους αιώνες, που μαγεύουν κάθε ηλικίας ταξιδιώτη. Η γραφικότητα που προσδίδουν τα σοκάκια της σε κάθε στροφή, αφήνουν το στίγμα της Φλωρεντίας και της Βενετίας, και φυσικά το ταπεραμέντο του Κρητικού λαού. Εξερευνώντας τα γοητευτικά στενάκια, πέφτεις πάνω σε πολλά τουριστικά καταστήματα με τοπικά προϊόντα, λιχουδιές και σουβενίρ, και άφθονη κρητική ρακή.

Στη Δυτική πλευρά της Δημοτικής Αγοράς, στην οδό Σκρυδλώφ, τα παραδοσιακά στιβανάδικα πωλούν τα ξακουστά στιβάνια –μπότες της παραδοσιακής κρητικής αντρικής φορεσιάς- αλλά και ντόπια δερμάτινα είδη λαϊκής τέχνης και αναμνηστικά. Η αίσθηση του παζαριού με την έντονη μυρωδιά του δέρματος που κυριαρχούν και οι ανοιχτόκαρδοι ντόπιοι που σου πιάνουν την κουβέντα, είναι τα πρώτα πράγματα που τραβούν την προσοχή σου καθώς εισβάλεις στη φημισμένη αυτή γωνιά της Αγοράς.

Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια. Πηγή:@unsplash

Όσον αφορά στις βόλτες στα σοκάκια της πόλης, συγκεντρώσαμε ορισμένα σημεία όπου μπορείτε να κάνετε «στάσεις» κατά τον περίπατο σας.

Στάση για παγωτό γιαούρτι στο Yogurtlandia

Στην παλιά Οθωμανική συνοικία, θα βρεις το Yogurtlandia, ένα cozy μαγαζάκι με ευγενέστατο προσωπικό που προσφέρει χειροποίητο παγωτό γιαούρτι με πληθώρα συνοδευτικών, ιδανικό για να συντροφεύσει την βόλτα σου κατά την εξερεύνηση της παλιάς πόλης. Μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε διάφορες γεύσεις από τις προτάσεις του μαγαζιού ή να επιλέξεις μόνος σου τα συνοδευτικά που επιθυμείς. Ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης του frozen yogurt, μπορείς να απολαύσεις mini βαφλάκια, δροσιστικό bubble tea και καφέ, είτε στο χέρι είτε στα υπαίθρια τραπεζάκια του καταστήματος.

Στάση στο Μικρό Καράβι

Πηγή: @mikro.karavi.bookstore

Ανεβαίνοντας την πλατεία της Σπλάντζιας, πέφτεις πάνω στο βιβλιοπωλείο Μικρό Καράβι, που εάν είσαι λάτρης των βιβλίων, αποτελεί μια «must» στάση που δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψεις. Το Μικρό Καράβι είναι ένα ανεξάρτητο μικρό βιβλιοπωλείο -σημείο αναφοράς της πόλης- που συναντάς τυχαία στις καλοκαιρινές σου διακοπές και άπαξ και το επισκεφτείς μία φόρα γίνεσαι συχνός θαμώνας. Το οικείο κλίμα που δημιουργούν οι φιλόξενοι ιδιοκτήτες του σε κάνει να νιώθεις αμέσως άνετα για να αφιερώσεις άπλετο χρόνο διαλέγοντας βιβλία ή για να διαβάσεις το βιβλίο σου με ησυχία στην πολυθρόνα που διαθέτει.

Στάση στο Ζαχαροπλαστείο Σκέτη Γλύκα

Πηγή: @sketi_glika

Στο κέντρο της παλιάς πόλης, χωμένο μέσα σε ένα σοκάκι θα συναντήσεις το εναλλακτικό ζαχαροπλαστείο Σκέτη Γλύκα, ένα μικρό, χαριτωμένο μαγαζάκι με vintage διακόσμηση, όπου μπορείς να απολαύσεις μοναδικά γλυκά με λεπτές, «φινετσάτες» γεύσεις. Οι αγνές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των γλυκών και τα ιδιαίτερα ροφήματα σοκολάτας, σε συνδυασμό με την ευγένεια και εξαιρετική φιλοξενία των ταλαντούχων ιδιοκτητών του μετατρέπουν τη Σκέτη Γλύκα σε μία πρωτότυπη «έκθεση» γλυκισμάτων που σου μένουν αξέχαστα.

Στάση για κρέπα στο Ζάχαρη κι Αλάτι

Αναχωρώντας από το λιμάνι της παλιάς πόλης, στο δρόμο προς Κλαδισσό, δεν νοείται να μην σταματήσεις -έστω και μία φορά, τουλάχιστον- για κρέπα στο Ζάχαρη κι Αλάτι -ακόμα κι αν οι κρέπες δεν είναι το αγαπημένο σου street food. H ζουμερή και ταυτόχρονα τραγανή «μυστική» ζύμη της ξακουστής κρεπερί και οι δεκάδες προτάσεις του μαγαζιού με ευφάνταστους συνδυασμούς -γραμμένες με κιμωλία στον μεγάλο τοίχο-πίνακα του καταστήματος- τόσο για αλμυρές όσο και για γλυκιές κρέπες, είναι τα σημεία κατατεθέν που ξεχωρίζουν το «Ζάχαρη κι Αλάτι» από τις υπόλοιπες κρεπερί. Ακόμα, κι αν επιθυμείς να δημιουργήσεις τη δική σου κρέπα, μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα από μία μεγάλη ποικιλία υλικών, 36 διαφορετικών ειδών σοκολάτας, κρέμας, μπισκότων, μαρμελάδων, ξηρών καρπών και παγωτού, που συνοδεύει τη γλυκιά κρέπα -αλλά στο εσωτερικό της! Αποτελεί απαραίτητη στάση –ειδικά μετά την επιστροφή από το ποτό σας αργά το βράδυ, αφού είναι 24 ώρες το 24ωρο ανοιχτή. Φημισμένες επιλογές αποτελούν οι κρέπες Lila Pause και Silhouette, τις οποίες πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε.

Παραλίες

Η πόλη των Χανίων φημίζεται -μεταξύ άλλων- για τις μαγευτικές παραλίες της, οι οποίες μάλιστα θεωρούνται από τις ωραιότερες της Ελλάδας, αν όχι του κόσμου. Υπάρχουν περισσότερες από 90 παραλίες για όλα τα γούστα, είτε οργανωμένες είτε ερημικές, με άμμο ή βότσαλο. Ο κοινός παρανομαστής όμως σε όλες είναι τα παραμυθένια κρυστάλλινα νερά τους και το εξωτικό φυσικό περιβάλλον που τις συνοδεύει.

Αν είσαι διατεθειμένος να εξερευνήσεις όλο το νησί και να κάνεις μακρινές εκδρομές ακόμα και εκτός κέντρου, τότε έχουμε συγκεντρώσει κάποιες από τις δικές μας αγαπημένες παραλίες για να επισκεφτείς.

Ελαφονήσι. Πηγή:@unsplash

Η τροπική παραλία Κεδρόδασος

Κεδρόδασος. Πηγή:@unsplash

Περίπου 76χλμ νοτιοδυτικά των Χανίων βρίσκεται η εξωτική παραλία Κεδρόδασος, ένα καταπράσινο μέρος με κατάλευκη αμμουδιά και λείους βράχους, με ομορφιά που θυμίζει τροπική παραλία. Το Κεδρόδασος φημίζεται για τα ιδιαίτερα δέντρα του, όπως τα δέντρα αρκεύθου και τους μικρούς θαλασσόκεδρους καθώς επίσης για τους αμμώδεις λόφους του, τις λεγόμενες αμμοθίνες. Αποτελεί τον κατάλληλο προορισμό για μπάνιο για όσους αναζητούν απομόνωση και ησυχία, καθώς γύρω από το Κεδρόδασος δεν υπάρχουν πολλές υποδομές και σπίτια, και γι’ αυτό -δικαίως- θεωρείται ένας ανέγγιχτος κρυμμένος παράδεισος. 

Βουτιά στα Σεϊτάν Λιμάνια

Σεϊτάν Λιμάνια. Πηγή:@unsplash

Βορειανατολικά του νησιού, στην ανατολική πλευρά του Ακρωτηρίου των Χανίων, ανακαλύπτεις τη στενόμακρη παραλία Στεφάνου, ή αλλιώς τα Σεϊτάν Λιμάνια, μία ειδυλλιακή παραλία που χαρακτηρίζεται για την άγρια ομορφιά της. Ένα σύντομο αλλά απότομο μονοπάτι, θα σε οδηγήσει στα βαθυγάλανα νερά της μικροσκοπικής παραλίας, που απλώνονται ανάμεσα σε κάθετους βράχους, συνθέτοντας ένα άγριο φυσικό τοπίο που μοιάζει με πίνακα. Εάν σου αρέσει η πολυκοσμία τότε τα Σεϊτάν Λιμάνια αποτελούν την ιδανική επιλογή για μπάνιο, ενώ εάν προτιμάς τα πιο ήσυχα μέρη, τότε είναι προτιμότερο να αποφύγεις να τα επισκεφτείς τον Αύγουστο.

Η οργανωμένη παραλία της Χρυσής Ακτής και οι Άγιοι Απόστολοι

Χρυσή Ακτή. Φωτογραφία: Ναταλία Βουρλιωτάκη

Σε περίπτωση που δεν θέλεις να διανύσεις μεγάλη απόσταση για το μπάνιο σου, αλλά να μείνεις εντός του κέντρου των Χανίων, τότε οι κατάλληλοι προορισμοί είναι η παραλία των Αγίων Αποστόλων, την οποία ακολουθεί -λίγα μέτρα ανατολικά- η παραλία της Χρυσής Ακτής. Πρόκειται για δύο αμμουδερές, οργανωμένες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένια άμμο, εύκολα προσβάσιμες, που προσφέρουν όλες τις ανέσεις σε κοντινή απόσταση. Ένα μεγάλο άλσος με πεύκα διαχωρίζει τις δύο παραλίες, στο οποίο υπάρχουν παιδικές χαρές, γήπεδα και πάρκα ιδανικά για ποδήλατο.

Φαγητό και καφές

Πρωινό στο Παλλάς

Μία κλασσική στάση για καφέ και brunch στα Χανιά αποτελεί το Παλλάς restaurant café bar, ένας αγαπημένος προορισμός που βρίσκεται στο κέντρο του Λιμανιού της Παλιάς πόλης. Με μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική, το Παλλάς στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό κτίριο της πόλης, σερβίροντας παραδοσιακό κρητικό πρωινό, όπως γιαούρτι με θυμαρίσιο μέλι και φρέσκα φρούτα ή αυγόφετες με μέλι και μυζήθρα αλλά και brunch, όπως ποσέ αυγά Benedict σε brioche με μπέικον ή σολομό. Το Παλλάς είναι ο τόπος συνάντησης των ντόπιων κατοίκων αλλά των επισκεπτών των Χανίων που θέλουν να συνδυάσουν το νόστιμο φαγητό με τη μαγευτική θέα της Παλιάς Πόλης. Νωρίς το πρωί, γύρω στις 7.30 με 8, είναι η καταλληλότερη ώρα για να απολαύσεις το πρωινό σου με ησυχία, πριν το μπάνιο σου ή ακόμα καλύτερα μετά την αποβίβαση σου από το πλοίο –ειδικά αν έχεις μόλις φτάσεις στο νησί με το πρωινό δρομολόγιο.

Δείπνο στα Χάλκινα

Πηγή: @ta_chalkina

Κατά τη διάρκεια της απογευματινής βόλτας στο Ενετικό λιμάνι, σίγουρα θα παρατηρήσετε τον πλημμυρισμένο με τραπέζια και παρέες πεζόδρομο όπου στεγάζεται ένα παλιό αρχοντικό, το ρακάδικο Τα Χάλκινα. Πρόκειται για το μέρος που συνδυάζει τους νόστιμους κρητικούς μεζέδες και την άφθονη ρακή με την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα του παλιού λιμανιού και τη ζωντανή Κρητική μουσική από τοπικά συγκροτήματα, την οποία σίγουρα θα πετύχετε τον μήνα Αύγουστο. Τα Χάλκινα είναι ο ιδανικός προορισμός για φαγητό, κυρίως το βράδυ, εάν θέλεις να περάσεις τη βραδιά σου στο κέντρο των Χανίων.

Το «μαμαδίστικο» φαγητό της κυρίας Ελένης

Οικογενειακή Ταβέρνα του Τάσου. Φωτογραφία: Ναταλία Βουρλιωτάκη

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Χανιά, στο παραλιακό χωρίο Γεράνι, θα συναντήσεις την Οικογενειακή Ταβέρνα του Τάσου, η οποία χρονολογείται από 1976 και φημίζεται για τις αυθεντικές της γεύσεις, το εξαιρετικό ποιοτικό σπιτικό φαγητό και τη μεσογειακή κουζίνα της με ολόφρεσκα τοπικά υλικά. Πρόκειται για μία μικρή, οικογενειακή ταβέρνα την οποία είχε δημιουργήσει -πριν από δεκαετίες- με μεράκι ο κύριος Τάσος Δουρουντάκης διατηρώντας σταθερή την ποιότητα του φαγητού και δημιουργώντας μία εξαιρετικά φιλική ατμόσφαιρα. Αξίζει σίγουρα να δοκιμάσετε τα σπιτικά μαγειρευτά φαγητά και τα φρέσκα κρεατικά της κυρίας Ελένης, ενώ δεν πρέπει με τίποτα να παραλείψετε να παραγγείλετε από το μενού τα λεγόμενα γεμιστά «μπιφτεκάκια» της.

Ηλιοβασίλεμα στην θρυλική Κουκουβάγια

Εάν ρωτήσεις έναν Χανιώτη, ποιο μέρος δεν νοείται να μην επισκεφτείς κατά την παραμονή σου στα Χάνια, θα σου απαντήσει την Κουκουβάγια -έναν αγαπημένο τόπο συνάντησης και γευστικής απόλαυσης. Θα την βρεις σε έναν από τους ομορφότερους λόφους των Χανίων, τον Προφήτη Ηλία, δίπλα στους Τάφους των Βενιζέλων, με θέα ολόκληρο το Λιμάνι, τον κόλπο των Χανίων και τον επιβλητικό όγκο των Λευκών Ορέων.

Πρόκειται για ένα ζαχαροπλαστείο-cafe με λαχταριστά -παραδοσιακά και μη- γλυκά σε γενναίες μερίδες, που μπορείς να απολαύσεις με την παρέα σου νωρίς το απόγευμα –ιδανικά μετά το μπάνιο στη θάλασσα- ατενίζοντας το παραμυθένιο ηλιοβασίλεμα με το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Δικές μας αγαπημένες επιλογές είναι το «Ζουμερό», ένα σοκολατένιο αφράτο κέικ σοκολάτας συνοδευόμενο με παγωτό, που σε κερδίζει ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης της σοκολάτας, και η «Καρμανέλλα», μία κρέμα bitter καραμέλας με καραμελωμένα αμύγδαλα, τρίμματα τραγανής μαρέγκας και σαβουαγιάρ.

Κρητικό γλέντι στον Λεβεντογιάννη

Λεβεντογιάννης. Φωτογραφία: Ναταλία Βουρλιωτάκη

Ένα πανέμορφο μέρος που μπορείτε να εξερευνήσετε, εάν σας αρέσουν οι μακρινές αποδράσεις, είναι το ιστορικό χωριό των Χανιών, Θέρισο. Το επιβλητικό φυσικό τοπίο που ξεπροβάλλει ενώ διασχίζετε το Φαράγγι του Θερίσου, σας μαγνητίζει. Εκεί, σας περιμένει η παραδοσιακή οικογενειακή ταβέρνα Λεβεντογιάννης, για κρητικά εδέσματα και αυθεντική τσικουδιά. Εάν πετύχετε κρητικές βραδιές με ζωντανή μουσική -ειδικά τον Δεκαπενταύγουστο- είναι μία εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε. Ο Λεβεντογιάννης καταφέρνει κάθε χρόνο να διοργανώνει τα καλύτερα πανηγύρια, ένα κοινό σημείο συνάντησης των ντόπιων με τους τουρίστες, όπου οι παραδοσιακοί χοροί και η μουσική κυριαρχούν.

Ποτό

Συναγωγή Bar: Ένα ιστορικό στέκι

Πηγή: @sinagogi

Χωμένο μέσα στην εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης, σε μία μεσοτοιχία με την «Συναγωγή Ετζ Χαμιγ» τοποθετείται το cocktail bar Συναγωγή, ένα ιστορικό στέκι που αποτελεί «must visit» καλοκαιρινός προορισμός. Βρίσκεται στην καρδιά της πόλης και διατηρεί αναλλοίωτο το ενετικό στυλ του –στους περισσότερους μάλιστα, θυμίζει «ενετικό σκηνικό».

Πηγή: @sinagogi

Η ιδιαιτερότητα του μαγαζιού είναι ότι λειτουργεί με δύο διαφορετικά bar, όπου το ένα παίζει ξένη μουσική, ενώ στο άλλο, το λεγόμενο «Μικρό Bar» επικρατεί η έντεχνη ελληνική μουσική, προσεγγίζοντας με αυτόν τον τρόπο όλα τα γούστα των πελατών. Το σκηνικό στο οποίο έχει «στηθεί» η Συναγωγή, το φόντο με το πορτοκαλί φως του ήλιου που διαπερνά τα παράθυρα και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του δημιουργούν την κατάλληλη συνθήκη για να απολαύσεις το cocktail σου.

Το Μοναστήρι του Καρόλου

Στον πεζόδρομο της Χατζημιχάλη Νταλιάνη, σε ένα πρώην βενετσιάνικο μοναστήρι του 16ου αιώνα, κρύβεται Το Μοναστήρι του Καρόλου, ένα από τα ομορφότερα bar των Χανίων. Η τροπική του ατμόσφαιρα σου κλέβει τις εντυπώσεις από την αρχή, με μία ανθισμένη εσωτερική αυλή -που έχει διατηρήσει τα οθωμανικά στοιχεία της- και το bar στο επίκεντρο. Στο Μοναστήρι του Καρόλου θα βρεις ευφάνταστα cocktails, με vegan επιλογές, δυνατή μουσική για χορό ή για χαλάρωση με την παρέα σου, από αργά το απόγευμα έως νωρίς το πρωί.

Μουσεία – Πολιτιστικοί χώροι

Οικία – Μουσείο Ελευθέριου Βενιζέλου

Σε περίπτωση που έχεις χρόνο να ενσωματώσεις στο πρόγραμμα σου ορισμένες επισκέψεις σε πολιτιστικούς χώρους, πρέπει οπωσδήποτε να περιηγηθείς στην οικία του Ελευθέριου Βενιζέλου στη Χαλέπα των Χανίων, όπου στεγάζει το ομώνυμο μουσείο. Αποτέλεσε το πατρικό σπίτι του Βενιζέλου για περισσότερα από τριάντα χρόνια, το οποίο λειτουργεί από το 2002 ως χώρος ιστορικής μνήμης του. Η αυθεντικότητα και η προσωπικότητα του Ελευθέριου Βενιζέλου είναι στοιχεία που παραμένουν αναλλοίωτα και διαφαίνονται μέσα από τα προσωπικά του αντικείμενα που διατηρούνται μέχρι σήμερα. Έπιπλα της δεκαετίας 1925-1935, επιλεγμένα από τον ίδιο, προσωπικά αντικείμενα αξίας, πλούσιο εποπτικό υλικό, πίνακες εποχής, αυθεντικά εκθέματα και πρωτότυπες φωτογραφίες κοσμούν το εσωτερικό του σπιτιού. Ανατριχιαστικό έκθεμα αποτελούν τα ματωμένα ρούχα του -που διαφυλάχθηκαν μετά την δολοφονική απόπειρα εναντίον του στη Γαλλία το 1920-, με σημάδια από 66 σφαίρες. Δέος προκαλούν παράλληλα τα δύο γραμμόφωνα με δίσκους που περιλαμβάνουν ηχογραφημένες συνομιλίες του αλλά και το περίστροφο που χρησιμοποίησε ως επαναστάτης στην Κρήτη. Η οικία Βενιζέλου είναι ένας εμβληματικός χώρος -απαραίτητος προορισμός για τους λάτρεις της ιστορίας-  όπου σε κάθε γωνία του, ο σπουδαίος ιδιοκτήτης του έχει αφήσει το στίγμα του.

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων

Φτάνοντας στην οδό Χαλήδων, κεντρικά της Παλιάς Πόλης, θα συναντήσεις ένα τριώροφο κτίριο, νεοκλασικής ελληνικής αρχιτεκτονικής, που στεγάζει την Δημοτική Πινακοθήκη των Χανίων. Οικοδομημένη το 1910, αλλά πλέον αρμονικά ενταγμένη στο σήμερα, η Δημοτική Πινακοθήκη αναδεικνύει συλλογές έργων τέχνης τόσο καταξιωμένων Ελλήνων όσο και ξένων καλλιτεχνών, έχοντας παρουσιάσει συνολικά πάνω από 60 εκθέσεις και ιδιωτικές συλλογές. Έχετε τη δυνατότητα να ενημερώνεσαι καθημερινά, από την επίσημη ιστοσελίδα της Δημοτικής Πινακοθήκης, για τις περιοδικές εκθέσεις, τις εκδηλώσεις και τα προγράμματα που διοργανώνει για όλες τις ηλικίες. Αποτελεί ένα από τα κυριότερα δείγματα του πολιτιστικού χαρακτήρα των Χανίων και έναν εξαιρετικό προορισμό με πολιτιστικό ενδιαφέρον που θα σας ενθουσιάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈργα του John Craxton αναζητούν τα Χανιά12.09.2018

 

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b