MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Παιχνιδοποιός: Ο Αλέξανδρος Κοέν ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ του Γκάρντνερ ΜακΚέυ στο Μικρό Γκλόρια

Με άρωμα Netflix θα ξεκινήσει η επερχόμενη θεατρική σεζόν στο Μικρό Γκλόρια, καθώς ο Αλέξανδρος Κοέν ανεβάζει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ του Γκάρντνερ ΜακΚέυ με τίτλο «Παιχνιδοποιός».

Παιχνιδοποιός: Ο Αλέξανδρος Κοέν ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ του Γκάρντνερ ΜακΚέυ στο Μικρό Γκλόρια
Monopoli Team

Με το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ «Παιχνιδοποιός» του Γκάρντνερ ΜακΚέυ ανοίγει η αυλαία της νέας θεατρικής σεζόν, στο Μικρό Γκλόρια, από τις 14 Οκτωβρίου. Το έργο κάνει πρεμιέρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν, με τους Ραφίκα Σαουίς και Γιώργη Παρταλίδη, ενώ ο Μπράιαν Ντε Πάλμα έχει ήδη ανακοινώσει την έναρξη των γυρισμάτων της ομώνυμης ταινίας με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φερθ.

Παιχνιδοποιός: Ο Αλέξανδρος Κοέν ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ του Γκάρντνερ ΜακΚέυ στο Μικρό Γκλόρια

«Παιχνιδοποιός»: Λίγα λόγια για το έργο

Η αστυνομική νευροψυχολόγος Μωντ Κρίστοφερ ζει μόνη της, απομονωμένη στους λόφους του Λος Άντζελες. Τον τελευταίο καιρό την απασχολεί, σε βαθμό εμμονής, μια πρωτοφανής, ανεξιχνίαστη υπόθεση που έχει αναλάβει.

Ένας παρανοϊκός άντρας, αγνώστων στοιχείων, πραγματοποιεί κατά συρροή επιθέσεις στις ανυποψίαστες γυναίκες της πόλης, με έναν τρόπο τρομακτικά παράδοξο. Δεν τις δολοφονεί. Δεν τις βιάζει. Σαγηνεύει τα θύματά του, τα οδηγεί οικειοθελώς στο κρεβάτι και στο τέλος τα ακινητοποιεί με λοβοτομή. Μετατρέποντας τις σε άβουλα παντοτινά του παιχνίδια.

Η Μωντ έρχεται αντιμέτωπη με την αγριότητα αυτών των εγκλημάτων σχεδόν καθημερινά. Είναι εκείνη που έχει αναλάβει τη φροντίδα των θυμάτων του. Ένα ήσυχο –κατά τα άλλα– βράδυ, ένας συμπαθής νεαρός τής χτυπά την πόρτα, ζητώντας λίγη βοήθεια, καθώς ξέμεινε στα μέρη της επειδή χάλασε το ποδήλατό του.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Το διάσημο ψυχολογικό θρίλερ «Παιχνιδοποιός», γραμμένο το 1984 από τον χολιγουντιανό αστέρα Γκάρντνερ ΜακΚέυ πρώτα με τη μορφή best seller νουβέλας και μετά ως δημοφιλές θεατρικό έργο, ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και με πρωταγωνιστές τη Ραφίκα Σαουίς και τον Γιώργη Παρταλίδη.

Ένα δραματουργικό κομψοτέχνημα υψηλής έντασης, που έχει αγαπηθεί και υμνηθεί ιδιαίτερα από κοινό και κριτικούς σε όλες τις πόλεις του κόσμου που έχει παρασταθεί. Πρόκειται για το έργο που θα είναι η επόμενη ταινία του Μπράιαν Ντε Πάλμα, για τη οποία ετοιμάζεται να ξεκινήσει γυρίσματα, με πρωταγωνιστή τον Κόλιν Φερθ.

Σημείωμα συγγραφέα

«Αν αυτό το έργο έχει να κάνει με κάτι, αυτό είναι η τεράστια ικανότητά μας να χειριζόμαστε ο ένας τον άλλον. Το έργο μιλά για το θαυμάσιο δώρο μας να λέμε ψέμα. Μιλά για την απαίσια δύναμη αυτού του χαρίσματος που μας δόθηκε. Μιλά για  την ικανότητά μας να πιστεύουμε οποιαδήποτε αλήθεια, αρκεί να μας ταιριάζει. Το έργο μιλά για την τρομερή δύναμή μας να συγχωρούμε και την ανάγκη μας να προχωρήσουμε. Μιλά για τον συμβιβασμό που είμαστε έτοιμοι να κάνουμε, για την απίστευτη προθυμία μας να κοιμηθούμε με τον δήμιό μας. Πρόκειται κατά βάση για την ηθική μας ανομία: ένα έγκλημα είναι έγκλημα μόνο αν δεν συμβεί σε εμάς. Αν συμβαίνει σε κάποιον άλλο, εμείς απλά γυρνάμε τη σελίδα». 

Λίγα λόγια για τον Γκάρντνερ ΜακΚέυ

Ο Τζωρτζ Κάντογκαν Γκάρντερ ΜακΚέυ (1932-2001) γεννήθηκε στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Σε ηλικία δεκαπέντε ετών, δημοσίευσε την πρώτη του ιστορία. Του έχουν απονεμηθεί πολλά βραβεία για το συγγραφικό του έργο, συμπεριλαμβανομένου του «The Drama Critics Award» και του «Sydney Carrington Prize». Κέρδισε τρεις υποτροφίες του «National Endowment for the Arts» για τη συγγραφή των θεατρικών έργων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆλκηστις του Ευριπίδη: Η Έλενα Μαυρίδου σκηνοθετεί τον Δημήτρη Λάλο στο Θέατρο Χώρος12.09.2018

Όλα του τα έργα έχουν ανέβει και συνεχίζουν να ανεβαίνουν με πολλή μεγάλη επιτυχία σε θέατρο όλου του κόσμου. Έργα του επίσης έχουμε μεταδοθεί και στο B.B.C. Radio Theatre του Λονδίνου. Δίδαξε θεατρική γραφή στο UCLA και σενάριο στο USC, σε πανεπιστήμια της Αλάσκας και της Χαβάης. Ο «Παιχνιδοποιός» -πρώτα, ως νουβέλα, ύστερα ως θεατρικό έργο και αυτή τη στιγμή στο στάδιο παραγωγής μεγάλης ταινίας από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα- αποτελεί το πλέον δημοφιλές και αγαπημένο του έργο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Μετάφραση: Ισαβέλλα Μαργάρα
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Γραφιστικά: Κάρολος Πορφύρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίνα Σωτηροπούλου
Παραγωγή: Daydreams & Lineculture

Ηθοποιοί: Ραφίκα Σαουίς – Γιώργης Παρταλίδης

Μικρό Γκλόρια,  Ιπποκράτους 7, Αθήνα. Τηλ: 21 0360 0832.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b