MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Δευτέρα 25 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτισμικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Δευτέρα 25 Ιουλίου.

Τρωάδες του Ευριπίδη σε διασκευή Jean Paul Sartre στο Ευριπίδειο Θέατρο
Monopoli Team

1. Τρωάδες του Ευριπίδη σε διασκευή Jean Paul Sartre στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Οι “Τρωάδες” του Ζαν -Πολ Σαρτρ θα ανεβούν σε πανελλήνια πρώτη θεατρική παρουσίαση. Μία καθολικά προσβάσιμη παράσταση, από την επαγγελματική συμπεριληπτική, ανάπηρων και μη ανάπηρων ηθοποιών, θεατρική ομάδα “Θέαμα”, σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια της λαϊκής προφορικής παράδοσης Γιώτα Βέη. Το έργο αφορά την βεβήλωση της γυναικείας ύπαρξης και της κοινωνικής της ταυτότητας – η γυναίκα ως λάφυρο στη διαχρονία, Άκρα Ταπείνωση. Η απαξίωση του ανθρώπινου είδους, μέσα από τον βασανισμό αυτών που κουβαλάνε το κοινωνικό στίγμα.
25/7 στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς , Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία

2.Lapse: Σταύρος Γασπαράτος και Lars Jan στο ΚΠΙΣΝ

Από τις 25 Ιουλίου μέχρι και τις 14 Αυγούστου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει στο Αριστερό Παρασκήνιο της Αίθουσας Σταύρος Νιάρχος, το Lapse των Σταύρου Γασπαράτου και Lars Jan. Δύο καλλιτέχνες της σύγχρονης γενιάς ενώνονται σε μια υποβλητική οπτικοακουστική εγκατάσταση, που εκμηδενίζει το χρόνο και τις αποστάσεις και δημιουργούν ένα ταξίδι-εμπειρία για τον επισκέπτη. Μέσω της ηχητικής συμπύκνωσης του χρόνου, που επιτυγχάνεται με τη χρήση μιας πρωτοποριακής τεχνικής audio time-lapse που εφαρμόζει για πρώτη φορά ο Σταύρος Γασπαράτος, υλοποιείται στην πρωτότυπη αυτή εγκατάσταση μια συνύπαρξη φωτός, εικόνας και ήχου που διαρρηγνύει τα όρια του ρεαλισμού και “ερμηνεύει” τη ζωή μέσα από τους ήχους που μας περιβάλλουν.
25/7 στις 18:00 ως 22:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364

3. Τα άνθη της καταστροφής στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Ένα αφιέρωμα στη μουσική και τα τραγούδια, τον ήχο και τον λόγο της Μικράς Ασίας είναι η μουσική παράσταση “Τα άνθη της καταστροφής”. Ο τραγουδιστής Γιάννης Διονυσίου με τους ηθοποιούς Δανάη Λουκάκη και Σόλων Τσούνη με τη συνοδεία ορχήστρας κλασικών και παραδοσιακών οργάνων και όχημα γνωστά τραγούδια σε μία νέα ενορχηστρωτική ματιά του Θοδωρή Λεμπέση, θα μας ταξιδέψουν στον “μυθικό”, αλλά και τον ιστορικό τόπο της Μικράς Ασίας. Βασικοί σταθμοί αυτού του ταξιδιού, η ζωή πριν την απελευθέρωση, η απελευθέρωση, η ήττα, η καταστροφή, η προσφυγιά και το ρίζωμα στην Ελλάδα.
25/7 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού , Ιωαννίνων & Καπανέως

4. Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού»

Το «Διαβαλκανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος» της Περιφέρειας Αττικής, που καθιερώνεται σε ετήσια βάση από φέτος το καλοκαίρι, ξεκινά στις 25 και 26 Ιουλίου διοργανώνοντας στο Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού» εναρκτήρια διεθνή διημερίδα, η οποία περιλαμβάνει στρογγυλή τράπεζα με καλεσμένους ομιλητές από τα Βαλκάνια και θεατρική παράσταση. Στις 25 Ιουλίου μπορείτε να παρακολουθήσετε τη στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Το Αρχαίο Δράμα ως Διαχρονική Πηγή Έμπνευσης και Δημιουργίας».
25/7, 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους «Κατίνα Παξινού»

5. “Ντάνιελ 16” του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022

Η ταινία “Ντάνιελ 16” του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου θα προβληθεί στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022. Υπόθεση: Ο Ντάνιελ στέλνεται σε μια κοινότητα αγωγής ανηλίκων σε ένα απομονωμένο χωριό στον Έβρο, προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Εκεί, θα βιώσει εμπειρίες που θα του προκαλέσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα και θα τον οδηγήσουν σε δύσκολα διλήμματα. Μια αληθινά συγκινητική ταινία για τα παιδιά που αναγκάζονται να πάρουν το μέλλον τους στα χέρια τους, γεμάτη ανθρωπιά κι ευαισθησία. Έχει λάβει βραβείο Κοινού “Meet the Neighbors” στο 60ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
25/7 στις 21:00
1o Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b