MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΑΜΕ/ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Metallica & Symphony: Όταν η μεγαλύτερη tribute band των Metallica μάς χάρισε ένα μοναδικό show

Μια συναυλία που ταξίδεψε στα παλιά τόσο τους νέους, όσο και τους παλιούς φανατικούς των Metallica, παρουσίασαν οι Scream Inc, στο Christmas Theater.

author-image Nάνσυ Δεληγιώργη

Μία από τις πιο ιδιαίτερες συναυλίες του καλοκαιριού, το Metallica and Symphony, παρακολουθήσαμε χθες στο City Garden Festival, σε έναν όμορφο ανοιχτό χώρο.

Το μεγαλύτερο tribute band των Metallica, οι Scream Inc μαζί με μία ζωντανή ορχήστρα κατάφεραν να μας χαρίσουν μία όμορφη εμπειρία, γεμάτη με απρόσμενες, όμορφες εκπλήξεις.

Η συναυλία ξεκίνησε με την ζωντανή ορχήστρα, που συνόδευε το συγκρότημα να δίνει το έναυσμα στους Scream Inc να ανέβουν στην σκηνή. Η δεξιοτεχνία και των 4 μελών του συγκροτήματος ήταν φανερή από την πρώτη κιόλας νότα. Ήταν ξεκάθαρο πως αγαπούσαν πολύ αυτό που έκαναν και εσύ μαζί τους ένιωθες το πάθος τους για την μουσική τους.

Παρ’ όλο που το κοινό ήταν καθήμενο, μπορούσες εύκολα να καταλάβεις πως είχαν βυθιστεί μέσα στο τραγούδι, όπως και οι μουσικοί. Ανάλογα την ηλικία, ο καθένας αντιδρούσε με διαφορετικό τρόπο. Οι νέοι, κουνώντας κλασσικά το κεφάλι, και οι παλαιότεροι φαν, σαν να τους ξυπνούσαν αναμνήσεις από το παρελθόν.

Η συνοδεία της ορχήστρας έδινε στο τελικό αποτέλεσμα ένα τελείως διαφορετικό ηχόχρωμα, κάνοντας την συναυλία να έχει σε πολλά σημεία της μια πιο εξεζητημένη αίσθηση. Με την εξαιρετική ενορχήστρωση, και με την μαέστρο να απολαμβάνει κάθε τραγούδι στο έπακρο, κατάφεραν να ταιριάξουν απόλυτα, την Heavy Metal με την κλασσική μουσική.

Το μεγάλο “μπαμ” βέβαια έγινε όταν έπαιξαν το «Nothing Else Matters» και το «The Unforgiven», όπου και οι Scream Inc ζήτησαν να ανοίξουμε τους φακούς των κινητών μας για να συμμετέχει και το κοινό. Εκεί ήταν που μπορούσες να ακούσεις όλες τις φωνές, μικρών και μεγάλων, σε αυτή την κλασσική μπαλάντα των Metallica. Και το συναίσθημα ήταν ακόμα πιο έντονο, χάρη στην ορχήστρα που έκανε τον ήχο πιο βαθύ και την εμπειρία ακόμα πιο συγκινητική.

Όταν ξεκίνησε το «Master of Puppets», ειδικά με την νέα λατρεία για το τραγούδι, λόγω του Stranger Things, ξαφνικά το κοινό άρχισε να χειροκροτεί με παλμό. Οι περισσότεροι σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους και ξεκίνησαν να τραγουδούν δυνατά, μέχρι που δεν χρειαζόταν πλέον να τραγουδά ο τραγουδιστής, αφήνοντας το ρεφρέν για το κοινό.

Όταν τελικά η συναυλία τελείωσε, το κοινό απαίτησε “κι άλλο”, φωνάζοντας δυνατά «One More Song». Έτσι, οι Scream Inc επέστρεψαν με το «Enter Sandman» και εκεί ήταν που κανείς πλέον δεν μπορούσε να συγκρατηθεί στην καρέκλα του, και όλοι σχεδόν (μαζί τους κι εγώ) φτάσαμε όσο πιο κοντά μπορούσαμε στην σκηνή.

Το πραγματικό τελικά φινάλε ήρθε με το «Seek and Destroy», το οποίο και ερμήνευσαν χωρίς συνοδεία ορχήστρας, καθώς δεν υπήρχε παρτιτούρα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε κανένα μέλος των Scream Inc, και μόνοι τους έδωσαν μία υπέροχη ερμηνεία πάλι μαζί με το κοινό. Έκλεισαν έτσι μία φοβερή βραδιά, αφήνοντας μας με μία φοβερή εμπειρία -και σίγουρα θα τους περιμένουμε και του χρόνου, όπως μας υποσχέθηκαν!

Περισσότερα από ΕΙΔΑΜΕ / Συναυλίες
VIMA_WEB3b