MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Σαν σήμερα, 24 Ιουλίου, γεννήθηκε η «βασίλισσα των αιθέρων» Αμέλια Ερχαρτ

Eίναι μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ου αιώνα ενώ η εξαφάνισή της αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια που έχουν υπάρξει – Σαν σήμερα, 24 Ιουλίου, γεννήθηκε η Αμέλια Ερχαρτ, η πρώτη γυναίκα πιλότος που διέσχισε τον Ατλαντικό Ωκεανό και έσπασε κάθε πιθανό ρεκόρ, εξερευνώντας τους αιθέρες.

Monopoli Team

Ηταν 24 Ιουλίου 1897 η ημέρα που γεννήθηκε μία γυναίκα που αποτέλεσε πρότυπο και είδωλο για όλες τις γυναίκες της εποχής της και όχι μόνο. Μία περιπετειώδης φύση που ανέτρεψε χαρακτηριστικά και… εύκολα όλα τα στερεότυπα της εποχής περί φύλου και άγγιξε τα όρια του μύθου όχι μόνο με τη γεμάτη ζωή της αλλά και με τις συνθήκες υπό τις οποίες έφυγε από τη ζωή. Και το όνομα αυτής… Αμέλια Ερχαρτ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚρίστεν Στιούαρτ: Μια παρεξηγημένη ηθοποιός που μεγάλωσε μέσα στα κινηματογραφικά πλατό12.09.2018

Η Αμέλια Ερχαρτ (Amelia Earhart) γεννήθηκε σαν σήμερα στο Ατκινσον του Κάνσας. Κόρη του δικηγόρου Σάμιουελ Ερχαρτ και της Αμέλια Οτις, κόρης δικαστικού της περιοχής, από μικρή έδειξε πως δεν ήταν το τυπικό κοριτσάκι αλλά ήταν πιο πολύ… αγοροκόριτσο περνώντας τα παιδικά της χρόνια σκαρφαλώνοντας στα δέντρα, κυνηγώντας αρουραίους με τουφέκι και συλλέγοντας σκόρους, σκουλήκια και ακρίδες.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b