MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και εμείς συγκεντρώσαμε 8 δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε στην Αθήνα το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Η Μαρία Παπαγεωργίου στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Αθήνα μία Σκηνή”, η Μαρία Παπαγεωργίου θα υποδεχτεί το καλοκαίρι μαζί με όλους της τους συνεργάτες, σε μία βραδιά, γεμάτη μουσική. Μαζί της θα είναι οι μουσικοί: ο Άρης Ζέρβας στο τσέλο, ο Γιώργος Καρδιανός στην κιθάρα, ο Κρίτων Μπελλώνιας στα τύμπανα, ο Γιώργος Ντάνης στο κοντραμπάσο και ο Σωτήρης Παπάκος .
23/7 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού Ιωαννίνων & Καπανέως
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική κράτηση

2. Το επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν, του Τζορτ Μπέρναρντ Σω στο Αττικό Άλσος

Το αγαπημένο έργο του Ιρλανδού συγγραφέα Τζορτζ Μπέρναρντ Σω “Το Επάγγελμα της κυρίας Γουόρεν” θα ανέβει στο Θέατρο Αττικού Άλσους. Το έργο γράφτηκε το 1893 και είναι ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του συγγραφέα. Διαπραγματεύεται τη σχέση μάνας με κόρη, της κυρίας Γουόρεν δηλαδή με την κόρη της Βιβή. Μέσα από το έργο βλέπουμε ήθη εκείνης της εποχής, τη θέση της γυναίκας στην ανδροκρατούμενη κοινωνία, τη διαφθορά του χρήματος, τη παραπλάνηση, την αλήθεια.
23/7 στις 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους , Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)

3. “Minari” του Λι Άιζακ Τσάνγκ στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022

Η ταινία“Minari” θα προβληθεί στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022. Η υπόθεση αφορά μια αμερικανοκορεάτικη οικογένεια η οποία μετακομίζει στο Άρκανσο, και μάλιστα σε ένα τροχόσπιτο, αναζητώντας το αμερικανικό όνειρο. Το σκηνικό αλλάζει άρδην μετά την έλευση της πανούργας, αθυρόστομης, αλλά ασύλληπτα τρυφερής γιαγιάς.
23/7 στις 21:00
1o Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος

4.” Ουπς, ο Νώε Έφυγε”, των Τόμπι Γκένκελ και Σον ΜακΚόρμακ στο ανοιχτό Θέατρο του πολυχώρου “Cell of Life” του Experience Park

Το Experience Park εξασφαλίζει προβολές από όλο τον κόσμο για τα παιδιά, με θέμα τον πλανήτη, την οικολογία και τη βιωσιμότητα. Η ταινία “Ουπς, ο Νώε Έφυγε” των Τόμπι Γκένκελ και Σον ΜακΚόρμακ, θα προβληθεί στο ανοιχτό Θέατρο του πολυχώρου “Cell of Life” του Experience Park. Στην ταινία έρχεται η συντέλεια του κόσμου κι όλα τα ζώα θα μπουν στην Κιβωτό. Ολα; Οχι, μόνο όσα είναι στη λίστα του Νώε. Δυστυχώς, ο Ντέιβ και ο Φίνι ανήκουν σ’ ένα «ασυνήθιστο» είδος, είναι φρουφρούληδες και ο Νώε δεν έχει προβλέψει να συμπεριληφθούν στη σωτήρια μεταφορά. Η Χέιζελ και η Λία, μαμά και κόρη γραπίνες, είναι αποφασισμένες να τους βοηθήσουν να μπουν στη βάρκα λαθραία. Αλλά από ένα γύρισμα της τύχης, η Κιβωτός αποπλέει και ο Φίνι με τη Λία συνειδητοποιούν ότι μόνο εκείνοι, τα δυο παιδιά, έχουν μείνει πίσω. Όσο οι γονείς τους προσπαθούν απεγνωσμένα να γυρίσουν πίσω να τα σώσουν, τα δυο μικρά, με τη βοήθεια άλλων ζώων, αγωνίζονται να επιβιώσουν ώσπου να βρουν τους γονείς τους, σε μια διαδρομή με διασκεδαστικές περιπέτειες και συναντήσεις, ενώ η γη πλημμυρίζει.
23/7 στις 20:45
The Ellinikon Experience Park , Άλιμος – Ελληνικό 

5.Δείπνο με φίλους, του Ντόναλντ Μάργκιουλις στο Κηποθέατρο Παπάγου

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται δύο παντρεμένα ζευγάρια, που ύστερα από 20 χρόνια, το ένα βρίσκεται στα πρόθυρα του χωρισμού και το άλλο χάνεται στη ρουτίνα του έγγαμου βίου. Ο επεισοδιακός χωρισμός των μεν, θα φέρει τους δε, μπροστά σε έναν καθρέπτη, βγάζοντας στην επιφάνεια απωθημένα, μικρές ζήλιες και την ουσιαστική φθορά που προκαλείται στις ανθρώπινες σχέσεις. Όπως εύστοχα διαπιστώνει ο συγγραφέας “ο χρόνος ταΐζει το θηρίο που σκοτώνει το γάμο”. Έπειτα από καιρό, οι χωρισμένοι ξαναφτιάχνουν πιο κατασταλαγμένα τις ζωές τους, κάτι που δημιουργεί τριγμούς στις σχέσεις με τους φίλους τους, ίσως επειδή εκείνοι δεν τολμούν να μιμηθούν το παράδειγμά τους. Όμως, αποφασίζοντας να παλέψουν μέχρι τέλους, προχωρούν σε αμοιβαίες προσπάθειες και υποχωρήσεις.
24/7 στις 21:00
Κηποθέατρο Παπάγου, Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς

6. Οι Onirama στο Φεστιβάλ Γλυφάδας 2022

Οι Onirama στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Γλυφάδας 2022, θα κάνουν ένα live, στο πλαίσιο της περιοδείας τους “Flower to the People Tour 2022” γεμάτο χορό και αγαπημένα τραγούδια. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι Solmeister, Ilias Bogdanos, Νίνα Μαζάνη, Ιωάννα Καβρουλάκη.
24/7 στις 20:30
3η Μαρίνα Γλυφάδας

7. Το καρέ του έρωτα, του Κώστα Πρετεντέρη στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Η κωμωδία του  Κώστα Πρετεντέρη «Tο καρέ του έρωτα», σε σκηνοθεσία του Γιώργου Φρατζεσκάκη, παρουσιάζεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Αθήνα μία Σκηνή” του Δήμου Αθηναίων. Γραμμένη τη δεκαετία του ’70, μπλέκει με επιδεξιότητα την ερωτική κωμωδία με την αστυνομική πλοκή, αλλά και κοινωνικές αναφορές που δείχνουν ότι οι ταξικές διαφορές, τα εργασιακά, πάντα ήταν και θα είναι άνισα και άδικα. Σε ένα κοσμοπολίτικο νησί, ο βαθύπλουτος βιομήχανος και εφοπλιστής Μάρκογλου, ζει τον έρωτά του με την αρκετά νεότερη ερωμένη του, έχοντας στην παρέα τους και τη μητέρα της κοπέλας, μαζί με τον συγγραφέα σύντροφό της. Μια μικρή λεπτομέρεια όμως θα αναστατώσει την ηρεμία τους. Καταφθάνει από το εξωτερικό η σύζυγος Μάρκογλου, η Έλλη. Επίσης, καταφθάνει και ένας  δικηγόρος, ο οποίος μάλιστα πρέπει να διαπράξει έναν «φόνο». Μέσα σε όλη αυτή την παρέα υπάρχει και ο μπάτλερ του Μάρκογλου, ο οποίος έχει σύγχρονες αντιλήψεις περί σχέσεων.
24/7 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως

8. Full Time, του Ερίκ Γκραβέλ στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022

Η ταινία “Full time” είναι μία δραματική  Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία του Ερίκ Γκραβέ. Σε ένα Παρίσι παραλυμένο από τις απεργιακές κινητοποιήσεις, μια σκληρά εργαζόμενη μητέρα έρχεται αντιμέτωπη με την ανάγκη για μια καλύτερη δουλειά και τις απαιτήσεις της μητρότητας. Υπαινικτικά εύστοχο φιλμ κοινωνικού ρεαλισμού από τον Ερίκ Γκραβέλ, που διακρίθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας και στο πρόσφατο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου.
24/7 στις 21:00
Ασύρματος (Πάρκο Ελ. Βενιζέλου)

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στην κατηγορία Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚΠΙΣΝ: Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ ερμηνεύουν το «Dark Side of the Moon» των Pink Floyd12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b